Ihanat, rakkaat kirjahyllyt

Kirjahyllyt eivät kuulemma kuulu enää monenkaan sisustukseen. Törmäsin itse uutiseen aiemmin ja tänään bongasin J. S. Meresmaan blogissa postaukseen aiheesta. Kyseinen postaus inspiroi kummasti. Minullehan on siis aivan yhdentekevää, kuinka epätrendikkäitä kirjahyllyt ovat. Minä rakastan niitä. Tämä postaus on siis omistettu kirjahyllyille.


Kuva vuodelta 2004 ensimmäisestä omasta (vuokra)kämpästäni. Tuolloin minulla oli vain yksi kirjahylly ja sekin varsinainen sekasorron pesäke. Yhtä kaikki se oli sisältöineen hyvin rakas minulle.
Syksyllä 2005 muutin vähän käytännöllisempään kerrostaloasuntoon (aiempi oli siis omakotitalo, jossa ei ollut sisä-wc:tä ja suihkua, kuvitelkaapa sitä!). Sinne mahdutinkin sitten jo kolme kirjahyllyä. Edelleen hyllyt olivat täynnä kaikkea sekalaista, mutta oli niissä jonkin verran myös niitä kirjoja ;DSeuraavaan asuntoon tuli muutettua 2007. Tilan määrä kasvoi ja samoin hyllyjen määrä. Olohuoneessa yksi hylly oli käytännössä omistettu leffoille, loput kaksi kirjoille. Makuuhuoneeseen päätyivät sitten ficcikansioni, pelini ja mangani.2011 oli edessä jälleen muutto ja sen seurauksena osa kirjahyllyistä muutti kanssani eri osoitteeseen. Se oli aika kova pala, mutta muutin sen verran pienempää asuntoon, etten olisi mitenkään voinut edes ottaa kaikkia mukaan. Samalla myös puolittui elokuvien ja kirjojen määrä.

2012 tapahtui toistaiseksi viimeinen muutto ja toivon, ettei seuraavaa tule pitkään, pitkään aikaan. Tuon muuton yhteydessä luovuin lopulta kaikista kirjahyllyistäni. Se kirpaisi, olivathan ne seuranneet minua asunnosta toiseen ja olleet osa historiaani. Halusimme kuitenkin edes hieman yhtenäisen sisustuksen, joten päädyimme tähän ratkaisuun.

Olohuoneessa meillä on hyllykaupalla animea, mangaa ja elokuvia sekä yksi hylly omistettuna peleille ja pelikirjoille (sekä alkoholille :P). "Kirjastohuoneessa" ovat sitten kirjat ja jonkin verran sarjakuvaa. Osan kirjoista tosin jouduin viemään häkkivarastoon säilytykseen, sillä mokomat eivät mahtuneet hyllyyn. Lisäksi minulla on yöpöydän alahyllyllä lukemattomien kirjojen pino, joka tuntuu kasvavan nopeammin kuin pienevän (ostelen liikaa kirjoja?).

Näistä hyllyistä muuten näkee hyvin, että M vastaa olohuoneen puolesta. Siellä kaikki on siistissä, hyvässä ja insinöörimäisessä järjestyksessä. "Kirjastohuoneen" ratkaisut ovat ehkä hitusen luovempia ja minulle tyypillisempiä ;D Tosin aivan yhtä pahaa kaaosta ei näissä hyllyissä ole kuin aikoinaan.

Haastankin nyt saman tien lukijani kirjoittamaan postauksen (toki kuvien kera!) omista kirjahyllyistänne, jos teillä sellaisia kotona on. Linkit tämän postauksen kommentteihin, kiitos, että huomaan myös käydä kurkistelemassa :)

Ei kommentteja