Lukupäiväkirja 10/2017: Wild Magic

Clearwater witches -sarjan lukeminen jatkuu. Koska kolme ensimmäistä kirjaa tulivat yhdessä digitaalisessa boksissa, päätin lukea ne putkeen. Kaksi seuraavaa osaa luen luultavasti joskus myöhemmin.


Madeline Freeman - Wild Magic (Clearwater witches #2)


Wild Magic jatkaa Krissan tarinaa täsmälleen siitä, mihin se edellisessä kirjassa jää. Ollaan siirrytty uudellen aikajanalle ja Krissan äiti onkin elossa, samoin hänen tätinsä, Jodi, voi hyvin. Sen sijaan hänen isänsä on edelleen teillä tietämättömillä.

Muitakin muutoksia on. Krissa ei tule toimeen alkuperäisen aikajanan parhaiden kavereidensa kanssa. Owen, hänen melkein poikaystävänsä, tuntuu vihaavan häntä, ja mikä pahinta, hän huomaa seurustelleensa monta vuotta ärsyttävän ja itsekkään Foxin kanssa. Kun Fox esiteltiin Crystal Magicissä, hänestä tuli todella tympeä vaikutelma enkä vain voinut sietää häntä, vaikka myöhemmin hänestä paljastui hyviäkin asioita.

Myös Krissa on varsin ristiriitaisissa fiiliksissä koko Owenista Foxiin -kuvion vuoksi ja tämä kolmiodraamasekoilu nouseekin yhdeksi kantavaksi teemaksi läpi kirjan. Ratkaisua siihen ei tosin vielä saada, mutta onko tuo ihmekään, kun kirjoja on vielä useampi jäljellä. Itse koin kuvion vähän rasittavaksi, kolmiodraamat vain yleensä herättävät minussa lähinnä negatiivisia tunteita. Kaipa tavoitteena on tarjota lukijalle vaihtoehtoja sen suhteen, kenestä pojasta nyt kukakin tykkää eniten. Itse ehkä kaipaisin mieluummin syvemmäksi kehittyvää rakkaussuhteen etenemistä kuin kahden vaihtoehdon välillä arpomista.

Toki tarinassa tapahtuu muutakin (onneksi). Juoni alkaa tihentyä, kun Clearwateriin muuttaa Seth White, joka väittää olevansa Krissan kaukainen sukulainen. Nämä kaksi ystävystyvätkin hiljalleen ja Seth lupaa auttaa Krissaa hänen tavoitteissaan. Valitettavasti kaikki ei ole sitä, miltä näyttää ja kirjan loppupuolella päästäänkin jo miltei eeppiseen hyvän ja pahan taisteluun, jonka ratkaisu jää sopivasti auki. Tarina siis jatkuu Circle Magicissa ja vielä parissa kirjassa sen jälkeenkin.

Toisaalta odotan mielenkiinnolla, mitä on tulossa. Toisaalta innostukseni on jo hieman laantunut. Koska olen jo kolmannen kirjan puolivälissä menossa, luen kyllä ne kaksi muutakin jossain vaiheessa. Taidan vain tarvita pienen tasoituksen ja muuta lukemista väliin voidakseni taas keskittyä tarinaan kunnolla.

Ei kommentteja