Lukupäiväkirja 18/2016: Summer and the City

Kesälomalla ehtii lukea ihan eri tavalla kuin muulloin, vaikken silloinkaan erityisen nopea ole. Kasvatin jälkeen kaipasin jotain kepeää ja mukavaa, joten tartuin Candance Bushnellin Summer and the City -kirjaan.Candance Bushnell - Summer and the City


Luin viime vuonna Carrie Diariesin, jolle tämä kirja on jatkoa. Carrie viettää kesää kirjoitusopintojen parissa New Yorkissa ja pelkää kuollakseen joutuvansa syksyllä Browniin opiskelemaan. Kesä on täynnä tuskaista kirjoituskoneen paukuttamista, yritystä menestyä, uusien ystävyyksien solmimista sekä tietenkin haasteellisia mieskuvioita. Kirja esittelee myös muut Sex and the City (suom. Sinkkuelämää) -sarjasta tutut hahmot Samathan, Mirandan ja Charlotten. Täytyykin muuten joskus lukea se alkuperäinen Sex and the City, sen tunnen vain tv-sarjan kautta.

Kirja oli juuri sitä, mitä toivoin. Se oli kepeä ja kesäinen, sopivaa lukemista lomalle ja irrotti minut myös Kasvatin hieman karmivista tunnelmista. Kaikessa keveydessään se onnistuu kuitenkin myös herättämään tunteita ja ajatuksia niin ystävyydestä, rakkaudesta kuin kirjoittamisestakin. Carrie on välillä raivostuttava teini, joka vain vaatii omia oikeuksiaan rakkauselämän suhteen, mutta välillä hän on myös intohimoinen kirjoittaja, jonka tie maineeseen on kaikkea muuta kuin helppo. Pidän hänestä hahmona hyvin paljon ja hänen kirjoitusintoonsa on helppo samastua.

Jo tästä teini-ikäisestä Carriesta näkee, että Carriella ei totisesti käy tuuri miesasioissa. Hänen valintansa ovat usein surkeita... Tosin voidaan tietysti kysyä, onko ihastuminen tai rakastuminen aidosti valinta? Jos vain tietynlaiset ihmiset vetoavat, voiko sille tehdä jotain vai pitääkö sen kanssa vain elää? Jos tykkää pahoista pojista/tytöistä, mitä pitäisi tehdä? Valita joku kiltimpi vain, koska se on järkevää? En minä tiedä, voin lähinnä huokaista helpotuksesta, kun oma maku on erilainen kuin Carrien.

Kun niistä miehistä nyt puhutaan, on pakko sanoa, että olen iloinen siitä, miten erilainen kirja oli tv-sarjan toiseen kauteen verrattuna. Inhosin intohimoisesti Sebastian Kyddiä, mutta häntäpä ei tässä kirjassa onneksi enää nähty. Hänet kyllä mainittiin pari kertaa, mutta siinäpä se. Kiitos tästä! Muistelisin, että sarjan kakkoskaudella hän oli huomattavasti suuremmassa roolissa.

Tosin, eipä Bernard ollut Carrielle yhtään Sebastiania parempi valinta, mutta ainakin kyseessä oli uusi mies, jota inhota. Eikös sekin ole jotain? Sebastianin kammoaminen olisi käynyt jo tylsäksi.

Mukava oli myös seurata Samanthan ja Mirandan seikkailuja Carrien näkökulmasta. Toki ne jäivät pinnallisemmiksi raapaisuiksi kuin Carrien omat rakkaushuolet, mutta kuitenkin niistä kerrottiin riittävästi, jotta mielenkiinto pysyi yllä. Charlotte sen sijaan tuli mukaan niin myöhäisessä vaiheessa, että hän oli läsnä vain nimellisesti. Juuri tästä syystä mietinkin, että tarttuisin jossain vaiheessa alkuperäiseen Sex and the City -kirjaan. Minä haluan tietää näistä neljästä lisää. Tv-sarja ei enää riitä, haluan päästä alkulähteille.


Ei kommentteja