Kansikuva, maailmankartta ja kirjatraileri

Lupasin jossain vaiheessa esitellä kansikuvan, josta jo puhuin tässä postauksessa. Nyt on tullut se hetki. Edelleen olen silmät ymmyrkäisinä ihastuksesta, kun katselen kuvaa. Ei voi kuin sanoa, että kuvaaja teki taidokasta työtä ja mallit hoitivat oman osuutensa erittäin hyvin. Vielä kerran iso kiitos Mialiina cosplay photographylle (käykää, hei, tykkäämässä, saatte Facebookiinne upeita cosplay-kuvia säännöllisesti!) sekä Tiialle ja Monalle. En osaa edes sanoa, kuinka paljon arvostan panostanne.

Ja sitten se kuva, jota osa on ehkä jo odottanutkin ;)Hyvää työtä, eikö vain? Itse olen hurmioitunut.

Koska pelkkä kansikuva ja valmis teksti eivät riitä, on elokuu ollut myös omien rajojen koettelemista. Pidän itseäni kirjoittajana, en suinkaan kuvankäsittelijänä, saati videoeditoijana, vaikka kahta jälkimmäistä olen aina silloin tällöin vähän kokeillutkin. Nyt elokuussa kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle ja aika on mennyt kahden muun puuhan parissa.

Kirjoitin jo aiemmin kartan piirtohommista. Piirtäminen oli kuitenkin vasta alkusoittoa urakalle, vaikka ounastelin pahimman olleen takana. Tällä kertaa M ei kritisoinut tuotostani, joten uusiksi en joutunut enää kynään ja paperiin tarttumaan. Sen sijaan kaikki kartan osat skannattiin kiltisti ja sitten istuttiinkin useampi ilta koneen ääressä niitä ihmettelemässä.

Tässä kohtaa on pakko kyllä kiittää M:a. Hän nimittäin tarjoutui täysin vapaaehtoisesti työstämään osista kokonaisen kartan. Olin yllättynyt ja todella iloinen. Kartan tekemisestä tuli yhtäkkiä yhteistä laatuaikaa, kun etsimme sopivaa ja käytettävissä olevaa pohjakuvaa (kiitokset sellaisesta ~Essence of Dream~:lle) ja ihmettelimme, miten eri osiot asettuvat sen päälle toisiinsa nähden.

Koska M on oma supersankarini, oli lopputuloskin mahtava:


Kuva näkyy blogissa sen verran pienenä, ettei ihan kaikkia yksityiskohtia voi erottaa eli kannattaa klikata sitä ja avata suurempi versio, jos haluaa tarkastella kunnolla. Itse olen suorastaan hämmästynyt, millainen siitä tuli, kun muistaa, mistä lähdettiin liikkeelle. Epäilemättä siitä voi kritisoitavaakin löytää, mutta itse olen tässä kohtaa erittäin tyytyväinen ja menen iloisena eteenpäin tämän kartan kanssa.

Suunnittelin jo, kuinka tilaan kartan itselleni Ifolorilta. Oikeastaan olen jopa niin itserakas, että haluaisin kehystää sen ja laittaa seinälle. Olen ehkä vähän liiankin innoissani siitä. Tosin M ei ollenkaan nikotellut ajatukselle, kun siitä keskusteltiin eli kaipa meitä innostuneita on sitten kaksi.

Karttakaan ei ollut vielä tarpeeksi, koska jotenkin kirjaa pitää saada markkinoitua. Niinpä kaivoin taas käsiini vanhan tutun Elokuvatyökalun ja aloin ensimmäistä kertaa ikinä tehdä videota tyhjästä. Yleensä siis olen kuvaillut eläimiä tai Level up! -blogiin videopostauksia, jolloin videoeditointi on ollut teippaa, leikkaa, liimaa -operaatio. Nyt sain pitkään tuijottaa tyhjää ruutua ja ihmetellä, mitä pitäisi tehdä.

Selvää oli, että tällä kertaa en halunnut hypätä puhuvaksi pääksi eikä vanhoja eläinvideoitakaan voinut hyödyntää. Toisaalta myös käytetyn kuvamateriaalin ja musiikin suhteen piti olla erityisen tarkkana. Ja näiden rajoitteiden lisäksi olisi kuitenkin pitänyt luoda se video.

Kaikki ideat animaatioista ja erikoistehosteista hylkäsin saman tien, koska oma rajallisuus oli nyt vain tunnustettava. Näiden sijaan kaivelin omia kuva-arkistoja, ilmaisen musiikin arkistoja ja selasin kirjoittamaani tarinaa edestakaisin. Lopulta kasassa oli tuotos, johon olen ainakin suurin piirtein tyytyväinen (ainakin siihen asti, kunnes menen katselemaan muiden hienoja kirjatrailereita).

Eli tässäpä se olisi: minun ensimmäinen kirjatrailerini. Katsokaa ja nauttikaa!
Kuvat: © Anna Kaija
Kansikuva: © Eveliina Kronqvist
Tekstilainaukset: © Anna Kaija
Musiikki: © Tonality Star - Dream 7

2 kommenttia

 1. Hei,
  olen seurannut blogiasi hetken ja lukenut postauksen josta puhut. Minä olen hieman pettynyt tuohon kansikuvaan (opiskelen valokuvaajaksi) ja taisin odottaa hieman liikaa ehkä. Vaaleahiuksinen malli näyttää hieman kärsivältä ja mallin vasen käsi on valottunut puhki ainakin näytölläni.
  Mutta onnea kirjallesi se on varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kiva kuulla, että olet blogiani seuraillut :)

   Omasta mielestäni mallin ilme ei näytä kärsivältä, mutta nämähän toki ovat tulkintakysymyksiä, joten en käy asiasta väittelemään. Minun näytölläni tuo puhkivalottuminen ei näy, mutta harmillista, jos jollain näytöllä näin pääsee käymään. En tosin tiedä, voiko asialle jotain tehdä, kun en kuvajuttujen suhteen ole asiantuntija.

   Täytyy toivoa, että mahdolliset lukijat kirjasta pitävät. Kiitokset toivotuksesta :)

   Poista