Mökillä

Tämän viikonlopun suunnitelmissa oli kirjoittamista ja pelaamista. Jälkimmäistä siksi, etten ole kunnolla ehtinyt pelata koko kesäkuun aikana, vaikka peleistä olen kirjoitellutkin. Ja edellistä tietenkin siksi, ettei kirjoittamattakaan voi olla.

Pelaaminen kuitenkin taas jäi, kun M ehdotti, että lähtisimme mökille. Aika harvassa ovat ne kerrat, kun olen mökkeilyä vastustanut eikä tämä ollut yksi niistä. Sää ei ole oikein vielä tänä vuonna suosinut eikä mökille siis olla päästy, joten pitihän tämä virhe korjata.Ihan ei kyllä vieläkään kesäkelit ole vaan lämmin vaatetus tuli tarpeeseen. Onneksi pakkasin flanelihousut ja villasukat matkaan. Sentään paksua hupparia en ole tarvinnut vaan olen pärjäillyt ohuemmalla. Tosin voi olla, että illalla tai yöllä se paksumpikin tulee tarpeeseen.

Kaikista eniten nauttisin siitä, jos mökillä saisi olla ihan kahdestaan, mutta menee mökkeily isommassakin seurueessa. Anoppi ja appi ainakin ovat ihan harmitonta seuraa eivätkä nuo mökkinaapurit ole onneksi nyt pitäneet itsestään kovin suurta meteliä. Yksi niistä tosin tykkää jutella lokeille, mutta tällä hetkellä lokkeja ei ole ollut näköpiirissä, joten onpahan sitten pysytellyt hiljaa sekin tyyppi.

Jonkin verran on tullut kirjoitettua ja vielä on tarkoitus raapustella vähän lisää. Mökillä kirjoittamisessa on ihan oma tunnelmansa. Ympäristössä ei ole kaupungin ääniä vaan saa sulkeutua kauas sivistyksen kakofoniasta, olla ihan rennosti ja nauttia kauniista maisemista samalla, kun kuljettaa tarinaa eteenpäin.

Ainoa häiriötekijä on tietysti muut ihmiset. Tuttu porukka on oppinut siihen, että viihdyn hyvin pöydän ääressä tietokoneeni kanssa seurustellen, mutta tokikaan en voi kieltää muita elämästä omaa elämäänsä. Eli siinä mielessä puhetta ja astioiden kolinaa riittää ympärillä silloin, kun ei täällä kahdestaan olla. Se tarkoittaa, että kirjoittaminen sujuu ehkä hitusen hitaammin kuin kotona, mutta aika hyvin olen oppinut sulkeutumaan omaan kuplaani.

Odotan jo kovasti kesälomaa, koska se tarkoittaa enemmän mökillä vietettyjä kirjoituspäiviä. Tietokoneen takomisen lomassa on kiva käväistä saunassa, pulahtaa paljuun tai järveen ja grillailla makkaraa. Kotona tauot ovat yleensä hieman tylsempiä.

Tykkäättekö te muut kirjoitella mökkiolosuhteissa vai onko jokin muu paikka paljon parempi?

Ei kommentteja