Veden vaisto on julkaistu!

Veden vaisto poistui omista käsistä maanantaina 18.6.2018 ja nyt se on jo saapunut ensimmäisten kirjakauppojen valikoimaan. Nyt on aika päästää irti muttei tietenkään unohtaa.

Veden vaisto, Anna Kaija
Kuva: Eveliina Kronqvist
Kesäkuu ei ole ollut kiireetön ja rento vaan hommaa on riittänyt omassa elämässä mutta myös kirjan työstämisen kanssa. Minulla oli tavoitteena, että kaikki on valmista 17.6., mutta myöhästyin omasta tavoitteestani päivällä.

En uskonut, että Veden vaisto pääsisi kirjakauppoihin ennen juhannusta, mutta niin vain löysin sen tänään Adlibriksen valikoimasta. Kirja ilmestyi sinne ennätysnopeasti, sillä aiemmat kirjani eivät ole näin vauhdikkaasti saapuneet tilattaviksi. Mahtava homma!

Ylipäätään olen ollut vähän pöllämystynyt tämän viikon aikana. Iso rutistus on jäänyt taakse ja olo on tyhjä. En oikein osaa ryhtyä mihinkään järkevään ja olenkin keskittynyt lähinnä siihen, että erinäiset velvollisuudet tulevat hoidetuksi ja muu on saanut olla.

Nyt on se hetki, kun pitäisi olla tosi iloinen. Sen sijaan huomaan stressioireiden pukkaavan päälle ja mielen olevan matala. Luopumisen tuskaa on ilmassa ja ehkä myös pelkoa siitä, millaisen vastaanoton kirja saa. Esilukijoiden palaute oli positiivista (vaikka sen perusteella myös oli korjattavaa ja muutettavaa), mutta aina sitä silti pelkää tulevansa täysin tyrmätyksi. Mielessä myös kummittelee, että jos olenkin tehnyt ihan kauhean mokan, jos kaikki on yhtä suurta virhettä. Pöytälaatikossa olisi niin paljon miellyttävämpää. Voisinko palata sinne?

Ehkä ei kannata miettiä liikaa. Taidan suunnata siis ajatukseni muihin juttuihin ja mennä leikkaamaan kunnon siivun kesäpäivänseisauskakusta.

PS. Jos käyt siellä Adlibriksessä shoppailemassa, muista hyödyntää koodi JUHANNUS10. Sillä saa sunnuntaihin asti 10 % alennusta kaikista ostoksista. Ennen ostopäätöstä voit toki käydä lukemassa kirjan ensimmäisen luvun ilmaiseksi.


Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

2 kommenttia

 1. Onnittelut uuden kirjan julkaisusta! :)

  Pystyn niin samaistumaan kirjan vastaanoton jännitykseen. Ensimmäisten lukijapalautteiden odottaminen on ollut minulle molemmilla kerroilla aika kuumottavaa. Vaikka olin saanut esilukijoilta hyvää palautetta ja sitten vielä ylittänyt sen kynnyksen, että kustantajani oli hyväksynyt kirjani julkaistaviksi, silti mieleen tuli kaikenlaisia "ei tästä varmaan kuitenkaan kukaan tykkää" - ajatuksia. (Kaikkein pelottavin ajatus on silti se, että jos kirjasta ei sanota yhtään mitään.) Mutta jos esilukijat ovat tykänneet, aivan varmasti löytyy myös lukijoita, jotka tykkäävät. Etenkin kun valmis kirja on aina parempi ja hiotumpi kuin esilukijoille lähetetty versio.

  Samaistun myös tarinasta luopumisen haikeuteen. Minulla on joitakin hahmoja, joista olen kirjoittanut kahteen romaaniin, ja kieltämättä heitä on nyt vähän ikävä. Vaikka minusta on tuntunut jo jonkin aikaa siltä, ettei heistä enää riitä juttua, vaan heidän tarinansa kaaret on jo kuljettu loppuun. Ja vaikka minulla on tekeillä uusi, toiseen maailmaan sijoittuva käsis, ja tykkään toki myös näistä uusista hahmoistani. Niin silti tuntuu vähän haikealta tiedostaa, etten varmaankaan enää kirjoita keijumaailman tyypeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sekä kommentista että onnitteluista! :)

   Palautteiden odottaminen on tosiaan sekä ihanaa että kamalaa. Tällä hetkellä tuntuu, että tunteiden vuoristorata menee vain kerta kerralla pahemmaksi, koska lukijoilla on jo odotuksia sen suhteen, mitä pitäisi olla tulossa.

   Luopumisen tuska on varmasti vielä kovempi tuossa sinun tilanteessasi, kun jätät kyseiset hahmot nyt taakse ja suuntaat kokonaan uusiin maailmoihin. Minulla on vielä jäljellä yksi kirja tätä sarjaa, joten pääsen päättelemään langanpäitä.

   Toisaalta nyt on myös hyvä henkäistä. En todellakaan halua vielä aloitella sarjan viimeisen osan ensimmäistä versiota vaan puuhastella tässä välissä ihan muita juttuja.

   Poista