Kuka on Missä sydämen Luvia Melek?

Missä sydän ilmestyi vuonna 2017, mutta olen puhunut kirjasta blogissa melko vähän. Tänä vuonna on tarkoitus korjata tilannetta ja kirjoittaa aiheesta muutama postaus. Aloitan kertomalla hieman kirjan päähahmosta Luvia Melekistä. Pyrin silti välttämään suuria spoilereita.
Kannen kuva: Elli Hytti
Luvia on Kodissa asuva 22-vuotias serafi, joka on opiskellut likipitäen koko ikänsä. Nyt on jo miltei täysivaltainen, sillä enää opinnoista on jäljellä viimeinen koetinkivi eli harjoittelujakso ihmisten maailmassa. Kun se on kunnialla suoritettu, Luvia valmistuu ja saa ensimmäisen työtehtävänsä täysivaltaisena serafina.

Luvialla on pitkät vaaleat, kiharat hiukset ja huikaisevan siniset silmät. Todellisessa muodossaan hänellä on myös suuret valkosulkaiset siivet, mutta harjoittelun ajan hänen on osattava pitää yllä ihmisen näköistä olomuotoaan, koska ihmisille ei tule serafien olemassaoloa paljastaa.

Luonteeltaan Luviaa voisi kuvata hitusen vässykäksi. Hän noudattaa käskyjä kyseenalaistamatta niitä ja pyrkii miellyttämään muita. Sääntöjen venyttäminen ei kuulu hänen periaatteisiinsa. Toisaalta hän on myös herttainen ja ystävällinen ja välittää hyvin paljon parhaasta ystävästään Gadriellesta, vaikka he ovat hyvin erilaisia keskenään.

Siirtyminen ihmisten maailmaan ei käy Luvialta helposti. Hän saa pian huomata, etteivät asiat välttämättä ole aina yksinkertaisia ja että oikeaa ja väärää voi olla joskus vaikea erottaa toisistaan. Aina teot eivät edes ole yksiselitteisesti joko oikeita tai vääriä vaan kaikki riippuu näkökulmasta.

Serafeille on myös opetettu, että nuoruudessa koetut tunteet karisevat ajan myötä. Luvia ei koskaan ole kokenut erityisen kiihkeitä tunteita ketään kohtaan, minkä vuoksi Gadrielle sanookin hänen syntyneen vanhana. Nyt ihmisten maailmassa Luvia huomaa kuitenkin, että hänenkin sisältään voi kummuta mitä erilaisempia tunteita. Hän joutuukin pohtimaan, pitävätkö kaikki opetukset välttämättä paikkaansa ja mikä on hänen paikkansa maailmassa. Millaisen tulevaisuuden hän valitsee itselleen, kun vaakakupissa on ylhäältä sanellut velvollisuudet ja oman sydämen sykähdys?

Lue myös


Missä sydän -soundtrack
Mistä Missä sydän sai alkunsa?
Missä sydän saatavilla!


Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja