Lukupäiväkirja 15/2016: Naruto 13-24

Päätin aikoinaan, että luen koko Naruto-sarjan, kun olen saanut kaikki pokkarit kerättyä. Nyt tämä tiukka haaste on menossa ja raportoin siitä lukupäiväkirjassa aina, kun olen saanut 12 pokkaria luettua.


5.7.2016 - Naruto 13


Chuunin-koe päättyi vihdoin, bileet pystyyn!

Pakko myöntää, että tämä osuus oli edelleen hyvin puuduttava. Vaikka ajoittain on kiva lukea taisteluista, juoni on minulle tärkeämpi osuus, samoin hahmojen persoonat (juu, ehkä ei pitäisi lukea shounen mangaa sitten). Toisaalta taistelutaktiikoiden ja hahmojen taustojen päälle liimattu selittäminen kesken taisteluidenkin tuntui hölmöltä. Tästä tosin ei taideta päästä koko sarjan aikana, joskin loppupuolella lienee tarvetta on vähemmän.

Samaisessa pokkarissa alkoi ninjasota Hiekkaa vastaan ja Kolmas Hokage vs. Orochimaru -taistelu. Eli edelleen pitkät pätkät turpakeikkausta on luvassa. Olen silti iloinen, että juoni nytkähti kunnolla eteenpäin ja uusi suuntakin on tuloillaan.
7.7.2016 - Naruto 14 ja 15


Taas kävi niin, että pelaaminen vei mennessään (nyt on vähän liian hyvä peli työn alle selvästi) ja Naruton lukeminen jäi, kun yhtäkkiä olikin jo yö. Nappasin sitten Tampereen reissulle mukaan kaksin kappalein pokkareita ja lueskelin ne tullessa ja mennessä.

Chuunin-koetta seuraava taistelu Gaaraa vastaan sekä Kolmannen ja Orochimarun ottelut eivät olleet nekään mitään suosikkikohtiani alun perin. Muistan skippailleeni pätkiä animessa ja lukeneeni mangankin vähän silmäilytekniikalla. Nyt luin kohtaukset oikeasti ja ne olivatkin yllättävän kiinnostavia. Niissä esiintyvät hahmot eivät ole suosikkilistani kärkipäässä, mutta oli silti mukava paneutua heidän näkökulmiinsa.

Ja ai että tykkään Naruton sammakoista! Nimen omaan siis suomeksi. Melkein tekisi mieli lukea sammakkojen repliikit ääneen, koska Etelä-Pohjanmaan murre on vain niin nannaa. En totisesti osaa itse puhua sitä, mutta assosioin sen positiivisiin asioihin, joten sen lukeminen ja kuunteleminen on kivaa.
8.7.2016 - Naruto 16


Tällä kertaa osasin jopa lopettaa pelaamisen ajoissa ja ehdin lueskella Narutonikin oikeana päivänä. Orochimaru ja Gaara voitettiin ja siirryttiin sitä myöten juoniarkkiin, jota olin jo odottanut.

Itachi esiteltiin ensimmäistä kertaa kunnolla. Onhan hän vilahtanut hahmojen puheissa ja näytettykin varjohahmona parissa ruudussa, mutta nyt hän pääsi ihan oikeasti esille tarinassa. Voi, että... uinunut fanityttö heräsi jälleen, ei sille oikein mitään voi.

Tässä kohtaa tarinaa Itachi näyttää vahvasti kylmänä pahiksena tai voidaan ainakin sellaiseksi tulkita, mutta hän kuitenkin välttää turhaa taistelemista ja väkivaltaa, haluaa ainoastaan suorittaa tehtävän, joka hänelle ja Kisamelle on annettu. Hän myös käyttäytyy kohteliaasti, hillitysti ja hallitusti. Hänessä on jotain älyttömän kiehtovaa, jota en pysty täysin määrittelemään, mutta täysin kliseinen paha poika hän ei missään nimessä ole.

Tämä Itachi-osuus ei taida kovin kauaa kestää, mutta täytyy nyt nauttia jokaisesta sivusta. Onneksi tiedän, että hahmosta kerrotaan myöhemmin lisää.


Kuva, jonka Afeni (@afeni84) julkaisi

9.7.2016 - Naruto 17


Otteeni rupeaa selvästi lipsumaan. Lukaisin päivän pokkarin lopulta sängyssä juuri ennen nukkumaan käymistä. 

Alkupuolisko sisälsi Itachia, joka yritti Kisamen kanssa tulla nappaamaan Naruton. Lopulta väliin tuli ensin Sasuke, sitten Jiraiya ja lopulta myös Guy. Jäin pohdiskelemaan Itachia. Mikä ihme hänessä oikein kiehtoo? Vaikka tiedän, miksi hän teki surmatyönsä, häntä ei voi nähdä täysin hyvänä. Ei sen jälkeen, miten hän on kohdellut Sasukea. Itachi on itsekäs, hän satuttaa Sasukea, vaikka olisi voinut yrittää taata velipojalleen hyvän ja rauhallisen elämän (niissä puitteissa kuin se kyseisessä tilanteessa on mahdollista). Sen sijaan hän haluaa ladata Sasuken täyteen tuskaa ja vihaa saadakseen oman vapautuksensa, puhdistaakseen itsensä. Se on itsekästä.

Tiedostan asetelman kieroutuneisuuden, mutta pidän Itachista siitä huolimatta. Voi näitä fanitytön aivoja ja aivoituksia, aina niitä ei ymmärrä itsekään.

Tarina jatkui sitten Tsunaden etsinnällä ja Naruton rasenganin (ehkä?) harjoittelulla. Toistaiseksi on tuntunut mielenkiintoisemmalta kuin chuunin-koe.

12.7.2016 - Naruto 18-20


Lusmu, mikä lusmu! Olen pelannut ja tehnyt kaikkea muutakin, mutta Narutot jäivät taas hyllyyn lojumaan. Koukku ilmeisesti puuttuu tällä hetkellä. Ja kuviakaan en ole jaksanut ottaa... tosin tuskin ne ketään erityisemmin kiinnostaisivatkaan.

Tsunade löydettiin, Orochimarua vastaan taisteltiin ja päästiin takaisin Konohaan ja Narutokin ehti oppia siinä samalla rasenganin. Mangassa tämä osuus meni niin paljon kivuttomammin kuin animessa. Tosin jos tätä lukisi joka viikko uutta lukua odotellen, saattaisi tuskastua helpommin asioiden etenemisvauhtiin.

Sasuke paljasti nyt rasittavan angstauspuolensa valloilleen. Aiemmin pikku-angstipallero on ollut vielä ihan siedettävä (ja pystyn ymmärtämään, mitä näin hänessä nuorempana), mutta nyt ärsytys nosti rumaa päätään. Tekisi mieli ravistella jäbää ja ehkä jopa läpsäistä kasvoihin, ei sillä, että se mitään auttaisi.

Leen kohtalon olin puolestaan unohtanut autuaasti. Hän ei tosin minua hahmona koskaan erityisemmin kiinnostanut, mikä lienee syynä unohdukseen. Näin ollen en muista sitäkään, miten hänen leikkauksensa kanssa kävi, mutta minusta häntä kyllä näkyi sarjan myöhemmissäkin vaiheissa. Voisin siis ehkä olettaa, että hän selviytyy leikkauksesta hengissä?

13.7.2016 - Naruto 21


Hahaa! Tänään luin pokkarin heti aamupalan jälkeen, olinpas ajoissa!

Sasuke sitten päätti lähteä Konohasta, joten se tuntui tapahtuvan kauhean aikaisin, mutta toisaalta tämä lukutahti on paljon rivakampi kuin alkuperäinen.

Luonnollisesti Sasuken perään laitettiin joukko ninjoja, joten tämä kirja koostuikin sitten lähinnä takaa-ajosta, joka jatkunee seuraavaan. Chooji pääsi näyttämään taistelutaitojaan, muiden kykyjä ei niin paljon ehditty esitellä.

Ei mikään erityisen kiinnostava pokkari, mutta ei toisaalta täysin tylsäkään.

14.7.2016 - Naruto 22


Edelleen taistelua Äänen kylän ninjoja vastaan ja Sasuke nukkuu purkissa. Minulla on todella hämärät kuvat tästä osuudesta niin mangan kuin animenkin osalta. Taisin lukea harppoen ja katsoa myös silloin ensimmäisellä kerralla.

Nejin kyvyt tulivat hyvin esille tällä kertaa.

16.7.2016 - Naruto 23-24


Perjantai hujahti Helsingissä ja unohdin ottaa Naruton mukaan, joten lukeminen jäi sitten lauantaille. Vihdoin saatiin käytyä loppuun taistelut Äänen kylän ninjoja vastaan. Leekin selvisi leikkauksestaan ja lähti heti apuun, mitä en muistanut lainkaan. Eipä sillä, en muistanut sitäkään, että Gaara, Kankuro ja Temari tulivat jeesaamaan myös. Miten huonosti olen tämän osion oikeasti aikoinaan kahlannut läpi? En ymmärrä!

Tarina muuten kulkee Narutossa todella hitaasti, koska taisteluihin pysähdytään pitkäksi aikaa. Tämä taitaa olla shounen-sarjoille aika tyypillistä. Eipä sillä, ihan ok noita taisteluita on lueskella, mutta myönnettävä on, ettei luultavasti Naruton jälkeen tule enää toista shounen-sarjaa aloitettua.

Huomaan myös, että minusta on hauska lukea lukujen välissä olevia Kishimoton elämäntarinaosuuksia. Kishimoto on osannut hyvin valita hassuja sattumuksia elämänsä varrelta. Monesti ne ovat vain pieniä, arkisia kertomuksia, mutta juuri se tekee niistä kiehtovia.

Mitä Narutoon tulee... Äänen ninjat tosiaan voitettiin, mutta Sasuke on yhä matkalla Orochimarun luokse. Muistaakseni seuraavaksi vuorossa on jonkinlainen yhteenotto Naruton ja Sasuken välillä, mutta Naruto ei taida onnistua pysäyttämään ystäväänsä. Pari pokkaria lisää taistelua taas?

2 kommenttia

 1. Pitäisi itsekin lukea nuo alusta asti uudestaan. En vain ole kehdannut vielä ostaa niitä kymmentä viimeistä pokkaria, jotka ovat jääneet ostamatta. Aion ne kyllä ostaa, niin pienestä määrästä kyse.

  On vain itselläkin tullut tuo puutumisvaihe, nuo tappelut eivät oikein kolahda. Olen alkanut myös One Pieceä jättää sivummalle, kun en enää vain jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain kymmenen puuttuu, niin kannattaahan ne hankkia, että saa kokoelmasta täydellisen. :D

   Ehkä sitä ei näin vanhempana jaksa enää ihastella hienoja kierrepotkuja vaan keskittyy mieluummin juonen etenemiseen ja hahmokehitykseen (tai sitten se on vain maku- eikä ikäasia). Eipä noita taistelukuvia onneksi tarvitse jäädä tuijottamaan, nopeammin ne kohtaukset melkein mangassa selättää kuin animessa. x)

   Poista