Alkusyksyn suunnitelmia

Kesä ei onneksi ole vielä ohi, mutta silti syksykin alkaa jo kajastella ajatuksissa. Alkusyksy näyttääkin oikein mukavalta, koska joka kuulle on tarjolla tapahtumaa ja tekemistä. Ei tarvitse vain hautautua kotona, kun voi tavata ihmisiä ja tehdä kivoja asioita.

Kuva täältä.

5.8.2017 - Hel-YA!


Hel-YA! on suomalainen young adult -kirjallisuuden oma tapahtuma, jossa on paljon mielenkiintoisia esiintyjiä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kustannusyhtiö Kaiken Entertainment sekä Gummerus Kustannus, Kustannusosakeyhtiö Tammi, Kustannusosakeyhtiö Otava ja WSOY. 

Menen tapahtumaan kutsuvieraana bloggaajan roolissa, joten luonnollisesti myös bloggaan siitä sitten jälkikäteen. Odotan jännityksellä, mitä kaikkea pääsenkään päivän aikana kuulemaan.

Oletko sinä tulossa tapahtumaan?

8.-10.9.2017 - Tracon


Syksyn lähes pakolliseen ohjelmaan kuuluu omalta osaltani Tracon, joka on animeen ja roolipeleihin keskittyvä tapahtuma. Se sisältää paljon puheohjelmaa ja muuta mielenkiintoista menoa. 

Aiemmista vuosista poiketen varasimme M:n kanssa hotellin tällä kertaa kahdeksi yöksi, joten suuntaamme Tampereelle jo perjantaina. Myös Tracon on laajentunut tarjonnaltaan kolmipäiväiseksi, joten uskoisin meidän pyörähtävän Tamperetalon puolellakin, kun olemme saaneet itsemme paikkakunnalle asti siirrettyä.

Varsinaisia cosplay-suunnitelmia minulla ei ole (okei, haluaisin cossata Netsuzou Trapista, mutta nyt ei ehkä budjetti anna myöten), mutta ajattelin yhtenä päivistä heittää niskaan Korpinkynnen koulukaavun. Kahtena muuna päivänä menen luultavasti mori keissä, jos vain keksin sopivan ja itseään miellyttävän kokonaisuuden.

Traconissa saa ilman muuta tulla nykäisemään hihasta, ja jos sinulla on jokin kirjoistani matkassa, voin sen myös signeerata mielihyvin.

Onko Tracon osa sinunkin syyssuunnitelmiasi?

6.-7.10.2017 - Kirjoita scifiä ja fantasiaa -työpaja


Lokakuussa onkin sitten tässä kotinurkilla tarjolla kirjoitustyöpajaa, joka keskittyy fantasiaan ja scifiin. Koska olen sellaista toivonut vuosia, aion tietenkin työpajaan ilmoittautua. Nyt toivon sormet ja varpaat ristissä, että ilmoittautujia on tarpeeksi, jotta se saadaan toteutettua, muttei kuitenkaan liikaa. En halua jäädä rannalle ruikuttamaan!

En yhtään osaa sanoa, mikä tarina minulla on tuossa kohtaa työn alla ja en tiedä, voiko kurssin sisältöä soveltaa sen työstämiseen. Optimaalista toki olisi, jos näin voisi tehdä. Joka tapauksessa uskon kurssin taas antavan jotain uutta kirjoittamiseen. Tähän asti jokainen kurssi on antanut ja erityisen hyviä ovat olleet spefiin keskittyvät kurssit.

Loppusyksylle minulla ei toistaiseksi ole menoja suunniteltuna, mutta suoraan sanottuna ei haittaisi, jos marras-joulukuullekin jotain kivaa keksisi. Nanoa saatan jopa tänä vuonna harkita, jos vain kirjoitusprojektit ovat marraskuussa sopivassa vaiheessa.

Mitä suunnitelmia sinulla on syksyksi?

4 kommenttia

 1. Luulin aluksi, että kuva oli sieltä mistä asut kunnes tajusin klikata täältä :D

  Mielenkiintoinen syksy sinulla edessä. Ostin juuri liput Hel-YA. Vaikken ole mikään suuri nuorten ja YA-kirjallisuuden kuluttaja ihan mielenkiintoista osallistua tähän.
  Muuten syksyllä on edessä Worldcon ja kirjamessut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin! Tuollaisissa maisemissa olisi todella mahtavaa asua. :D

   Hel-YA siis kutsuu sinuakin. Toivottavasti viihdyt! Minäkin viihdyn myös muiden kuin YA-kirjojen parissa, mutta silti on mielenkiintoista päästä kuulemaan ja näkemään ohjelmaa aiheesta.

   Worldconiin olisi mahtavaa päästä, mutta valitettavasti oma budjetti ei siihen taivu, vaikka kuinka on kyseessä ainutlaatuinen tilaisuus. :/ Kirjamessut lienee vähän edullisempi kohde, joten niille voisi ehkä suunnatakin.

   Poista
 2. Minulla on suunnitelmassa myös osallistua Hel-Ya:han. Sen lisäksi myös Worldconiin ja kirjamessuille, joten kirjallisuustapahtumia ei tältä syksyltä puutu! Worldcon ja Hel-Ya ovat kaiken lisäksi aika lähekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä totisesti riittää kirjallisuustapahtumia kerrakseen! Pitänee itsekin katsoa, josko kirjamessuille pääsisi piipahtamaan.

   Poista