Lukupäiväkirja 19/2016: Naruto 37-48

Lupasin lukea koko Naruto-sarjan putkeen, kun kaikki pokkarit ovat ilmestyneet suomeksi ja olen saanut ne itselleni hankittua. Se hetki koitti tämän vuoden juhannusaaton aattona. Siitä lähtien olen pyrkinyt lukemaan pokkarin päivässä ja raportoinut ajatuksia ja fiiliksiä lukupäiväkirjaan.29.7.2016 - Naruto 37


Puoliväli sarjasta ylitetty. Tämä pokkari keskittyi edelleen Hidania ja Kakuzua vastaan taistelemiseen, tällä kertaa vain eri tiimeillä. Samoin Naruto hioi taitojaan, mutta ei vielä täydellisesti oppinut uutta tekniikkaansa.

Tästä ei oikein jäänyt erityistä sanottavaa. Muistan lukeneeni edellisellä kerralla jonkinlaisen Asuman kuoleman jälkeisen turtumuksen vallassa, mutta nyt iski lähinnä väsymys.

30.7.2016 - Naruto 38


Miten kesä voi olla jo näin pitkällä? Miten loma voi olla näin pitkällä? Miten Naruto voi olla näin pitkällä? Aika menee liian nopeasti!

Joo, minulla on paha loman loppumisangsti, mutta Naruto maistui tällä kertaa jopa ihan hyvin. Pokkari oli aika vakavasävyinen, koska siinä käsiteltiin Naruton uuden heittotähti-Rasenganin seurauksia ja Sasuken ja Orochimarun välistä taistelua. Toisaalta vakavuutta kevennettiin Konohamarun uusilla viettelytekniikoilla ja Karinin keuhkoamisella.

Karin on muuten hahmona melkein kuin pahisversio Sakurasta. Kuolaa samalla tavalla Sakuran perään ja meuhaa Suigetsulle kuin Sakura Narutolle. Tulee ihan mieleen sarjan alkuasetelma tästä kolmikosta. Jostain syystä en tähän ensimmäisellä lukukerralla kiinnittänyt huomiota. Kaiketi odotin niin kovasti Itachi-juttuja, että muu jäi vähemmälle huomiolle.

Juugosta en muista mitään. Hänet esitellään paremmin luultavasti seuraavassa pokkarissa. Huomenna olen siis viisaampi hänen suhteen.

Vaikka tässä pokkarissa oli Sasuken ja Orochimarun taistelu, tämä oli mukavan kerronta- ja juonipainotteinen. Tykkäsin siitä paljon, oli kiva uppoutua tarinaan.


31.7.2016 - Naruto 39


Tämä pokkarikin maistui yllättävän hyvin, vaikka loppupuolella siirryttiinkin taas taisteluosastolle. Tässä oli Itachia ja Deidaraa, joten viihtymiseni ei sinällään ole yllättävää. Tosin kohta ei sitten enää Deidaraa taida ollakaan...

Juoni eteni hieman. Naruto ja Sakurakin saivat tiedon Orochimarun kuolemasta, joskin aika pian törmäsivät Kabutoon, joka kertoi sulauttaneensa Orochimarun toisen käden itseensä ja siten ottanut Orochimarusta osan sisäänsä. Nyt tuo osa yrittää kaapata valtaa Kabuton mielessä. Mielenkiintoista, tämä on taas niitä juttuja, jotka olin täysin unohtanut. Nähdäänkö myöhemmin siis Orochimarun paluu Kabuton kautta? Siltähän tuo kuulostaa.

Seuraavasta pokkarista alkaakin sitten taas haasteellisempi aika. Huomenna on ensimmäinen työpäivä, jonka jälkeen pitäisi pokkari jaksaa lukea. Yleensä loman jälkeinen työviikko menee väsymyskoomassa, joten joudun luultavasti hieman ruoskimaan itseäni lukemisen suhteen. Tosin sainhan minä lomaa edeltävälläkin työviikolla luettua... joskin alkuinnostus varmasti vaikutti asiaan.

Jännityksellä siis odotan, miten pärjään haasteeni kanssa jatkossa.


2.8.2016 - Naruto 40


Olen virallisesti pokkarin verran jäljessä tavoitteesta. Ensimmäinen työpäivä otti sen verran koville, etten saanut illalla enää oikein mitään aikaan. Narutokin jäi siinä sitten lukematta... ja tänään en luultavasti ehdi toista.

Otin Naruton mukaan töihin ja nautin siitä puolet lounaan yhteydessä, loput tuli luettua kotimatkalla. Tämän voisi ehkä ottaa tavaksi?

Alussa oli vielä Deidaran ja Sasuken taistelua. Mietin, olenko nähnyt tämän osuuden animessa vai en. Siitä olen joka tapauksessa varma, etten ole nähnyt mitään sen jälkeen tapahtuvaa. Mangana olen kyllä tämänkin osuuden lukenut.

Naruto tovereineen on jäljittämässä Sasukea, mutta Naruto törmäsikin metsässä Itachiin. Muistan tämän olleen yksi suosikkikohtauksista mangassa. Kohtauksessa ei ole mitään erityisen eeppistä, mutta kaipa pidin siitä Itachin takia. Tykkäsin kyllä nytkin, kaikki Itachi-sivut ovat herkkua, vaikka niitä melko vähän tarjoillaan.

Valitettavasti pian taitaa olla edessä myös Itachin ja Sasuken todellinen taistelu, tässä pokkarissa nähtiin vain yhteenotto, jonka jälkeen Itachi kehotti Sasukea tulemaan yksin Uchihojen piilopaikkaan. Voi, voi, ikäviä asioita on edessä jo nyt.


Kuva, jonka Afeni (@afeni84) julkaisi


3.8.2016 - Naruto 41


Edelleen yhden pokkarin verran jäljessä, mutta kyllä minä vielä kiinni kirin... kunhan on sellainen päivä, että oikeasti jaksaa. Ensimmäinen työviikko loman jälkeen on aina hankala. Nytkin vain haluaisi maata sohvalla ja tuijottaa kattoon ajattelematta ja tekemättä yhtään mitään. Väsyttää.

No, luin kuitenkin pokkarin. Lounas + lukeminen sopii hyvin yhteen, samoin bussimatka + lukeminen. 

Tykkäsin tästäkin pokkarista, lopussakin oli sopiva cliffhanger. Muistan tosin suurin piirtein, mitä tuleman pitää, mutta se ei haittaa, koukku on silti tallessa. Nyt siis kirja keskittyi Jiraiyan ja Painin taisteluun, joka jatkunee vielä seuraavassakin pokkarissa. Jiraiyan taustat olivat mielenkiintoisia, on kiva, että hahmosta tuodaan esille muitakin puolia kuin tirkistelypakkomielle.

Muistin myös taas, että tykkäsin kovasti Konanista aikoinaan. Hän ei tosin nyt saanut kovin paljon ruutuja, mutta ihan kivalta vaikutti silti edelleen. Luultavasti pidin hänestä erityisesti siksi, että hän on ainut nainen Akatsukissa. Oikeastaan hänellä saisi olla aktiivisempi rooli tarinassa. Ehkä hän sai sellaisen sen jälkeen, kun lopetin mangan lukemisen? Aika näyttää...

4.8.2016 - Naruto 42


Tällä kertaa en ehtinyt lukea pokkaria lounaalla, mutta aloittelin sitten matkalla kotiin bussissa, loput kotona.

Jiraiyan ja Painin taistelu jatkui ja saatiin lopulta päätökseen tässä pokkarissa. Siinä kaatui taas yksi hyvä hahmo, mikä on melko surullista. Olisin kyllä jaksanut lukea Jiraiyasta vielä lisää.

5.8.2016 - Naruto 43


Tämä pokkari on suosikkejani, vaikka sisällöltään se on surullinen ja ikävä. Pokkari keskittyy lähes kokonaan Sasuken ja Itachin taisteluun, joka viedään nyt ennalta-arvattavaan lopputulokseen saakka. Sitä seuraavat tapahtumat eivät kuitenkaan olleet ainakaan minulle arvattavia, silloin ensimmäisellä lukukerralla siis. Nythän toki tiesin, mitä tuleman pitää.

Totuus Itachista oli jotain sellaista, mitä olin tavallaan toivonut. Pidin hahmosta niin valtavasti, etten halunnut hänen olevan paha, koska hän nyt vain on paha. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että Itachi oli järkyttävällä tavalla olosuhteiden uhri ja toimi toivottomassa tilanteessa parhaaksi katsomallaan tavalla... jota ei voida sanoa hyväksi millään mittapuulla. Tiedä sitten, olisiko ollut jotain parempaakaan tapaa hoitaa tilannetta.

Tässä pokkarissa on myös yksi ruutu, jonka pohjalta sain aikoinaan innoituksen kirjoittaa Toimeksianto-ficcini. Ruutu, jossa Madara kertoo Itachin surmanneen rakastettunsa. Ficcaajan aivoni kysyivät välittömästi: "Surmasiko oikeasti? Mitäs jos ei surmannutkaan?" Siitä se sitten lähti, romaanimittaisen ficin raapustelu. Puolittain tekisi mieli kirjoittaa tuo sama tarina uudestaan, mutta paremmin. Ehkä en siihen kuitenkaan ryhdy. Lukekaa tuo vanha, jos kiinnostaa spekulaationi muutaman vuoden takaa.

Seuraavaksi sitten on luvassa Narutoa ja sammakoita. Vaikka Etelä-Pohjanmaan murre on herkkua, muistelisin kärvistelleeni tuskaisesti tätä osuutta lukiessani.

7.8.2016 - Naruto 44-46


Lauantai hujahti käsitöiden ja Final Fantasy XIV parissa jotenkin käsittämättömän nopeasti. Seurauksena sitten Naruto jäi välistä ja sunnuntaille kolmen pokkarin pino. Ensi viikolla pyrin ottamaan joka arkipäivänä pokkarin lounaslukemiseksi, jospa en sitten jää samalla tavalla jälkeen kuin tällä viikolla.

Minulla oli ehkä pientä motivaation puutettakin, koska tiesin, että edessä on sammakkojuttuja. Yllättävän kevyesti ne menivät, vaikka välissä ollut Killer Bee -taistelu oli myös tympeä. Painin hyökkäys Konohaan sen sijaan oli vähemmän tylsä, mutten voi sanoa pitäväni siitäkään erityisen paljon.

Eniten ehkä pohditutti jälleen Sasuken toimet. Hän siis sai vasta tietää Itachin tahdon, mutta päättää toimia täysin päinvastoin ja käydä Konohaa vastaan. En sano, että Konohan päällystö toimi fiksusti, saati oikein Uchihoja kohtaan, mutta eikö Itachin muistoa kunnioittaisi paremmin noudattamalla hänen tahtoaan? Milloin kosto on saanut aikaan mitään hyvää? Eikö olisi parempi etsiä rauhaa ja anteeksiantoa? Voi Sasuke!

Noh, nyt Konoha on tuhottu ja edessä on Naruton ja Painin välinen kamppailu. Minulla on hämärä mielikuva, että sen päätös olisi ollut melkoinen antikliimaksi ja pian sen jälkeen taisin lopettaa mangankin lukemisen. Olenko siis kohta täysin vierailla vesillä?

8.8.2016 - Naruto 47


Hahaa! Olen taas aikataulussa! 

Tämä pokkari oli kuitenkin... noh... mitäänsanomaton. Koko sisältö oli käytännössä Naruton ja Painin välistä taistelua, mikään kohta ei jäänyt erityisesti mieleeni. Muistan haukotelleeni tämän läpi viimeksikin. 

Yllärinä pokkarin lopussa oli selitykset Narutossa esiintyville nimille. Lista oli mielenkiintoinen, mutta ehkä vähän turhan pitkä kerralla omaksuttavaksi. Olisin siis suonut, että se olisi jaettu useamman pokkarin perään, jolloin allekirjoittaneellekin olisi saattanut jäädä lukemisesta jotain mieleen. Joka tapauksessa erittäin hyvä idea tuo nimien avaaminen!

9.8.2016 - Naruto 48


Huh, Danzoo pääsi yllättämään. En yhtään muistanut, että hänestä tuli kuudes Hokage. Tästä eteenpäin taisin lukeakin toisaalta vähän harppoen ja lopulta vain luvun sieltä ja toisen täältä, kokonaiskuva tarinasta alkoi siis hiljalleen hämärtyä, kunnes putosin kärryiltä lopulta kokonaan. Tällä kertaa on tarkoitus viedä urakka loppuun ja käydä Naruton tarina läpi ihan oikeasti.

Huomaan kuitenkin, että ensimmäisten pokkarien parissa kasvanut innostus on rapissut pois. Ajoittain se nostaa päätään, mutta samanlaista hohtoa tarinassa ei ole kuin aivan alussa. Harmittaa myös, että oma suosikkihahmo, Itachi, on pos pelistä. Tosin jos muistan oikein, hän kyllä tekee vielä paluun. Toivottavasti se on pohjustettu hyvin ja uskottavasti (epäilen).

Mutta niin, tästä pokkarista ei itsessään ole kamalan paljon sanottavaa. Kagejen kokous ei ole herättänyt suurta kiinnostusta, mutta tällä kertaa luen sen ajatuksella, jotten putoa taas matkasta.


Ei kommentteja