Lukupäiväkirja 11/2017: Circle Magic

Clearwater Witchesin kolmesta ensimmäisestä osasta muodostunut kirjapaketti on vihdoin kahlattu läpi ja on aika ottaa käsittelyyn sen kolmas osa: Circle Magic.


Madeline Freeman - Circle Magic (Clearwater Witches #3)


Tarina jatkuu suoraan siitä, mihin edellisessä kirjassa jäätiin. Tästä syystä onkin melko vaikea tehdä eroa kolmen osan välillä, kun vielä menin lukemaan ne kaikki perätysten. Edellisessä kirjassa päähahmojen pahaksi vastavoimaksi noussut Seth on lukittu Clearwaterin ulkopuolelle, mutta näyttelee silti suurta roolia tarinassa ollen koko ajan puheen ja kauhun aiheena. Seth haluaa Clearwaterin itselleen ja suunnittelee edelleen kaupungin valtaamista, kun taas Krissa ja noidista ja psyykikoista muodostuva piiri yrittävät estää tämän suunnitelman Krissan isän avustuksella. Valitettavasti samaan aikaan kaupungin vanhimpien neuvosto herää tilanteeseen ja päättää, että paras ratkaisu on poistaa kaikilta maagiset kyvyt ja samalla lukijat Sethin tietoisuus kristallin sisään, kuten edellisellä kerrallakin kymmeniä vuosia sitten. Piiri ja vanhimpain neuvosto aloittavat siis kilpajuoksun siitä, kuka saa kukistaa Sethin.

Maagisen realismin ohella kirja käsittelee edelleen paljon Krissan ja kahden pojan, Owenin ja Foxin, välejä. Kolmiodraama tiivistyy entisestään ja saa uusia piirteitä nyt, kun kolmikon välillä on eräänlainen telepaattinen yhteys. En voi edelleenkään sanoa pitäväni kolmiodraamoista, mutta tämän kirjan myötä ärsytykseni kasvoi sellaisiin sfääreihin, että toivon Krissan lopulta löytävän rinnalleen ihan jonkun muun kuin Owenin tai Foxin.

Tarina kokonaisuudessaan on silti hyvä ja piti taas otteessaan viimeiselle sivulle saakka. Kirja jäi samalla tavalla cliffhangeriin kuin kaksi edellistäkin, mutta seuraavaa osaa en ole vielä hankkinut. Se saakin nyt tovin odottaa, koska minulla on muutenkin kirjoja jonoksi asti luettavaksi.

Ei kommentteja