Lukupäiväkirja 9/2017: Crystal Magic

Kerrankos sitä käy niin, että saa kirjakaupalta sähköpostia, jossa suositellaan kirjoja. Näitä ropisee maililaatikkooni ehkä vähän turhankin usein, mutta harvemmin niitä edes luen kunnolla. Nyt viesti sattui sisältämään alennuskoodin ja bongasin kirja(sarja)n, joka kuulosti mielenkiintoiselta. Kun kolme ensimmäistä osaa irtosi noin seitsemään euroon, päätin tehdä riskisijoituksen.


Madeline Freeman - Crystal Magic (Clearwater Witches 1)


Kristyl Barnette eli Krissa on 16-vuotias nuori nainen, jonka ympärillä sattuu ja tapahtuu usein ikäviä asioita, esim. ikkunat menevät rikki ilman, että hän varsinaisesti tekee mitään. Hän on kuitenkin usein puhuttelussa näiden onnettomuuksien vuoksi. Kun Krissan äiti kuolee onnettomuudessa, hän päätyy asumaan isänsä siskon Jodin kanssa, koska ei ole nähnyt isäänsä vuosiin. Tie kulkee Clearwaterin pikkukaupunkiin, jossa Krissa pääsee aloittamaan uuden elämän ilman edellisessä paikassa muodostunutta leimaa.

Uusi alku tuo mukanaan uusia ystäviä, mutta myös potenttiaalisia vihollisia. Krissa alkaa myös pohtia, miksi hänen ympärillään tapahtuu niin kummallisia asioita ja päätyykin lopulta ottamaan asiasta kunnolla selvää. Samaan aikaan kaupungissa on tekeillä jotain vaarallista, jotain, jonka tulilinjalle Jodikin joutuu. Krissalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin ottaa itsestään tarkemmin selvää ja yrittää pelastaa läheisensä.

Kirja osoittautui yllättävän koukuttavaksi. Yleensä luen vain iltaisin sängyssä hetken ajan (koska päivisin on mukamas niin paljon kaikkea tekemistä), mutta nyt aikaa tuli varastettua muilta puuhilta ja lukulaite kulki mukanani, minne ikinä meninkään.

Crystal Magic on rehtiä, paranormaalia YA-kirjallisuutta ja toistaa genren kliseitäkin paikka paikoin. Tällä kertaa en kuitenkaan missään vaiheessa alkanut toivoa, että olisivat hahmot vanhempia, kirjoitettaisipa samankaltainen tarina aikuisista (ei sillä, se olisi kiinnostavaa, otan suosituksia vastaan). Nyt oli ihan jees hypätä mukaan teini-ikäisten noitien maailmaan ja tarkastella elämänmenoa pitkästä aikaa lukiolaisen silmin.

Yleensä pyrin pitämään taukoa kirjasarjojen eri osien välissä, etten ahmaisisi niitä liian nopeasti. Nyt kuitenkin Wild Magic lähti lukuun heti Crystal Magicin perään.

Ei kommentteja