Vuosi 2018 - mikä muuttuu blogissa

Uusi vuosi on alkanut ja sen myötä uudet kujeet. Tosin mukana on varmasti jotain vanhaakin, mutta vuoden vaihtuminen on aina hyvä ajankohta tehdä muutoksia elämässä ja muissakin asioissa. Oma tavoitteeni on, että vuosi 2018 olisi hyvinvoinnin vuosi mahdollisimman monin tavoin.


Karsittu versio vanhasta


Viime vuonna kamppailin ajoittain sen kanssa, ettei blogia tullut kirjoitettua yhtä ahkerasti kuin ennen. Toisaalta tuntui, että postattavaa oli enemmän kuin olisi jaksanut. Tasapaino oli hukassa. Nyt on aika löytää se jälleen.

Kun aloin kirjoittaa tätä blogia vuonna 2011, halusin paikan, jossa voisin höpistä kaikesta maan ja taivaan väliltä. Tavallaan se olisi hauskaa edelleen, mutta aika ei riitä kaikkeen ja pakkaa on vaikea pitää koossa, jos se on valtavan laaja. Siispä tänä vuonna on tarkoitus pudottaa pois lifestyle-sisältöä, vaikka osa lukijoista on varmasti matkakertomusten ja hiusväripostausten parissakin viihtynyt. Esimerkiksi muutaman vuoden takainen Elumen-postaus oli pitkään blogin luetuimpia, joten luultavasti kasvattaisin lukijamääriäni huomattavasti korkeammaksi siirtymällä kokonaan lifestyle-puolelle, mutta ainakaan nyt se ei tunnu omalta jutulta ja syö vain liikaa aikaa.

Lifestylen lisäksi aion karsia lukupäiväkirjat pois. Aloitin niiden kirjoittamisen kannustaakseni itseäni lukemaan taas enemmän. Tällä hetkellä luenkin niin paljon, että postauksista on tullut rasite. Positiivinen ongelma siis, mutta myös aika helposti korjattavissa. Lukupäiväkirjapostailulla oli minuun toivottu vaikutus ja nyt on aika jatkaa eteenpäin.

Vakaana aikomuksena minulla on kuitenkin kirjoittaa kuukausittainen koostepostaus luetuista kirjoista. Lupaan myös vähintäänkin tähdittää kirjat Goodreadsissa ja pyrkiä twiittaamaan niistä. Isompia esittelyjä teen, mikäli luen jonkin indiekirjan, koska ne eivät saa näkyvyyttä sen enempää lehdissä kuin blogeissakaan, joten jonkun täytyy tämän asian eteen tehdä jotain. Parin kiinnostavan indien osalta olenkin jo kuulolla. Jospa ne tänä vuonna pääsisivät kansien väliin.

Mainittakoon vielä, että osana tätä muutosta hankin blogille oman domainin eli nyt löydät tänne osoitteella www.annakaija.fi. Vanha osoite ohjaa tänne edelleen, mutta kannattaa silti tallentaa tuo uusi muistiin. Samalla poistin kotisivuni, koska koin nekin turhaksi työksi. Blogi saa jatkossa palvella siinäkin asiassa. 

Mitä tilalle?


Jatkossa aion paneutua enemmän kirjoittamista käsitteleviin postauksiin. Puhun menneistä ja tulevista projekteista, mutta myös indiekirjan tekemisestä (tästä on minulta jo pyydetty postausta ja pahoittelen, että sen kirjoittaminen on viivästynyt). Blogi on siis jatkossa enemmän kirjailijablogi ja vähemmän sekametelisoppa. Uskon tämän miellyttävän osaa lukijoista, mutta toki joku voi kokea, ettei pyytänyt tällaista. Se on ymmärrettävää.

Tavoitteenani on julkaista postaus kerran viikossa. Se on melko harva tahti ja tavallaan haluaisin postailla useamminkin. Viime vuosien väsymys on kuitenkin opettanut sen, etten voi vain aina repiä selkänahastani lisää. Energiaa ei ole loputtomiin vaan välillä on latauduttava. Jos tämä blogi olisi ainoa projektini, voisin julkaista postauksen vaikka joka päivä, mutta minulla on paljon muitakin rautoja tulessa enkä halua päästää niistä irti. Kerran viikossa tahti tuntuu siis juuri nyt sopivimmalta. Jos jollain viikolla kuitenkin innostun postaamaan useamman kerran, se on vain plussaa.

Kohti tulevaa


Katseeni on vahvasti tässä alkavassa vuodessa. En tiedä, mitä kaikkea eteeni tällä kertaa heitetään, mutta olen utelias. Uskon, että tälläkin vuodella on varattuna jotain huikeaa takataskussaan. Aion ainakin pitää kiinni lukutottumuksistani ja nauttia kirjoittamisesta. Uskon, että vuoteen tulee kuitenkin kasaantumaan myös muuta hyvää.

Lue myös


Vuosi 2017
Goodreads-profiili
Vuoden 2017 uudistuksia

Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

4 kommenttia

 1. Oppisinpa itsekin joskus asettamaan maltillisia tavoitteita. Intoa uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 2. Hienoja tavoitteita blogin suhteen. Indie-kirjan julkaisuprosessi kuulostaa kovin mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vain toivotaan, että saan pidettyä niistä tavoitteista myös kiinni. :D

   Poista