Puhutaan rahasta - mitä indiekirjan tekeminen maksaa?

Eräs henkilö kysyi minulta Instagramissa, miten paljon indiekirjan julkaiseminen maksaa. Kuvasin aiheesta videon, jossa kävin läpi, millaisia kuluja on luvassa ja mikä on minimibudjetti, jolla pääsee liikkeelle.


Voit katsoa videon alta tai halutessasi lukea lyhyen tiivistelmän aiheesta. Videolla puhun paitsi julkaisukustannuksista myös siitä, tuleeko joskus fiilis, että haluaa vain jättää koko urakan sikseen. 

Kannattaa huomioida, että minulla on kokemusta kirjojen julkaisusta ainoastaan Books on Demandin kautta. Muut palveluntarjoajat eivät ole minulle tuttuja, joten en osaa ottaa kantaa heidän hinnoitteluihinsa tai siihen, miten heidän palvelunsa eroavat Books on Demandin palveluista.

Alla olen avannut hinta-asioita lyhyesti, mutta tarkemman version näet tosiaan katsomalla varsinaisen videon.

 

Minimibudjetti - 0-69 euroa

Indiekirjan voi julkaista täysin ilmaiseksi, jos sen tekee e-kirjana ja hoitaa myös kannen itse (tai käyttää tarjolla olevia ilmaisversioita). Tällöin vastaat toki myös kaikesta muusta itse eli hoidat oikoluvun (ellet saa jotakuta tekemään sitä ilmaiseksi), taiton ja markkinoinnin omatoimisesti.

Books on Demandin halvin kirjapaketti, joka sisältää sekä painetun että e-kirjan, on tällä hetkellä 69 €. Jos pystyt järjestämään kirjan julkaisuun liittyvät muut asiat ilmaiseksi, selviät siis melko pienellä kustannuksella.


Maksimibudjetti - satasista tonneihin

Ylähintaa kirjan julkaisulle on vaikea sanoa. Joka kerta, kun pystyt jonkin asian hoitamaan itse, säästät selvää rahaa. Joskus on kuitenkin syytä miettiä, kannattaako säästää vai onko lopputulos parempi, jos lyöt euroja tiskiin.

Kustannuksia voi tulla arvostelupalvelun käytöstä, oikoluvusta, kustannustoimituksesta, taitosta, kansikuvasta ja kannen taitosta sekä markkinoinnista. Mieti, mitkä asiat pystyt hoitamaan itse ja mitkä ostat ulkopuoliselta palveluntarjoajalta.


Ei kommentteja