Talven kirjoitussuunnitelmia

Vuoden vaihtumisesta ollaan hiljalleen selvitty ja lomailu on vaihtunut arkiseen ahertamiseen. Loppiaisen vapaat ovat sentään vielä edessä, mutta muuten näkyvissä on työviikko toisensa perään. Tosin lomapäiviä on vielä viisi varastossa ja ne on pidettä maaliskuun loppuun, joten rentoiluakin on myöhemmin vielä edessä.

Kun nyt kerran on taas edessä uusi vuosi, voisi tehdä uusia kirjoitussuunnitelmiakin. Ei toki koko vuodelle, koen sen olevan aivan liian pitkä sykli suunnitella kirjoittamisiani.


Tammikuussa olen päättänyt työstää Maailman laita -kilpailun tekstiäni. Aloitin urakan jo joulukuun puolella, kun sain muut tavoitteeni täytettyä. Kyseessä on scifimpi tekele kuin mikään aiempi, joten olen sen kanssa todella epävarma, mutta yrittänyttä ei laiteta. Tammikuussa on siis tarkoitus saada kertaalleen editoitua ensimmäiset 50 sivua, sitten annan tekstin tovin hautua. Ihanteellista olisi, jos löytäisin jonkun innokkaan lukemaan nuo sivut helmikuun aikana, mutta katsotaan, ilmestyykö sellaista henkilöä näköpiiriin...

Helmikuussa voikin olla sitten parempi höllätä hetkeksi. Tällä hetkellä ajatuksena on, että kirjoittelisin taas FFXIV-ficciä. Niiden raapustelu on vähän kuin lomaa aivoille, koska varsinaisia paineita ei ole. Eivät nekään tyhjästä synny, mutta fiilis on silti erilainen kuin originaalitekstien kanssa.

Maaliskuussa ajattelin vakavoitua uudestaan tuon kisatekstin suhteen ja ottaa sen uudelleen editoitavaksi. Jos on käytettävissä palautetta, hyödynnän sen ilman muuta, mutta jos sellaista ei ole, sitten mennään omillaan. Maaliskuun lopussa teksti täytyykin sitten heittää jo postin kuljetettavaksi. Voi olla, että nämä kaksi editointikierrosta ovat liian vähän sijoittumista ajatellen, mutta en halua kasata itselleni liikaa paineita, koska tiedän niitä tulevan tällä hetkellä muusta elämästä aivan riittävästi. Ensisijaisesti haluan nyt haastaa itseäni sen verran, että saan oikeasti osallistuttua kilpailuun. Jostain syystä se on nimittäin aina jäänyt ajatuksen tasolle.

Maaliskuun jälkeen talvi alkaa toivottavasti olla jo käsitelty ja voidaan siirtyä kevääseen. Silloin olisi ajatuksena käydä taas kunnolla TT:n kimppuun. Voi tosin olla, että raapustelen palasia sieltä täältä jo aiemminkin, mutta nyt tuo kisatarina on kuitenkin se ykkösjuttu, jotta saan sen tehtyä. Jos hautaudun liian syvälle TT:n maailmaan, jäävät nuo 50 sivua editoimatta.

2 kommenttia

 1. Vau, kuulostaa organisoituneelta! Pitäisi varmaan itsekin miettiä pari kuukautta eteenpäin. O.O'

  Tuollaista kisaa en olekaan huomannut. Vähän liian tiukka aikatalu, että kannattaa itse osallistua, mutta sinä ehdit varmasti. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, pysyykö organisoitunut asenne lopulta. :D Tosin syksy meni aika kivasti, kun oli tarkat suunnitelmat, mihin milloinkin keskittyy. Sanamäärät eivät pitäneet, mutta hommat edistyivät kuitenkin.

   Tuo on tosiaan tiukka aikataulu, jos aloittaisi ihan uutta juttua. Minulla oli sopivasti koneen uumenissa lojumassa tarina, johon on ollut tarkoitus joskus tarttua. Kisa tarjosi siihen sopivan tekosyyn.

   Kiitokset tsempistä. :)

   Poista