Faniprojekti: Final Fantasy 30 vuotta -fanikirjan tekeminen

Herätelläänpä taas blogia hiljaiselosta. Marraskuu meni niin tiiviisti kirjoittaessa, etten ehtinyt blogin puolelle vilkaista eikä joulukuukaan rauhallinen ole ollut. Blogissa on tapahtunut muutoksia, jotka voi ihan silmin havaita, mutta puhun niistä ehkä tarkemmin jossain toisessa postauksessa, koska tänään haluan kertoa ihan toisesta asiasta.

Suosikkipelisarjani täytti juuri 30 vuotta ja sehän on ilman muuta juhlan paikka. Aloitimme kaverini Emmin kanssa juhlimisen jo hyvissä ajoin tänä vuonna, kun päätimme kirjoittaa yhden ficin jokaisesta pääsarjan pelistä eli yhteensä viisitoista lyhyttä tarinaa. Osa näistä on raapaleita, osalla on pituutta muutamia sivuja.

Minulle fan fiction on rakas harrastus ja yleensä lomaa "vakavammasta" kirjoittamisesta, mutta tämä projekti meni vähän raskaamman kautta ja oli ajoittain pusertamista, mutta saimmepa silti valmista.

Työpaja ja syksyn aherrus


Järjestimme elokuussa mökillä työpajan, joka starttasi operaatiomme. Jaoimme keskenämme pelit, joista kirjoittaisimme ja olimme myös Twitterissä kyselleet ennakkoon toiveita ficcien sisällöistä. Saimme tällaisia koskien Final Fantasy IX:ää ja Final Fantasy XII-XV:tä. Nämä tarinat ovat siis syntyneet tavallaan muista kuin omista lähtökohdistamme ja niissä tulikin osassa kokeiltua mm. parituksia, joista en normaalisti todellakaan lähtisi kirjoittamaan. Pienoinen haaste siis...

Ficcipajassa saimme kirjoitettua luonnosversiot osasta ficcejä. Minulta jäi uupumaan kaksi kokonaista tarinaa ja yksi jäi kesken. Emmi taisi saada aika pitkälti kaikki yhtä lukuun ottamatta luonnosteltua.

Hommat jatkuivatkin syksyn mittaan, kun kirjoitimme luonnokset puhtaiksi ja julkaisimme 11.9. alkaen joka viikko aina uuden ficin. Viimeinen ilmestyi tämän viikon maanantaina 18.12.

Olen siis muutaman kuukauden ajan joka viikko puuhastellut muiden juttujen ohelle ficcien parissa, milloin kirjoittamassa, milloin betaamassa toisen ficcejä. Ei yhtään hullumpaa, mutta täytyy sanoa, että tahti on ollut kova. Viisitoista lyhyttäkään tarinaa eivät ole ihan pikkujuttu, vaikka niin voisi helposti kuvitella.

Jatkoa seuraa


Työ ei ole vielä täysin ohitse. Ficeistämme on nyt kiinnostunut muutama ulkomaan elävä, joka ei suomea kuitenkaan puhu. Tästä syystä seuraava vaihe onkin kääntää tuotoksemme englanniksi. Saimme jo betankin tarkastamaan ne, mutta silti vähän hirvittää.

Toisaalta ficcien kääntäminen on hyvää kieliharjoitusta. Haluan oppia ilmaisemaan itseäni paremmin myös englannin kielellä, joten otan tämän treenauksen kannalta.

Jotain kivaa muillekin


Julkaisimme maanantaina ficit kokoelmana, joka on kenen tahansa ladattavissa pdf-tiedostona. Kokoelma sisältää ficcien lisäksi Emmin tekemän kansitaiteen ja meidän esipuheemme.

Avaa tästä: Fabula Crystallis

Teemme fanikirjasta myös painotuotteen, koska haluamme sen koristamaan omia kirjahyllyjämme. Kristallimaailma (suomalainen Final Fantasy -faniyhteisö) on tekemässä kirjasta kimppatilauksen, johon pääsee mukaan, vaikkei yhteisöön kuuluisikaan.

Kirjakauppamyyntiin kokoelma ei luonnollisesti tule, koska kyseessä on täysin epäkaupallinen faniprojekti, jolla ei ole tarkoitus kerätä senttiäkään voittoa.

Ehkä 10 vuoden päästä uudestaan


Vaikka ajoittain minun teki mieli riuhtoa hiuksia päästäni, kun kaikkien kiireiden keskellä lähdin tähänkin urakkaan, oli projektin toteuttaminen loppujen lopuksi hyvin hauskaa.

Puhuimmekin Emmin kanssa, että pelisarjan nelikymppisillä voisi sitten ottaa uusiksi ja tehdä taas ficcikokoelman. Nähtäväksi jää, onko intoa vielä silloinkin yhtä paljon.Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja