Tiukka tammikuu

Tammikuu on taakse jäänyttä aikaa ja saa ollakin. Kiirettä totisesti riitti, vaikka kuvittelin pääseväni helpolla. Mistähän sekin harhaluulo taas syntyi?

Olin jo etukäteen päättänyt editoida Maailman laita -kilpailua varten 50 sivua erästä tarinaa, joka on lojunut pöytälaatikossa parisen vuotta. Se kun nyt sopivasti sattui olemaan kilpailun teemasta. Ajattelin, että ensimmäinen editointikierros on pikku juttu ja hoituu siinä sivussa, vaikka piti tehdä myös cosplayasu Desucon Frostbiteen, opiskella japania ja järjestää yhdet koko viikonlopun lanit.

Onneksi cossi oli suhteellisen helppo eikä vienyt aivan kaikkia iltojani alkukuusta ja onneksi olin tehnyt ison osan japanin kotitehtävistä jo marraskuussa. Muuten olisi nimittäin saattanut iskeä epätoivo, sillä 50 sivun editointi olikin kaikkea muuta kuin pikku juttu. Olin alun perin kirjoittanut tarinaa yksikön ensimmäisessä persoonassa, mikä töksähti välittömästi, kun tiedoston avasin. Vaihdoin siis yksikön kolmanteen ja lisäsin pari näkökulmahahmoa sekä toin mukaan toisenkin tapahtumamiljöön. Osa sivuhahmoista vaihtoi nimeä, osa sukupuoltakin, osa sai kenkää kokonaan. Muutoksia tuli oikeasti todella paljon, mikä tarkoitti monen kohdan uudelleen kirjoittamista. Pidemmällä tähtäimellä tämä tarkoittaa, että kaikki muukin kyseisestä tarinasta pitäisi käydä läpi ja kirjoittaa uudestaan, mutta aivan vielä en ole siihen ryhtymässä. 

Nyt nuo 50 sivua saavat olla helmikuun rauhassa, en aio koskea niihin. Katson maaliskuussa, miltä ne näyttävät ja editoin ehkä hieman lisää... tai kenties paljon. Kuukauden tauko on kuitenkin niin lyhyt, etten varmastikaan pyöräytä kaikkea uudestaan ympäri. Toivottavasti.

En ole ennen työstänyt tarinaa tällä tavoin, keskittynyt vain ensimmäiseen 50 sivuun. Oikeastaan tuo kilpailu on ainoa syy, miksi ylipäätään päädyin tällaiseen ratkaisuun. Muut sivut saavat käsittelynsä sitten myöhemmin, jos ja kun aika tulee. Vaikkei sijoittumista tulisikaan, minulle jää perusteellisesti kammattu alku, josta on hyvä jatkaa. Tosin TT saattaa silti mennä edelle ja tämä tarina voi joutua odottamaan vuoroaan. Aika näyttää, miten käy.

Nyt on joka tapauksessa huojentunut olo. Saan höllätä hetkeksi. Taisin tosin mennä Twitter-seuraajilleni lupaamaan, että fan fictionia olisi tulossa Final Fantasy IX:stä ja mahdollisesti myös Final Fantasy XIV:stä nyt helmikuun aikana. Jotain lyhyttä kuitenkin vain, että ehdin keskittyä myös opiskeluun ja pelaamiseen.

Tammikuun loppu tarjosi myös hyvän mahdollisuuden pieneen hölläämiseen, vaikkei se kovin positiivisen kautta tapahtunutkaan. Viime perjantaina vedin töihin mennessä komeasti lipat ja onnistuin taittamaan nilkkani. Muistikuvaa tuosta taittamisesta ei varsinaisesti ole, mutta kipu puhuu puolestaan ja lääkärikin oli sitä mieltä, että näin on täytynyt käydä. Nyt sitten köllötellään sairauslomalla ensi viikon tiistai-iltaan ja vältellään kävelemistä. Tuleepahan ainakin otettua rauhallisesti.


Ei kommentteja