Kurssitarjonta Espoon työväenopistossa / Syksy 2024

 

Opetan syyslukukaudella 2024 Espoon työväenopistossa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Kurssini ovat verkkokursseja, joiden alustoina käytetään Teamsia ja osassa kursseja myös Moodlea.

Kaikki kurssit sisältävät jonkin verran teoriaopetusta mutta kirjoitus- ja/tai suunnittelutehtäviä sekä keskustelua. Kameran ja mikrofonin käyttö ei ole pakollista mutta suositeltavaa. Varmistathan myös, että hallitset riittävästi tietotekniikan perusteita osallistuaksesi.

Moodlen käyttöön opastetaan ensimmäisellä kurssikerralla niillä kursseilla, joilla alusta on käytössä. Myös Teamsin perustoimintoihin saa tarvittaessa kevyen opastuksen, mutta en opettajana pysty ratkaisemaan mahdollisia omaan laitteistoosi liittyviä ongelmia tai esimerkiksi luomaan sinulle tarvittavia tunnuksia vaan niistä sinun on huolehdittava itse.

Huom! Kursseilla ei ole opetusta opiston syyslomaviikolla 14.20.10.2024.

Joka toinen viikko toteutettavilla kursseilla on pidempi tauko kurssikertojen välissä syysloman kohdalla.


Genrekurssit

Ovi fantasian maailmaan

  • Ke 4.9.-20.11.2024, n. joka toinen viikko
  • 17:00-20:15


Kiinnostaako fantasia? Sukella genren perusteisiin!

Perehdymme fantasian kirjoittamiseen. Syksyn teemana ovat juoni ja rakenteet fantasiassa. Lukukauden aikana opit, millaisia ratkaisuja voit tehdä fantasiatarinasi rakenteen suhteen ja miten voit kehittää juonta.

Kurssi sopii erityisesti sinulle, jos sinulla on jo työn alla oma fantasiatarina, mutta myös aloittelijat ovat tervetulleita mukaan. Käymme läpi teoriaa tarinarakenteista ja juonen kehittämisestä ja teemme nopeita tuntiharjoituksia. Toisinaan myös keskustelemme aihepiiriin liittyvistä teemoista. Pääset kokeilemaan kurssilla opittuja asioita omassa tekstissäsi, josta saat palautetta. Kurssilla saat tehtäviä, jotka palautetaan Moodleen ja joita toisten kurssilaisten on mahdollista kommentoida. Opettaja ohjeistaa tähän. Tehtävien palauttaminen on vapaaehtoista.

Kurssilla käytetään Moodle-oppimisympäristöä, josta löydät kurssiin liittyviä materiaaleja, ohjeita ja linkkejä. Ohjeet Moodlen käyttöön löydät alta kohdasta ”Linkit”. Opettaja ohjaa Moodlen käyttöön ja antaa mahdollisen kurssiavaimen ensimmäisellä opetuskerralla / verkko-opetuksen aloituskirjeessä.

 

Ilmoittautuminen ma 03.06.2024 klo 12:30 alkaen


Sukellus romantiikan kirjoittamiseen

  • Ke 11.9.-27.11.2024, n. joka toinen viikko
  • 17:00-20:15


Kiinnostaako romantiikan kirjoittaminen? Sytytä kipinä hahmojen välille!

Kurssilla käymme läpi romantiikan lajeja. Opit rakentamaan hahmojen juonikaaria, hyödyntämään sivuhahmoja tarinankerronnassa, sekä työstämään jo kirjoitettuja kohtauksia entistä paremmiksi.

Voit tulla jatkamaan jo työn alla olevaa romanttista tarinaasi, mutta kurssi sopii sinulle myös, jos haluat aloittaa jotain kokonaan uutta. Käymme läpi teoriaa romantiikan kirjoittamisesta ja teemme nopeita tuntiharjoituksia. Välillä keskustelemme aihepiiriin liittyvistä teemoista. Pääset kokeilemaan kurssilla opittuja asioita omassa tekstissäsi, josta saat palautetta. Kurssilla saat tehtäviä, jotka palautetaan Moodleen ja joita toisten kurssilaisten on mahdollista kommentoida. Tehtävien palauttaminen on vapaaehtoista. Opettaja ohjeistaa tähän.

Kurssilla käytetään Moodle-oppimisympäristöä, josta löydät kurssiin liittyviä materiaaleja, ohjeita ja linkkejä. Ohjeet Moodlen käyttöön löydät alta kohdasta ”Linkit”. Opettaja ohjaa Moodlen käyttöön ja antaa mahdollisen kurssiavaimen verkko-opetuksen aloituskirjeessä.


Ilmoittautuminen ma 03.06.2024 klo 12:30 alkaen 

 

Täsmälääkekurssit

Tuntumaa tunteisiin

  • Ma 9.9.-18.11.2024
  • 17:00-18:30


Haluatko kirjoittaa tekstiisi tenhoavia tunteita?

Kurssilla opit kirjoittamaan tunteista niin, että tempaat myös lukijan mukaasi. Käyt läpi erilaisia tekniikoita, joita voit hyödyntää omassa kirjoittamisessasi. Kurssin tehtävät sopivat erityisesti jo työn alla olevan tarinan kohtausten muokkaamiseen, mutta voit halutessasi tehdä ne myös erillisinä harjoituksina.

Kurssi sopii erityisesti kirjoittajille, joilla on jo jonkin verran kokemusta. Opettaja avaa tunteiden kirjoittamista teorian ja käytännön kautta. Saat vinkkejä ja pääset kokeilemaan niitä käytännössä harjoitusten avulla.

 

Ilmoittautuminen ma 03.06.2024 klo 12:30 alkaen 

 

Suunnittele ja tarinoi

  • Ma 9.9.-18.11.2024
  • 18:45-20:15


Haluatko oppia suunnittelevaksi kirjoittajaksi?

Kurssilla opit tuntemaan omaa kirjoittajaminääsi ja suunnittelemaan kokonaisen tarinan. Tutustut kirjoittamisen sudenkuoppiin ja opit keinoja kannustaa itseäsi eteenpäin. Kurssin avulla saat lisää suunnitelmallisuutta omaan työskentelyysi.

Kurssi sopii erityisesti kirjoittajille, jotka kaipaavat lisää suunnitelmallisuutta. Opettaja johdattelee aiheeseen harjoitusten, vinkkien ja teorian kautta. Tavoitteena on, että jokainen vähintään tekee suunnitelman tarinastaan kurssin aikana ja saa kirjoittamisen alkuun. Kurssin aikana saat viikkotehtäviä, joiden pohjalta on mahdollisuus jakaa ajatuksia, suunnitelmia ja tekstiä toisille opiskelijoille Moodlessa. Toisten julkaisuja on myös mahdollista kommentoida. Moodlen käyttö tähän tarkoitukseen on vapaaehtoista. Kevätlukukaudella 2025 on tulossa jatkokurssi, jolla keskitymme kirjoittamiseen ja tuotamme aloitettuun tarinaan lisää sisältöä.


Ilmoittautuminen ma 03.06.2024 klo 12:30 alkaen 

 

Kirjoita syviä näkökulmahahmoja, UUTTA

  • To 31.10.-21.11.2024
  • 17:00-19:30

 

Kerro tarinaa hahmon kautta!

Haluatko saada lukijan eläytymään syvälle henkilöhahmon kokemukseen? Tahdotko kirjoittaa tarinan, joka saa hetkeksi unohtamaan todellisuuden? Kurssilla opit, miten elävöität näkökulmahahmoa ja annat lukijasi kokea tarinan hänen kauttaan.

Teemme kirjoitusharjoituksia ja tutustumme teoriassa näkökulmahahmojen kirjoittamiseen. Kurssi sopii erityisesti kokeneemmille kirjoittajille, joille näkökulmahahmojen kirjoittaminen on jo tuttua, mutta aloittelijatkin ovat tervetulleita tutustumaan aiheeseen.


Ilmoittautuminen ma 03.06.2024 klo 12:30 alkaen


Ei kommentteja