Kristallin lapset kirjastoissa

Huhtikuun alussa etsiskelin kuumeisesti kirjastojen sähköpostiosoitteita ja keräsin itselleni postituslistaa. Kun lista oli valmis, lähetin kirjastoille tiedotteen Kristallin lapset -sarjasta ja sitten toivoin parasta sormet ja varpaat ristissä.Kansikuvat: Eveliina Kronqvist

Nyt voin ilolla ilmoittaa, että muutamat kirjastot ovat tilanneet Maan mahdin ja Tulen tahdon kokoelmiinsa. Alla lista kirjoistoista, joiden valikoimista kyseiset kirjat löysin:

  • Haminan pääkirjasto 
  • Lahden pääkirjasto
  • Muhoksen kirjasto
  • Mänttä-Vilppulan kaupunginkirjasto
  • Oulun kaupungin pääkirjasto
  • Raahen kirjasto
  • Tampereen kirjasto
Hieman yllättäen listalla on myös kirjastoja, joihin en edes tajunnut laittaa sähköpostia. Ilmeisesti sana kiertää jossain määrin kirjastosta toiseen. En voi myöntää tuntevani systeemiä kovinkaan hyvin, kunhan nyt vain tökkäisin kepillä jäätä.

Myös kirjaston käyttäjät voivat ehdottaa kirjastolle tilattavia kirjoja eli jos paikallinen kirjastosi ei listasta löydy, voit seuraavalla visiitillä esittää pyynnön tilaamisesta.

Olen positiivisesti yllättynyt, että tähän mennessä listalla on jopa seitsemän kirjastoa. Minuahan ei kukaan oikein tunne, joten en oikeasti uskonut saavani aikaan juuri minkäänlaisia tuloksia tiedotteen lähettämisellä. Tämä on kuitenkin hyvä alku ja näin ollen laitan varmasti taas tiedotetta menemään, kun VV on ilmestynyt (mihin toki menee vielä tovi, jos toinenkin).

Kirjoittamisen lomassa täytynee miettiä lisää markkinointikeinoja. Indiekirjailijana niitä joutuu oikeasti miettimään, koska kustantajan tarjoamaa tukea ei tähänkään asiaan ole (tosin en tiedä, kuinka paljon kustantajat auttavat markkinoinnissa). Tämä kirjastokokeilu osoittautui hedelmälliseksi, joten ehkäpä keksin vielä jotain muutakin, mistä on hyötyä.

Mutta hei, nyt sitten vain tekemään kirjastoihin varauksia ja lainaamaan kirjoja. Kirjasto on mahtava palvelu, jota kannattaa tukea aktiivisella kirjojen lainaamisella.

Kuva allekirjoittaneen kotikirjastosta

Ei kommentteja