Syksyn kirjoitussuunnitelma

Alkuvuosi on jo jäänyt taakse, mutta toinen puolisko on jäljellä. Olenkin miettinyt, mihin kirjoitusprojekteihin sen haluan käyttää ja millä aikataululla. Pitkällisen pohdinnan jälkeen loppuvuoden urakaksi valikoitui kaksi käsikirjoitusta.

Kuva täältä.
Olen vihdoin saanut jäsenneltyä syksyni suunnitelmia. Tarkkaa aikataulua en ole luonut, koska en voi tietää, mitä elämä heittää eteen. Minulla on kuitenkin tavoitteena saada kahden käsikirjoituksen raakaversiot naputeltua syksyn aikana.

Projekti V


Minulle tuli tunne, että haluaisin kirjoittaa vielä vähän lisää serafeista ja daemoneista. Tarina sijoittuu samaan maailmaan kuin Missä sydän, mutta se on silti itsenäinen teos, ei jatko-osa. En edes vielä tiedä, päätyykö se lopulta julkaisuun, mutta haluan nyt joka tapauksessa kirjoittaa sen ainakin kertaalleen.

Tavoitteena on seuraavan kuukauden tai parin aikana saada tosiaan raakaversio rykäistyä ulos. Olen päässyt hyvään alkuun, mutta myös muutellut vielä suunnitelmiani sen verran, ettei etenemistahti ole päätä huimannut. Nyt päähahmokaartini alkaa kuitenkin olla mielestäni sopiva ja palikat ovat hiljalleen loksahdelleet paikoilleen (kunnes tulee taas seuraava kriisi ja mikään ei toimi).

Kun raakaversio on kirjoitettu, jätän sen hautumaan. En tiedä vielä, pyydänkö jonkun lukemaan sen jo tuossa vaiheessa vai kirjoitanko sen kertaalleen uudestaan, ennen kuin luovutan tekstiä toisille silmille. Katson, miltä ajatus tuntuu, kun olen päässyt siihen pisteeseen. Yleensä varhaisessa vaiheessakin saatu palaute on kyllä vienyt tekstiä eteenpäin, joten siinä mielessä edes yksi ulkopuolinen näkemys voisi olla hyvä juttu.

Tein myös Projekti V:lle oman Pinterest-taulun, jonne kerään tunnelma- ja inspiraatiokuvia tarinaa varten.

Kristallin lapset 3


Kun Projekti V:n raakaversio on valmis, tartun vihdoin VV:n kirjoittamiseen. Rakenne ja juonisuunnitelma on pääpiirteittäin kasassa (itse asiassa myös neljännen kirjan osalta), mutta varsinaista tekstiä en ole vielä aloittanut. Juuri nyt on tuntunut hyvältä kirjoittaa välissä muuta. Uskon kuitenkin, että syksyllä on ihana päästä takaisin tuttuun maailmaan ja tuttujen hahmojen pariin. Johan tässä alkaa olla pienoinen ikävä.

En osaa sanoa, pääsenkö tekstin pariin jo syyskuussa vai meneekö jopa marraskuulle asti. Jälkimmäisessä tapauksessa tästä tulee NaNo-projekti, mutta katsotaan nyt ensin, miten tässä käy. Tänä syksynä joka tapauksessa aloitan urakan ja tavoitteena on, että raakaversio on kasassa vuoden loppuun mennessä, mieluusti toki jo aiemmin.

Näissä kahdessa riittänee tekemistä hetkeksi, joten muut tarinat ovat nyt muhittelulistalla. Ketut kutkuttelevat edelleen mieltäni, samoin ilmapiraatit, enkä olekaan näitä ideoita hylännyt. Ne vain odottavat nyt omaa vuoroaan.

Ei kommentteja