Kristallin lapsetMaan mahti          Tulen tahto          Veden vaisto         Tuulen taisto

Neljä voimakristallia hallitsevat Nemuriaa ja niiden uskotaan pitävän maailmaa tasapainossa. Senna ja Momi elävät Maakristallin temppelissä ja kristalliusko luo heidän arjelleen puitteet. Temppelin ulkopuolella leviää kuitenkin ajatus, etteivät kuolevaiset välttämättä tarvitse kristalleja lainkaan. Kun kristallien vastustajat tarttuvat aseisiin ja päättävät riistää temppeliltä vallan, joutuvat temppelissä eläneet tytöt pakenemaan ja lopulta lähtemään matkalle, jonka päämääränä on nostaa maakristalli takaisin kukoistukseen. Lähtiessään he eivät tiedä, että matka tulee muuttamaan kaiken.

Keskeisiä henkilöitä


Momi saapui Maakristallin temppeliin neidoksi vastoin omaa tahtoaan mutta löysi paikkansa yhteisössä, jota ei enää halua vaihtaa pois, vaikka tarjolla on rikas naimakauppa.

Senna halusi paeta tulevaisuuttaan ja mahdollisuus päästä neidoksi Maakristallin temppeliin näytti pelastukselta. Hän ystävystyi itseään huomattavasti raisumman Momin kanssa ja löysi paikkansa temppeliyhteisössä.

Blade
Blade päätyi pikkupoikana Tulikristallin temppeliin ja nuorukaisena lähti sieltä temppelivaihtoon kaukaiseen Minolaan, Maakristallin temppeliin toiveissaan saada seuraa eksoottisista naisista. Hän päätyi temppelin vartijaksi.

Nera
Nera varttui Vesikristallin temppelin läheisyydessä mutta aina vanhempiensa ja isosiskonsa varjossa. Lopulta hän jätti kodin taakseen ja vaelsi Maakristallin temppeliin, jossa saattoi ryhtyä vartijaksi ilman menneisyyden painolastia.

Thyme
Thyme on kotoisin kaukana idässä olevasta Kapokasta. Hän on rikkaan perheen kuopus mutta nai itseään alemmasta luokasta ja joutui perheensä epäsuosioon. Nyt hän elättää itsensä epämääräisillä ja hämäräperäisillä hommilla.

Astara
Astara on kotoisin Kapokasta eräästä pikkukylästä, josta lähti etsimään parempaa elämää maan pääkaupunkiin, Saparaneen. Siellä hän tapasi Thymen, rakastui ja meni naimisiin miehen kanssa, vaikka he joutuivat liiton takia jättämään myös Saparanen taakseen.

Sonja
Sonja on asunut pikkutytöstä asti Maakristallin temppelissä ja on käytännössä papitarten kasvattama. Hän kokee maakristallin tärkeäksi kiintopisteeksi elämässään, mutta ei kieltäydy maallisista huvituksistakaan.

Len
Len on temppelinvastustajissa toimivan miehen poika, joka seilaa kauppalaivoilla pitkin meriä eikä käy kotona kovinkaan usein. Isän toimet tulevat hänelle yllätyksenä, kun hän seuraavan kerran saapuu Minolan pääkaupunkiin, Terakoniin.

Tärkeitä sivuhenkilöitä


Take Heralinpoika (Maan mahti, Tulen tahto)
Kamir (Maan mahti, Tulen tahto)
Sarisa (Maan mahti, Tulen tahto)
Lady Camila (Maan mahti, Tulen tahto)
Lady Luna (Maan mahti)
Teruk (Tulen tahto)
Aden (Veden vaisto)
Kapteeni Lora (Veden vaisto)
Kuningas Cercia (Veden vaisto)
Kerri (Veden vaisto)
Lady Neria (Veden vaisto)
Lady Nea (Veden vaisto)
Vartija Gari (Veden vaisto)
Lady Fenia (Veden vaisto)
Herra Lusoa (Veden vaisto)

Nemurian kartta


Ei kommentteja