Mutta mitä tapahtui lokakuussa?

Reilut pari viikkoa on mennä humahtanut eikä blogiin ole ilmestynyt mitään. Minulla on selkeästi aktiivisen kirjoittamisen kausia ja sitten näitä hiljaisempia. Se ei oikeastaan ole yllättävää itselleni, koska samalla tavalla toimin myös romaania työstäessäni ja ficcejä raapustellessani. Kirjoitan purskeena paljon ja sitten on taas kuivan kauden aika. Purskekaudet voivat joskus kestää useamman kuukauden, joskus vain päiviä. Niin sanotut kuivat kaudet eivät kuitenkaan tarkoita, etten tekisi mitään. Yleensä työstän tarinoita (tai blogipostauksia) ajatuksen tasolla tai teen jopa konkreettista suunnittelu- ja taustatutkimustyötä. Ja sitten joskus teen jotain ihan muuta.

Vaikka bloggaaminen ja TT:n kirjoittaminen on ollut aktiivisena mielessä lähes päivittäin, lokakuu on rehellisesti sanottuna mennyt palkkatöitä tehdessä ja pelatessa. Töissä on ollut kiireinen vaihe, mikä on aiheuttanut iltahommia ja pitkän päivän päälle ei ole jaksanut enää olla kovin aktiivinen. Toisaalta sitten samaan aikaan eksyin Eorzeaan (Final Fantasy XIV) oikein kunnolla ja pelituntejakin on ehtinyt kertyä paljon. Samalla sain pelattavaksi AR-K-seikkailupelin ja Tales of Xillia 2:ta on myös miehen kanssa painettu läpi. Siinähän se vapaa-aika sitten meneekin, kun puskee kolmea peliä yhtä aikaa eteenpäin. Jeps, joskus yksi harrastus ajaa ohitse muista.

Ei minua kuitenkaan huolestuta. Peliputki on ollut mukavaa aivojen tuulettamista. En ole ottanut paineita kirjoittamisesta vaan tehnyt sitä, mikä sillä hetkellä on huvittanut. Liialle huvilinjalle ei ole tietysti hyvä ajautua, mutta minulla on viime kuukausina ollut vahvoja ajatuksia siitä, miten paljon ja milloin on pakko kirjoittaa. Ja sitten kun aletaan puhua velvollisuuden ja syyllisyyden täyttämästä pakosta, ollaan ikävällä tiellä. Silloin on parempi jarruttaa ja vaihtaa toviksi suuntaa. Rakkaasta ajanviettotavasta ei saa tulla kamalaa velvollisuutta.

Tällä hetkellä suunnitelmissa onkin tässä lokakuun peliputken lomassa työstää joulukalenteria, joka tulee olemaan fan fictionia Final Fantasy VII:stä. Ei ehkä niin ajankohtaisin peli (vai onko sittenkin, kun HD remake on tulossa?), mutta sain idean, joka sopii sen maailmaan hyvin. Siispä 24-luukkuinen FFVII-kalenteri on työn alla. Pyrkimys on siihen, että kalenteri on betalla käsittelyssä marraskuussa ja minä voisin raapustella TT:a.

En varmaankaan voi virallisesti osallistua NaNoWriMoon, koska TT on jo aloitettu ja NaNossa kuitenkin taitaa olla ideana aloittaa täysin uusi juttu tyhjästä ja paahtaa kuukaudessa se 50 000 sanaa. Tiedän, ettei minulta tuollainen sanamäärä taitu töiden ohella (todistettavasti kesäloma-aikaan se on sentään mahdollista, jos oikein laitan paukkuja asiaan, olen tehnyt sen kahdesti), mutta jos yrittäisi vaikkapa 20 000 - 30 000 sanaa?

Tällainen varjo-nanoilu voi muutenkin olla hyvä asia. En sitten ehkä kehitä liian suuria paineita asian suhteen, mutta jotain tulee kuitenkin tehtyä. Täytyy vain toivoa, ettei marraskuun synkkyys, päivätyöt ja mahdolliset viikonloppuaktiviteetit ime minusta ihan kaikkia mehuja :D Ehkä pitää ajatella asia niin, että joulukuussa sitten otetaan taas rennommin?

Rentoutua on tosin tarkoitus myös tässä kuussa. Minulla kävi niin hyvä tuuri, että voitin Maria Carolen blogista lipun Helsingin kirjamessuille. Sinne suuntaan siis ensi lauantaina katselemaan, mitä kaikkea jännää löytyykään. En ole muutamaan vuoteen kirjamessuilla käynyt, joten odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää tällä kertaa.


Ei kommentteja