Missä sydän sai Möllärimestarin romaanisarjassa toisen sijan!

Omakustannekirjoille tarkoitettu Möllärimestarikilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016 ja lähetin kilpailuun mukaan Missä sydän -romaanini. Yllätys oli suuri, kun sain kuulla kirjan sijoittuneen toiselle sijalle romaanisarjassa.

Kuulin kilpailusta sosiaalisen median kautta ja päätin lähteä mukaan hetken mielijohteesta. Eihän siinä häviäisi kuin kirjan hinnan, osallistumismaksun ja postikulut, ja vastineeksi saisi vähintään raadin mielipiteen kirjasta.

Teoksen valinta kilpailuun ei ollut vaikeaa. Vaikka olen sitä mieltä, että Veden vaisto on tähänastisen tuotantoni paras kirja, en halunnut lähettää sitä, koska on sarjan kolmas osa. Maan mahdissa taas näkyy kokemattomuuteni, ja vaikka Tulen tahdon kohdalla taidot ja osaaminen ovat kasvaneet, ei kakkososan lähettäminenkään tuntunut järkevältä.

Missä sydän puolestaan oli sopiva vaihtoehto. Mielestäni tavoitin sen aikana jo jotain samaa kuin Veden vaiston prosessissa. Työskentelin tehokkaasti ja ammattimaisesti ja sain aikaan omasta mielestäni hyvän kokonaisuuden, johon olen tyytyväinen. Lisäksi se on itsenäinen teos, jolla ei ole sidoksia muihin kirjoihini (ainakin toistaiseksi, samaan maailmaan sijoittuva toinen tarina kutkuttelee mieltä aina toisinaan).

Myönnän ajatelleeni, ettei fantasialla välttämättä silti kilpailussa pärjätä. Eikä varsinkaan fantasialla, jossa on mukana paranormaali romanssi, olkoonkin että sateenkaariteemat ovat varsin ajankohtaisia tällä hetkellä. Taisin tässä saada itseni kiinni ennakkoasenteista, koska raatia ei genrevalintani tuntunut haittaavan. Pahoitteluni siis ennakkoluuloistani.

Raadin arvio kirjasta oli seuraava:


Missä sydän on taidokkaasti ja mukaansatempaavasti kirjoitettu tarina nuoresta serafista Luvia Melekistä, joka tekee viimeisen harjoittelunsa ihmismaailmassa kirjailija Lis Bellon assistenttina ja hänen suojelijanaan. Kirja on sateenkaarifantasiaa, jossa sekoittuvat yliluonnolliset tai paranormaalit asiat ja hahmot sekä sydäntä läpättävä rakkaus.

 Lukijalle tulee etsimättä mieleen kirjoittajan kunnianhimoinentavoite suhteellistaa hyvä ja paha. Siinä kirjoittaja on onnistunut varsin hyvin, minkä fundamentalistinen uskonnollisuus ihan varmasti kiistää. Kirjailija on onnistunut luomaan romaaniinsa mielenkiintoisen fantasiamaailman. Hän on myös synnyttänyt hyvät henkilöhahmot ja kuvailee niiden olemusta taitavasti. Rakkauskohtaukset ovat taattua fantasiatavaraa ja niin kauniisti kerrottua, että niistä jää hyvä mieli. Kieli on sujuvaa, ammattimaista ja virheetöntä.


Eihän tässä kirjailija voi kuin hymyillä. Missä sydän on teoksena jäänyt Kristallin lapsien varjoon, mikä tietysti sinällään ymmärtää. On tosi mukavaa saada sille tunnustusta ja vähän lisää näkyvyyttä. Kiitän siis lämpimästi Möllärimestarikilpailua, sen järjestäjiä ja raatia.

Lisäksi haluan onnitella kanssakirjailijaa E. E. Leivoa, joka sai romaanisarjassa kunniamaininnan teoksillaan Soturiprinsessa ja Idän turkiskauppias. Lämmin onnittelu myös Inna Airolalle Kaaren kertomuksen saamasta mainiosta arvostelusta!

Missä sydämen prologin voit muuten lukea ihan ilmaiseksi ja jos oikein innostut, varsinaisen kirjan voit napata ostoskoriin joko painettuna tai e-kirjana.

Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

2 kommenttia

 1. Todella paljon onnea! :)

  Mulla on muuten tällä hetkellä luettavana Maan mahti, ja tähän mennessä olen tykännyt todella paljon. Aion julkaista siitä pidemmän lukupäiväkirjatyyppisen kirjallisuusblogini puolelle heti kun saan sen luettua (missä lukutahdillani saattaa hivenen kestää, mutta joka tapauksessa aion niin sitten tehdä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset onnitteluista ja kommentista. :)

   Mukava kuulla, että Maan mahti löytää vielä uusien lukijoiden käsiin. Lukupäiväkirjamainen postaus kuulostaa myös mielenkiintoiselta tavalta bloggata kirjasta, vaikka siinä varmasti myös riittää tekemistä. Ota ihmeessä oma aikasi kirjan kanssa, jokainen lukee itselleen sopivaan tahtiin. :)

   Poista