Kurssit

Olen koulutettu sanataideohjaaja ja lisäksi suorittanut myös kirjoittamisen perusopinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Alta löydät tämänhetkiset kurssini, joilla toimin ohjaajana.

Ohjaan sanataidekursseja, omakustantamista ja bloggaamista tällä hetkellä Wellamo-opistolla, Harjulan kansalaisopistolla ja Omniassa,  Espoon työväenopistolla. Kaikki kurssini ovat verkkokursseja, joten voit hypätä mukaan, mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa.

Päivitetty 21.6.2021

Päivitän sivua aina, kun uusia kursseja tms. on tiedossa.

 

Palaute kesällä 2020 kirjoituskurssilleni osallistuneelta Miiltä:


Suositus kirjailija Katri Siskolta:


"Annalla on sana hallussa ja silmää teksteille. Anna keksii tekstistä aina kehuttavaa, ja osaa esittää korjaus- ja kehitysehdotukset kannustavaan sävyyn. Erityisesti Annalta kannattaa kysellä hahmojen välisestä kemiasta!"

 

Genrekurssit

 

SYKSY 2021: Kurkistus fantasiaan / Wellamo-opisto


Tule kokeilemaan fantasian kirjoittamista kirjoitusharjoitusten avulla. Kurssilla opit keinoja tuoda fantasiaelementtejä mukaan realistiseen kirjoittamiseen sekä tutustut fantasiamaailman luomiseen ja fantasian henkilöhahmoihin. Kurssi sopii erityisesti fantasiakirjoittamisen aloittelijoille mutta myös kokeneemmat ovat tervetulleita. Kurssilla kokoonnutaan Pedanetiin ja käytetään myös Pedanetin Jitsi-videoneuvottelutyökalua.Tarvitset s-postiosoitteen, internet-yhteyden, tietokoneen ja kuulokkeet osallistumiseen, myös mikrofoni on hyödyllinen. 
 
Ma 6.9., 20.9., 4.10., 18.10., 8.11., ja 22.11., klo 17:30-20:00.SYKSY 2021: Ovi fantasian maailmaan / Omnia, Espoon työväenopisto


Kiinnostaako fantasian kirjoittaminen? Kurssilla pääset sukeltamaan fantasian perusteisiin. Tutkimme fantasiamaailman luomista, fantasiaa osana realismia, henkilöhahmoja ja tekstin outouttamista. Kurssi sopii fantasiasta kiinnostuneille aloittelijoille, mutta kokeneemmatkin ovat tervetulleita.

Kurssi sisältää harjoituksia, teoriaa ja lukuvinkkejä. Saat palautetta omistasi teksteistäsi ja pääset myös kommentoimaan muiden kurssilaisten tekstejä ja keskustelemaan fantasian kirjoittamisesta. 

Ke 15.09., 29.9., 13.10., 27.10., 10.11., 24.11., klo 17:00 - 20:15 
 


KEVÄT 2022: Fantasian jatko / Wellamo-opisto


Ovatko fantasian perusteet jo tuttuja? Tule sukeltamaan syvemmälle aiheeseen! Tällä kurssilla opit luomaan fantasiatarinallesi rakenteen, luomaan jännitteitä juoneen ja leikittelemään näkökulmilla. Kurssilla on mahdollista työstää keskeneräistä tarinaa eteenpäin tai suunnitella kokonaan uutta.Kurssilla kokoonnutaan Pedanetiin ja käytetään myös Pedanetin Jitsi-videoneuvottelutyökalua. Tarvitset s-postiosoitteen, internet-yhteyden, tietokoneen ja kuulokkeet osallistumiseen, myös mikrofoni on hyödyllinen. 
 
Ma 24.1., 7.2., 21.2., 7.3., 21.3. ja 4.4., klo 17:30-20:00.SYKSY 2021: Rakennetta romantiikkaan / Wellamo-opisto


Haluatko kirjoittaa romanttisia tarinoita? Kurssilla opit, miten romantiikkaa rakennetaan ja henkilöhahmot herätetään henkiin. Tutustut kurssilla myös kipinän ja jännitteen luomiseen ja rakkauskohtausten kirjoittamiseen. Kurssi voit suunnitella oman romanttisen tarinan tai jos sinulla on jo työn alla oleva teksti, voit hyödyntää kurssia sen kehittämiseen ja tehdä harjoitukset siihen liittyen. Kurssilla kokoonnutaan Pedanetiin ja käytetään myös Pedanetin Jitsi-videoneuvottelutyökalua. Tarvitset s-postiosoitteen, internet-yhteyden, tietokoneen ja kuulokkeet osallistumiseen, myös mikrofoni on hyödyllinen. 
 
Ma 13.9., 27.9., 11.10., 1.11., 15.11. ja 29.11., klo 17:30-20:00.Muu kirjoittaminen


 

SYKSY 2021: Luovuuden lukot auki / Omnia, Espoon työväenopisto

 
Tökkiikö teksti? Vaivaako tyhjän paperin kammo? Kurssilla paneudumme luovuuden lukkoihin ja niiden aukaisemiseen monipuolisten ja inspiroivien harjoitusten avulla. Tavoitteena on löytää kirjoittamisen ilo ja itseä innostavat tavat työskennellä. 

Ke 22.09., 6.10., 3.11., 17.11., 1.12. ja 15.12, klo 17:00 - 20:15 
 
Ilmoittautuminen alkaa 9.6.2021
 
 

KEVÄT 2022: Tekstistä timanttia / Wellamo-opisto


Onko pöytälaatikossasi teksti, jota haluaisit työstää eteenpäin? Kaipaatko palautetta ja neuvoja tekstisi kehittämiseen? Tällä kurssilla opit tarkastelemaan omia ja toisten tekstejä kriittisellä silmällä sekä editoimaan omaa tekstiäsi paremmaksi. Kurssi sopii jo jonkin verran kirjoittaneille harrastajille, jotka haluavat kehittää taitojaan. Valmistaudu esittelemään omaa tekstiäsi lyhyesti ensimmäisellä kurssikerralla. Kurssilla kokoonnutaan Pedanetiin ja käytetään myös Pedanetin Jitsi-videoneuvottelutyökalua. Tarvitset s-postiosoitteen, internet-yhteyden, tietokoneen, kuulokkeet osallistumiseen ja mikrofonin. 
 
Ma 17.1., 31.1., 14.2., 14.3., 28.3. ja 11.4., klo 17:30-20:00.

 
 


Tulevalle omakustantajalleLUKUVUOSI 2021-2022: Tekstistä omaksi kirjaksi / Wellamo-opisto


Haaveiletko kirjan julkaisemisesta omakustanteena? Tee haaveestasi tavoite ja tule kurssille opettelemaan, miten teksti muutetaan kirjaksi. Kurssi sisältää käytännön ohjeita sekä yksilö-, pari- ja ryhmätyöskentelyä. Kurssi toteutetaan Pedanetissä, jossa käytämme myös Jitsi-videoneuvottelutyökalua. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden, tekstinkäsittelyohjelman (kirjan taittoa käsitellään MS Wordissa), kuulokkeet ja mikrofonin. Kurssi sopii erityisesti kirjoittajille, joilla on jo oma käsikirjoitus pöytälaatikossa, mutta myös muut omakustantamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Varaudu ensimmäisellä kerralla esittelemään lyhyesti omaa kirjasuunnitelmaasi. 
 
Kurssikerrat syksyllä 18.9., 16.10. ja 20.11. klo 9-14.00 ja keväällä 22.1., 19.2. ja 19.3. klo 9-14.00 


 
 

Bloggaaminen


 

SYKSY 2021: Blogger-blogin perustamisen alkeet / Harjulan kansalaisopisto


Haluatko perustaa oman blogin Blogger-alustalle? Ovatko perusteet hukassa? Tule kurssille opettelemaan kaikki aivan alusta. Lähdemme liikkeelle blogin perustamisesta, mietimme ulkoasua ja rakennamme toimivan kokonaisuuden. Ohjaaja neuvoo käytännön asioissa, antaa ohjemateriaalia ja auttaa sinua eteenpäin pulmakohdissa. Kurssia varten sinun on hyvä osata tietokoneen ja internetin käytön perusteet. Kurssi toteutetaan Peda.net-alustalla. Osassa tehtäviä käytämme Jitsi-videoneuvottelutyökalua, joten tarvitset kuulokkeet/kaiuttimet ja mikrofonin, myös kamerasta on hyötyä. Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai parillisilla viikoilla.

21.9.2021 - 30.11.2021, joka toinen tiistai klo 17:00-19:30

 
 

KEVÄT 2022: Hyvää blogisisältöä / Harjulan kansalaisopisto

 
Onko sinulla jo blogi mutta kaipaisit tukea sisällön kirjoittamiseen? Kurssilla käymme läpi hyvin toimivan blogin periaatteita ja pohdimme aihepiirin rajausta. Lisäksi opettelemme hyvän rakenteen blogipostaukselle ja harjoittelemme napakoiden tekstien kirjoittamista. Sisältö koostuu teoriaosuuksista, itsenäisistä tehtävistä, keskustelusta ja palautteesta. Kurssia varten sinulla tulee olla oma blogi ja sinun on hyvä osata tietokoneen ja internetin käytön perusteet. Osassa tehtäviä käytämme Jitsi-videoneuvottelutyökalua, joten tarvitset kuulokkeet/kaiuttimet ja mikrofonin, myös kamerasta on hyötyä. Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai parillisilla viikoilla.
 
25.1.2022 - 5.4.2022, joka toinen tiistai klo 17:00-19:30
 

 

Menneet kurssit


 
Voit käydä tutustumassa menneisiin kursseihin täällä. Olen kiinnostunut ohjaamaan vastaavia kursseja jatkossakin, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos haluaisit jonkin kokonaisuuden oman alueesi opiston tarjontaan. 


Ota yhteyttä

 
Otan myös mielelläni vastaan työtarjouksia sanataideohjauksen merkeissä. Ota siis rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, niin voimme jutella asiasta tarkemmin.
anna[piste]kaija[at]outlook[piste]com
 

Ei kommentteja