Missä sydän -soundtrack

Minulla on tapana kuunnella musiikkia kirjoittaessani. Hyvin usein se instrumentaalia pelimusiikkia, mutta Missä sydän tekee tässä poikkeuksen. Sitä kirjoittaessa tuli kuunneltua jopa laulettuja kappaleita.

Kuva: Elli Hytti

En lähde jokaista listaltani löytyvää kappaletta tähän listaamaan, mutta poimin kuitenkin muutaman tärpin.

Angela Aki - Kokoro no SenshiLyriikat kappaleeseen löydät tästä.

Angela Aki - Oogesa ni Aishiteru
Lyriikat kappaleeseen löydät tästä.

Tutustuin Angela Akiin alun perin Final Fantasy XII:n ansiosta. Hän on nimittäin laulanut pelissä esiintyvän Kiss me Good-Bye -kappaleen, johon tykästyin perinpohjaisesti. Oli pakko saada häneltä lisääkin musiikkia ja ihastuttavia kappaleita löytyi hiljalleen lisää.

Mielestäni molemmat kappaleet istuvat Missä sydämeen erittäin hyvin, mutta sen lisäksi ne ovat myös kauniita.

Jill Sobule - I Kissed A GirlLyriikat kappaleeseen löydät tästä.

Jill Sobulen olen löytänyt myös muissa kuin musiikillisissa merkeissä. Hän on nimittäin laulanut I Can't Think Straight -elokuvan tunnuskappaleen I Kissed A Girl (on muuten hyvä elokuva, tykkään valtavasti!). Kun tilasin elokuvan itselleni, sain mukana soundtrackin, jota onkin tullut kulutettua ahkerasti.

Vaikka kyseinen kappale ei täydellisesti istu tarinaan, siinä on kuitenkin mukavan kepeä tunnelma ja sitä kuuntelemalla pääsin oikeaan fiilikseen.

Hinder - Better Than MeLyriikat kappaleeseen löydät tästä, mutta tämän videon kohdalla ne näkyvät videossakin.

Hinder onkin tämän listan ainoa mieslaulaja, joka on päässyt mukaan (hups, näin vain kävi). Häneltä en ole paljon muuta kuunnellut kuin tätä yhtä kappaletta. Joskus vuosia sitten eräs tärkeä henkilö linkitti kappaleen ja sen lyriikat minulle. Tuolloin meillä oli ehkä hieman vaikea aika ja sanoma kolahti täysillä. 

Minusta Better Than Me sopii myös tunnelmaltaan ja sanoitukseltaan Missä sydämen tarinaan. Lisäksi yksi tarinan kohtauksista syntyi parin kappaleessa esiintyvän lauseen pohjalta.

Utada Hikaru - Devil InsideLyriikat kappaleeseen löydät tästä.

Monet tuntevat Utada Hikarun siitä, että hän on laulanut Kingdom Hearts -pelisarjassa esiintyvän kappaleen Hikari (Simple and Clean englanniksi). Minä en erityisemmin kuitenkaan välitä kyseisestä pelisarjasta, mutta sen sijaan Utada Hikaru ui hiljalleen elämääni japanilaisten draamasarjojen kautta. Hän on laulanut Hana Yori Dangon (Boys Over Flowers) tunnuskappaleen Flavor of Life ja Last Friendsin Prisoner of Love -kappaleen. Kumpikin sarja on edelleen suosikkilistallani ja kyseiset kappaleet ahkerasti kuunneltavina (löytyvät myös Missä sydän -soundtrackilta).

Valitsin tähän listaukseen kuitenkin Devil Insiden sen takia, että se jälleen kerran kuvastaa mielestäni tunnelmaa osuvasti ja toimii myös sanoitukseltaan.

Utada Hikaru - Nichiyo no AsaLyriikat kappaleeseen löydät tästä.

Nichiyo no Asa on tunnelmaltaan hyvin erilainen kuin Devil Inside, mutta sekin mielestäni istuu tarinaan erinomaisesti. Pidän sen kepeydestä.

Vaikka listan kappaleet ovat keskenään erilaisia, niissä on kaikissa jotain, mikä maustaa Missä sydämen tarinaa. Monet ovat minulle myös nyt sellaisia, etten voi olla ajattelematta tätä kirjaa, kun kuulen ne. Niin hyvin ne ovat hitsautuneet tarinan kanssa päässäni yhteen.

Ei kommentteja