Vuoden 2017 uudistuksia

Eikös vuodenvaihteessa pidä aina uudistua jollain tavalla? Elän kokonaan uutta elämänvaihetta ja se on antanut valtavasti energiaa ajattelemiseen ja moneen muuhunkin asiaan. Siksipä olen ehtinyt hieman suunnitella tulevaa, myös blogin osalta.

Erilaisia päiväkirjoja


Blogini on koostunut hyvin erilaisista postauksista, mikä voi antaa sillisalaattimaisen vaikutelman. Tämä blogi on kuitenkin aina ollut minulle ns. vapaa kanava tehdä, mitä huvittaa ja suhtautua kirjoittamiseenkin välillä vähemmän vakavammin. Muut kanavat ovat rajatumpia ja niissä julkaisemiseen panostan ehkä hitusen ammattimaisemmalla otteella.

Halusin kuitenkin blogille jonkinlaisen rungon, joten päätin kokeilla tänä vuonna jakaa postaukset erilaisiin päiväkirjoihin. Saatan kirjoittaa joskus kategorioiden ulkopuoleltakin, koska täällä en tosiaan halua rajoittaa itseäni liikaa. Tarvitsen vapautta jossakin voidakseni tehdä muita asioita paremmin.

Joka tapauksessa tässä uudet kategoriat (samat löytyvät myös bannerin alta):


Blogissa on tätä nykyä yhä useammin tarinointia kirjoittamisesta enkä siitä haluakaan luopua. Kirjoittaminen on niin suuri osa elämääni, että tuntuisi oudolta olla puhumatta siitä koskaan. Aion siis jatkaa pohdintojani ja ajoittaisia tuskailujani tällä saralla.


En ehdi edelleenkään lukea niin paljon kuin haluaisin (se olisi pois jostain muusta), mutta luen kuitenkin säännöllisesti. Haluan edelleen avata kirjojen herättämiä ajatuksia blogissa, joten kirjoista kirjoittaminen jatkukoon. Varsinaisia arvosteluja en silti koe kirjoittavani vaan pikemminkin ajatuksiani ja tuntemuksiani tekstin pohjalta.


Arjesta on välillä ihan höpöttää. Voi olla, ettei se puoli kiinnosta juuri muita kuin minua itseäni, mutta alun perin perustin tämän blogin juuri tuota höpöttämistä varten. Siispä en halua siitä luopua nytkään.


En tiedä, kuinka paljon reissausmahdollisuuksia oikeasti tässä uudessa tilanteessa on. Luultavasti ne ainakin kapenevat jonkin verran. Jos reissuja tulee, postailen niistä kuitenkin samaan tapaan kuin tähänkin asti.

Muuta uutta


Tänä vuonna aion ylipäätään tehdä asioita, jotka tuntuvat minusta hyvältä. Toki velvollisuudet pitää hoitaa, mutta niiden lisäksi annan aikaa itselleni. Ei kaikkea tarvitse aikatauluttaa tiukkaan eikä kaikkeen ole pakko sanoa "joo". Jos joku ei kestä sitä, olkoon niin.

Olen aloittanut uuden tarinan suunnittelun Scrivenerissä. Ei ollut tarkoitus vaan Tulen tahdon jälkeen piti aloittaa sarjan kolmonen, VV. Nyt näyttää siltä, että VV saa vielä hieman odottaa omaa vuoroaan ja katson, mitä tästä uudesta jutusta tulee vai tuleeko mitään. Ainakin olen pitkästä aikaa todella innoissani. Tuntuu siltä kuin muutaman viikon kotona oleminen olisi avannut jonkin tulpan aivoissa. Pää pursuaa ideoita ja minulla on hyvä olla. Päiviin ei juuri jää luppohetkiä, kun teen rästiin jääneitä asioita, editoin ja kirjoitan (etsin toki niitä palkkatöitäkin tässä samalla). Ollapa aina näin energinen!

Koska kirjoittamiseen liittyvää tekemistä ei ole vielä tarpeeksi, ilmoittauduin fantasian kirjoittajille suunnatulle verkkokurssille. Se alkoi nyt kuluvalla viikolla ja jatkuu toukokuulle. Kirpaisee tiukassa tilanteessa kyllä lompakkoa, mutta toivon kurssin olevan rahan arvoinen.

Tein myös itselleni kotisivun. Alun alkujaan halusin vain harjoitella WordPressin käyttöä, jotta voisin laittaa CV:ni osaavani siitä vähintäänkin alkeet. Koska harjoittelu on aina hyvä tehdä jollain oikealla asialla, päädyin väsäilemään kirjoittajasivua itselleni. Mielestäni siitä tuli ihan kelvollinen tällaisen aloittelijan työstämäksi. Siispä päätin sen julkaista ja ottaa käyttöön. Sivu toimii ikään kuin portaalina, jossa on linkit eri paikoissa julkaisemaani materiaaliin sekä esittelyt kirjoistani, muutama lyhyttarina on myös ilmaiseksi tarjolla.

Käy toki tutustumassa: Anna Kaija - Kirjallisia polkuja


Kaikenlaista pientä on siis ilmassa ja odotan jännityksellä, millainen tästä vuodesta muodostuu. Jotain muutakin voi olla vielä tiedossa, mutta palaan paljastuksiin, kun niiden aika on. Kaikkea ei kannata kertoa kerralla. Pysy siis kuulolla, jotain voi olla tulossa!

Ei kommentteja