Tammikuussa luettua

Tammikuu alkaa olla käsitelty ja onkin aika ensimmäisen kerran listata, mitä kaikkea kuukauden aikana tuli luettua. Samalla avaan teoksia muutamalla lauseella. Koska olen toistaiseksi jättänyt aiemmat lukupäiväkirjat taakseni, mukaan pääsevät jatkossa kirjojen lisäksi myös sarjakuvat. Voi myös olla, että listaan lukemani fanifiktionkin, jos ehdin sellaiseen taas jossain välissä paneutua.



1. J. K. Rowling - Harry Potter ja Azkabanin vanki


Sain joulupukilta kuvitetun version Harry Potter ja Azkabanin vanki -kirjasta. Kuten edellisienkin kohdalla, nautin myös tässä kirjassa upeista kuvista. Lukuelämys oli ennallaan ja olisin varmasti ahmaissut kirjan muutamassa päivässä, jos en olisi tarkoituksella himmaillut tahtia.

Tekisi mieli kaivaa hyllystä Liekehtivä pikari, mutta pidän taas näppini kurissa. Sen sijaan harkinnassa on, että jos tänäkin vuonna järjestetään Harry Potter -lukumaraton 1.9., osallistun siihen englanninkielisellä Azkabanin vangilla. Viime vuonnahan luin Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion englanniksi maratonia varten.


2. Harry Lichman - Kyllästynyt lohikäärmeisiin


Kyseessä on parodiateos, joka parodioi erityisesti Dragonlancea, mutta sivuaa myös Taru sormusten herrasta -trilogiaa ja Forgotten Realms -sarjaa. Sopinee fantasiaparodian ystäville, mutta minä en tainnut ihan kuulua kohderyhmään.

Koska kyseessä on indiekirja, kirjoitin siitä kuitenkin vähän pidemmän arvostelun omana postauksenaan.

3. Cassandra Clare - Taivaallisen tulen kaupunki


Minulla oli tavoitteena lukea Varjojen kaupungit -sarja viime vuonna loppuun, mutta täysin en tässä onnistunut. Tämä viimeinen osa ei pitänyt minua niin täydellisesti otteessaan kuin olisin toivonut vaan keskivaiheilla oli kohta, jonka jouduin laahautumaan läpi. Kirjan viimeinen luku ja epilogi kuitenkin imaisivat taas tarinaan ja niiden lukemisesta nautin paljonkin.

4. Chris Kohler - Final Fantasy V


Tämän kirjan kohderyhmään kuuluin täydellisesti. Kohler kertoo kirjasta, miten hän teini-ikäisenä joutui pettymään, kun Final Fantasy V -peli ei ilmestynytkään länsimaissa. Seurauksena oli pitkällinen operaatio importata peli ja pelata sitä japaniksi. Osittain kenties tästä syystä Kohler työskentelee nykyisin Kotakun toimittajana.

Kirja oli samalla myös historiikki Final Fantasy V:n ja sen julkaisseen peliyhtiön vaiheista. Se myös avasi länsimaisen otakun elämää 90-luvulla ja 2000-luvun alussa, minkä koin hyvin nostalgisena. Suosittelenkin teosta lämpimästi Final Fantasy -pelisarjan faneille.

Kirjoitin kirjasta tarkemmin Level up! -blogissa.

5. Mizuho Kusanagi - Akatsuki no Yona 7


Ihastuin aikoinaan Akatsuki no Yona -animeen (suomeksi Aamunkoiton Yona) ja päädyin sitä kautta lukemaan englanniksi käännettyä alkuperäismangateosta. Nyt vihdoin pääsin mangassa tapahtumiin, joita animessa ei ollut ja voi hyvät hyssykät. Seuraava pokkari pitäisi kyllä saada näppeihin ja äkkiä! Tykkään mangan piirrosjäljestä, tarinasta, hahmoista ja myös lyhyistä sketsiosioista todella paljon.

6. Sanna Isto - Maan alaiset


Tämä lasten ja nuorten kirja kiinnitti huomioni jo ilmestyessään, koska miljöönä toimii Suomenlinna. Kun tähän lisätään fantastisia elementtejä, oli kirja jossain vaiheessa vain pakko saada luettavaksi. En pettynyt. Teksti soljuu kauniista ja on helppoa luettavaa. Ikäni puolesta en todellakaan ole kohderyhmää, mutta kirja maistui erinomaisesti ja piti jännityksen yllä loppuun saakka. Alakouluikäisenä olisin varmaan ollut hurmoksessa tästä seikkailusta.


Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja