Kesäkuussa luettua

Kesäkuu on valunut käsistä ja tuntuu, etten ole saanut mitään aikaan. Kuitenkin totuus on, että Veden vaisto on paukutettu kasaan ja henkilökohtaisessa elämässä on myös tullut tehtyä paljon hommia erinäisten asioiden edistämiseksi. Lukeminen sen sijaan on jäänyt vähän vähemmälle, mutta jostain voin sentään kertoa...MissGoose - Deepground's Secret [Final Fantasy VII fanfic]


Pitkästä aikaa halusin lukea fanifiktiota ja päädyin etsiskelemään eräästä vanhasta suosikkiparituksestani seikkailuhenkistä tarinaa, joka olisi höystetty romantiikalla ja miksei erotiikallakin. Mitä sain? Taistelua, raiskauksia ja viittauksia romantiikkaan. En nyt ehkä löytänyt ihan sitä, mitä olisin kesääni kaivannut. Erityisesti jäi ärsyttämään, miten raiskaukset tarinassa käsiteltiin tai pikemminkin ei käsitelty. Jälkiseurauksia ei yksinkertaisesti ollut tai ainakaan niitä ei lukijalle tuotu ilmi. Tämä oikeastaan pilasi tarinan minulta niin perusteellisesti, että mielikuvani kallistui vahvasti negatiivisen puolelle. Toivon mukaan seuraavalla kerralla käy parempi tuuri.

Kristiina Vuori - Elinan surma


Tällä kertaa Vuori kuljettaa lukijan Laukon kartanoon. Tarina pohjautuu Elinan surma -laulurunoon, joka on myös liitetty kirjan loppuun. Pääosaa ei silti näyttele Elina vaan hänen kasvattisiskonsa Kirsi, joka alkuperäisessä tarinassa maalataan pahaksi. Kristiina Vuorin tarina luo Kirsistä kuitenkin mielikuvan kokonaisena ihmisenä, joka räpiköi elämän aalloissa siinä missä kaikki muutkin. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, jota suosittelen lämmöllä!

Mizuho Kusanagi - Yona of the Dawn vol. 9


Kaiken hässäkän keskellä sitä kaipasi jotain kevyttä, joten Yonan seikkailuja oli helppo jatkaa. Tämäkin pokkari tuntui vain laahaavalta ja junnaavalta. Tarina ja suhteet eivät juuri edenneet, mutta loppupuolella vilahti sellaisia vihjauksia, jotka kuitenkin saivat innon heräämään. Kenties seuraavassa osassa päästään taas paremmin vauhtiin.

Naoko Kodama - NTR: Netsuzou Trap vol. 4


Netsuzou Trap -manga kertoo Yumasta ja Hotarusta, jotka ovat olleet lapsesta asti ystäviä. He seurustelevat tahoillaan, mutta Yumaa hermostuttaa seurusteluun liittyvät asiat. Hotaru ehdottaa, että he voivat harjoitella yhdessä, jotta Yuma voisi olla huoletta. Yksi asia johtaa toiseen eikä harjoittelu jää yhteen kertaan.

Neljännessä osassa Yuma on jo eronnut poikaystävästään mutta jatkaa tämän kanssa ystävänä. Samaan aikaan suhde Hotaruun jatkuu vaikeana, sillä Hotaru ei tunnu olevan tosissaan. Koen sarjan hahmot hieman vaikeasti lähestyttäviksi ja erityisesti Hotaru ja hänen poikaystävänsä ottavat kupoliin. Yuma on vähän liian tossukka, mutta silti kivoin päähahmokööristä. Joka tapauksessa tarinaan on osattu rakentaa sellainen koukku, että loputkin osat on pakko lukea, jahka ilmestyvät englanniksi käännettyinä.

Ekstra, jota ei pitänyt lukea: Yumemiru


Päädyin kahlaamaan läpi omaa fanifiktiotuotantoa, joka on varsin laajaa ja värikästä. Onnistuin kaivamaan arkiston kätköistä eeppisen pitkän Naruto-ficin, jota kirjoitin kaverin kanssa 14 vuotta sitten. Puolessa vuodessa 6 Word-tiedostoa, joiden sanamäärät hipovat pilviä.

Yumemiru I: 229 210 sanaa
Yumemiru II: 99 611 sanaa
Yumemiru III: 201 300 sanaa
Yumemiru IV: 95 748 sanaa
Yumemiru V: 216 226 sanaa
Yumemiru VI: 204 561 sanaa

Minunhan ei siis pitänyt ryhtyä lukemaan tekeleitäni vaan ainoastaan komuta arkistot läpi. Jostain syystä päädyin kuitenkin tekemään Yumemirun ensimmäisestä osasta e-kirjan. Nyt olen sitten tuota 812-sivuista eeposta lueskellut aina silloin, kun en muuta ole jaksanut. Teksti vilisee asiavirheitä ja kaikkea muuta kummallista, mutta olemme onnistuneet rakentamaan sellaisen cliffhanger-rakenteen, että heikompia alkaa hirvittää. Kauheaa lukijan piinaamista tuollainen, varsinkin kun 14 vuodessa olen itsekin ehtinyt unohtaa, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Yumemiruun uppoaminen on aiheuttanut sen, että varsinaisia kirjoja on tullut nyt luettua todella vähän. Ehkä petraan taas seuraavassa kuussa... tai sitten vajoan vielä syvemmälle fanifiktiokuoppaani.


Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja