Tulevia projekteja

Veden vaisto on vielä työstövaiheessa, mutta aina silloin tällöin ajatukset harhailevat kohti tulevia projekteja. Useimmat näistä olen kyllä jo aloittanut, mutta niillä ei ole minkäänlaista julkaisuajankohtaa, enkä ole esimerkiksi päättänyt, lähetänkö jonkin näistä kustantajakierrokselle vai julkaisenko mahdollisesti omakustanteena. Aika näyttää sen, mutta nyt haluan kuitenkin hieman kertoa, millaisia juttuja näppäimistöllä paukutetaan.
TT


Tulen tahto kulki blogissa tovin lyhenteellä TT, joten siksi tuntuu hassulta ottaa tuo kirjainpari taas käyttöön. En kuitenkaan halua ryhtyä keksimään Kristallin lapsien päätösosalle mitään höpöhöö-työnimeä, joten kirjainlyhenteellä mennään siitä huolimatta, että se on sama kuin kakkososalla. Koettakaa kestää.

Tavoitteenani on päästä kirjoittamaan TT:n raakaversiota tämän vuoden syksyllä. Kunhan Veden vaisto on puserrettu kasaan, tarvitsen luultavasti taas jonkinlaisen pienen aikalisän ja tuulettumistauon, jonka aikana kirjoittelen jotain muuta tai heittäydyn villiksi ja keskityn pelkästään muihin harrastuksiin.

Koska Veden vaistoakaan ei ole vielä julkaistu, en halua avata tätä projektia kovin tarkasti. Se kuitenkin kietoo yhteen erilleen lähteneitä polkuja ja vie tarinan päätökseen. Se on yhden aikakauden loppu ja toisen alku. En sano, etten enää koskaan tämän jälkeen palaa Nemuriaan, mutta tämä tarina kuitenkin päättyy tähän kirjaan.

Projekti V


Missä sydämelle ei ole tulossa suoraa jatkoa, mutta Projekti V sijoittuu samaan maailmaan, jossa serafit huolehtivat siitä, etteivät daemonit pääse aiheuttamaan vahinkoa ihmisille.

Olen kirjoittanut tarinan alun nyt kahdesti, mutta koko ajan on tuntunut siltä, että jokin ei loksahda paikoilleen. Kunhan sopiva hetki tulee, aloitan jälleen alusta, sillä olen nyt saanut järjesteltyä ajatuksiani ja kenties vihdoin asetelma alkaa löytyä. Hahmot ovat onneksi olleet olemassa jo pidemmän aikaa. Heidän tarinassaan vain on ollut pahoja aukkoja.

Tarina hakee vielä muotoaan, ja varmasti kolmannesta aloittamisesta huolimatta muutoksia tulee matkan varrella olemaan. Sen uskallan kuitenkin luvata, että romantiikkaa on jälleen tarjolla, mutta pelkkä rakkaustarina tämä ei ole.

I & P


I & P on kasvamassa seuraavaksi isommaksi fantasiaprojektikseni. Tarina lähti liikkeelle siitä, että halusin kirjoittaa jotain, jossa on prinsessa ja ilmapiraatti. Tästä lähtökohdasta olisi kenties voinut saada aikaan jotain suhteellisen maanläheistäkin, mutta aika pian huomasin suunnan lipuvan kohti eeppisempiä mittasuhteita.

Kristallin lapset on ollut (ja on edelleen) sen verran suuri projekti, etten haluaisi tehdä tästä samanlaista. Tavoitteena olisi siis saada koko tarina ulos yhtenä teoksena. Minulla on kuitenkin kutina, että siitä voi olla tulossa tiiliskivi. Sehän ei tietysti haittaa, mutta tarkoittaa pitkää työstöprosessia. Aloitin projektin viime vuonna eikä minulla ole toistaiseksi tälle mitään deadlinea. Valmistuu kun valmistuu.

Tarinan alkua olen näyttänyt jo parille esilukijalle. Kommenttien pohjalta olenkin tekemässä siihen jonkin verran muutoksia ennen kuin jatkan kirjoitusprosessia eteenpäin. Tuntuu siltä, että alun vilauttaminen lukijoille oli hyvä ajatus, sillä nyt suunta on varmempi ja tie selkeämpi... kunnes taas eksyn Epätietoisuuden metsään.

Kettujuttu


Tätäkin tarinaa olen muutaman luvun ehtinyt kirjoitella, mutta jotain puuttui. Kokonaisuus ei tuntunut toimivan. Tästä syystä se onkin ollut haudontahatussa muhimassa. Siellä onneksi ajatukset yleensä selkiytyvät ja niin kävi tässäkin tapauksessa.

Ketut säilyvät tarinassa, mutta kokonaisuudesta on tulossa tyystin erilainen kuin alun perin ajattelin. Joudun käytännössä aloittamaan työn alusta, mutta se ei haittaa. Mikään prosessin vaihe ei mielestäni mene hukkaan vaan on tarpeellinen lopputuloksen kannalta. Taustatyössä on myös paljon sellaista, jota pystyn uudessa konseptissakin hyödyntämään.

Kettujuttu tulee näillä näkymin sijoittumaan nykypäivän Lahteen, mikä onkin minulle harvinaista. Yleensä lähden mieluusti seikkailemaan täysiin uusiin maailmoihin, joten askeleeni on tällä kertaa hieman hutera ja epävarma. Todellinen maailma miljöönä tuo omat haasteensa ja kompastuskivensä.

Miljöön lisäksi tiedossa on jo, että kyseessä on aikuisille suunnattu paranormaali romanssi, johon ne ketut liittyvät aika oleellisesti. Mukana on maagisia elementtejä ja ehkä lihamukikin mainitaan.

Lue myös


Syksyn kirjoitussuunnitelma
Kirjoitus- ja editointityöpaja
Uusia projekteja eli ihana pihalla olemisen tunne

Kuvat Pixabaysta

Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja