Lukunäyte: Kaiken jälkeen


Julkaisin viime vuonna Final Fantasy VII -fanifiktiozinen. Koska kyseessä on tosiaan fanifiktio, teosta ei saa kirjakaupoista vaan ainoastaan suoraan minulta. Tässä kuitenkin pieni maistiainen zinen alusta.

Kaiken jälkeen

- Final Fantasy VII -


https://www.annakaija.fi/p/kaiken-jalkeen.html
Klikkaamalla kuvaa pääset zinen sivulle
Tifa kietoi villatakkia tiiviimmin ympärilleen ja tuijotti 7th Heavenin ikkunasta kadulle, jolla tuuli tanssitti jalkakäytäville kasaantunutta lunta. Liikkeiden ikkunat olivat täynnä vaaleanpunaisia sydämiä ja hempeitä suklaarasioita, mutta ihmiset kiirehtivät niiden ohitse huivit kasvojensa edessä tuulta vastaan taistellen. Kukaan ei edes pysähtynyt baarin ovelle, vaikka myös Tifa oli koristellut ikkunat ja mainostanut ystävänpäivän erikoistarjousta: kaksi Sirenin laulua yhdellä hinnalla.

Tuisku näytti vain pahenevan, ja Cloud oli ollut aamusta asti toimittamassa paketteja. Denzelin koulupäivä oli sentään jo päättynyt, ja poika napitti todennäköisesti huoneessaan konsolin ohjain kädessä.

Tifa huokaisi ja irrotti katseensa kadusta. Hän pyyhkäisi pöytiä ja sytytti kynttilän jokaiseen. Baari oli tavallista tunnelmallisempi, mikä ei välttämättä ollut kaikkien kanta-asiakkaiden mieleen, mutta Tifa halusi kerrankin jotain erilaista. Hän käveli tiskin taakse ja ryhtyi järjestelemään pulloja. Viski alkoi käydä vähiin, joten pian olisi tehtävä uusi tilaus. Jostain syystä sitä kului aina tavallista enemmän, kun Barret ja Cid olivat kaupungissa ja viettivät vapaailtansa 7th Heavenissa samalla, kun Marlene luuhasi Denzelin huoneessa iltamyöhään. Tifa oli sanonut asiasta niin monesti, että oli seonnut jo laskuistaan, mutta Barret oli vain todennut tytön viihtyvän Denzelin seurassa. Ei sillä, että Tifa olisi sitä epäillyt. Hän ei epäillyt edes Barretin halua olla hyvä isä Marlenelle, mutta köriläs ei aina ymmärtänyt, mikä oli parasta kenellekin.

Oven pieleen kiinnitetty kello helähti ja kylmää ilmaa pyyhkäisi sisälle. Tifa nosti hymyn huulilleen ennen kuin kääntyi tervehtimään tulijaa. Lyhyt ja hentoinen tyttö puisteli lunta kissankorvapipostaan.

”Leviathan sentään, saisi tulla jo kevät”, Yuffie sanoi. Hänen takistaan putoili lunta lattialle, kun hän ripusti sen naulakkoon. ”Miten täällä on näin hiljaista?”

”Kukaan ei kai halua uhmata myräkkää”, Tifa sanoi.

Yuffie istahti baarijakkaralle tiskin toiselle puolelle ja nojasi kyynärpäänsä pöytään. Hän oli pukeutunut keltaiseen varsin avonaiseen paitaan ja mustiin tiukkoihin housuihin, jotka korostivat hänen hoikkaa olemustaan.

”Noh, enemmän juotavaa minulle sitten. Voisin ottaa rommikaakaon kermavaahdolla, jos edes se saisi minut lämpiämään.”

Tifa nyökkäsi ja ryhtyi valmistamaan juomaa, jota ei olisi muutama vuosi sitten edes saanut tarjoilla Yuffielle. Aika oli mennyt niin nopeasti. Kaikki muut olivat menneet eteenpäin. Barret ja Cid työskentelivät WRO:lle, ja Nanaki matkusti usein heidän mukanaan, Vincent opetti historiaa yliopistossa, jossa Yuffie nykyisin opiskeli, Cloudilla oli oma kuljetuspalvelu… mutta Tifa työskenteli edelleen 7th Heavenissa samalla tavoin kuin silloin, kun oli aloitellut uutta elämäänsä Midgarissa. Baarin sijainti oli ehkä vaihtunut, mutta jopa nimi oli pysynyt samana.

Noh, onhan minulla Denzel kasvatettavani, ja Cloud sentään asuu yhä kanssani, Tifa ajatteli samalla, kun pursotti kermavaahtoa Yuffien kaakaon päälle.

”Miten opinnot sujuvat?” hän kysyi ja ojensi kupin tiskin ylitse nuorelle naiselle, joka säteili kurjasta kelistä huolimatta.

”Erinomaisesti”, Yuffie sanoi. ”Minulla on kuuma proffa.”

”Onhan Vincent hyvännäköinen”, Tifa sanoi eikä voinut olla nauramatta. ”Hän ei silti välttämättä arvosta ihailuasi.”

”Hmmm… jaa… enpä tiedä”, Yuffie sanoi ja siemaili juomaansa.

Tifa kaatoi myös itselleen kaakaon mutta ilman rommia. Jos asiakkaita ei ilmaantuisi, hän voisi ehkä myöhemmin terästää myös omat juomansa, mutta ehkä näin alkuillasta oli syytä olla vielä selvänä.
”Tiedän, että pidät Vincentistä, mutta hän on… noh, opettajasi nyt.”

Tifa veti itselleen jakkaran ja istahti Yuffieta vastapäätä. Wutain prinsessan kasvoilla keikkui ilkikurinen ilme, kun hän hämmensi kaakaotaan.

”Minulla saattaa olla sinulle kerrottavaa, joka täräyttää tajuntasi Planeetan toiselle puolelle”, Yuffie sanoi ja pyöritteli lusikkaa kupissaan.

”Noh?”

Virnistys kipaisi Yuffien huulille, vinot silmät kapenivat ja posket alkoivat helottaa kevyesti. Tifa valmistautui muistuttamaan ystäväänsä vastuuntunnosta ja järkevyydestä, mutta samalla uteliaisuus kihisi hänen vatsansa pohjalla. Omega ja kaikki Weaponit sentään, hän tarvitsi jännitystä ja uusia käänteitä omaan elämäänsä!


___


Koko ficci on saatavilla zinen muodossa. Esilukija ja zinen jo hankkineet ovat sanoneet sen sopivan moneen makuun niin tarinansa kuin paritustensa puolesta. Zineä on myös sanottu otteeltaan realistiseksi.

Jos haluat tietää, mitä täräyttävää kerrottavaa Yuffiella on Tifalle, zinen saat allekirjoittaneelta 10 €:n sopuhintaan. Hinta sisältää postituksen Suomeen tavallisena kirjeenä.

Tiedustelut somen tai sähköpostin kautta.


Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja