Yhteistyössä indiekirjailija S. A. Keräsen kanssa - luvassa lukupaketti vuodelle 2020

Vuosi 2020 tuo tullessaan mielenkiintoisia asioita, joita olen valmistellut kaikessa hiljaisuudessa muiden tänä vuonna pyörineiden projektien keskellä. Tämä tarkoittaa, että ensi vuonna on tarjolla Kristallin lapsien päätösosan lisäksi myös muuta uutta luettavaa. Ja ehkä jotain vanhaakin.

Kuten aiemmin kerroin, Kristallin lapsien päätösosa ilmestyy vuonna 2020. Se ei kuitenkaan ole ainoa vireillä oleva asia, joten nyt seuraa lisää paljastuksia. Tai no, yksi paljastus, joka on kuitenkin tavallaan kolme paljastusta.

Koska elämässä pitää testata uutta ja katsoa, mihin omat rahkeet riittävät, päätimme indiekirjailija S. A. Keräsen kanssa kokeilla yhteisprojektia. Meillä on pitkä yhteinen historia, joten toistemme kirjoitustyylit ovat käyneet tutuiksi.

Tästä huolimatta emme lähteneet kirjoittamaan yhteistä tarinaa vaan päätimme luoda yhteisen novellikokoelman. Kokoelma on ollut puheissa hyvän aikaa ja sen työstäminen alkoi omalta osaltani joskus maalis-huhtikuussa. Jotain hypähti mukaan myös vähän kauempaa. Siitä kohta tarkemmin, mutta alla ensin S. A. Keräsen Facebook-päivitys asiaan liittyen.

Pienoisromaani ja kaksi novellia yhdessä paketissa


Kansi: Hanna Rauma
(työstöversio, saattaa vielä muuttua)
Kuten Keräsen Facebook-päivityksestä käy ilmi, hänellä on työn alla pienoisromaani, joka starttaa deWinters-vampyyrisuvun tarinan. Seuraava osa on romaanimittainen ja ilmestynee vuoden 2020 aikana.

Samassa paketissa saat kuitenkin myös minulta kaksi novellia. Toista ei ole julkaistu missään aikaisemmin ja toinen on ollut saatavilla vain Type & Tellin vuonna 2017 julkaisemassa novellikokoelmassa Kymmenen kulmaa

Koska Type & Telliä ei enää ole, kyseistä novellikokoelmaa ei välttämättä saa käsiinsä kovin helposti. Mielestäni olisi sääli, jos novellini jäisi vain noiden kansien sisälle. Siispä haluan antaa sille uuden tilaisuuden loistaa. 

On jännittävää työstää kokoelmaa ja samalla koen, että on mukava tarjota lukijoille myös muuta kuin romaanimittaisia kertomuksia. Tuleva kokoelma on kiva kurkistus sekä allekirjoittaneen että Keräsen tyyliin ja kerrontatapaan ilman, että täytyy heti sitoutua pitkään sarjaan tai romaaniin.


Novellit, jotka syntyivät eri tavoin


Matkalla kohti uusia juttuja
Ensimmäisen novellini työstö alkoi kirjoittamisen perusopinnoissa opettajan ohjauksessa. Sitä varten tutkin muun muassa taikatyttöjä japanilaisessa viihdekulttuurissa ja rakastamaani yurimangagenreä, joka keskittyy tyttöjen tai naisten välisiin romanttisiin suhteisiin. Tältä pohjalta syntyi yksityiseen taikatyttökouluun sijoittuva tarina, jossa on lieviä kauhuelementtejä, mutta myös tyttöjen välisiä lämpöisiä tunteita.

Vaikki kirjoittamisen perusopinnot ovat omalta osaltani päättyneet, on novellin työstö jatkunut. Sain opettajalta erinomaisia eväitä sen kehittämiseen, mutta haluan vielä käyttää tekstin myös erillisten esilukijoiden silmien edessä.

Kerroinkin jo, että toinen novellini on julkaistu aikaisemmin. Kirjoitin sen Type & Tellin 2016 julkistamaan Oma novelli -kilpailuun ja rehellisesti sanottuna sen viimeistelyssä tuli vähän kiire. Olin siinä kuvitelmassa, että sijoittumisen jälkeen novellia voisi päästä vielä editoimaan, mutta ihan näin se ei mennyt. Sain kyllä korjata mm. huomaamiani kirjoitusvirheitä, mutta isompia muutoksia ei oikeastaan voinut tehdä ihan jo sen takia, että pituus oli tuossa vaiheessa käytännössä lyöty lukkoon. Mieltäni jäi kaihertamaan se, ettei novelli omasta mielestäni yltänyt täyteen potentiaaliinsa, mutta päätyi silti kansiin.

Siispä tänä vuonna kaivoin esille vanhan tiedoston ja kurkistin, mitä sille voisi tehdä. Käytännössä olen kirjoittanut koko novellin uudestaan. Aiemman version lukeneet varmasti tunnistavat tarinan, mutta koen sen saaneen rankan editoinnin myötä lisää lihaa luidensa ympärille. Esilukijoiden silmiä sekin tarvitsee, mutta olen tällä hetkellä iloinen siitä, miten novelli on kehittynyt.

Tämä novelli on hitusen steampunk-henkinen ja sijoittuu vaihtoehtoiseen nykyaikaan. Se on kertomus nuoresta naisesta, jonka erikoislaatuinen kyky vaikeuttaa yhteiskunnassa elämistä.


Upea kirjavuosi 2020


Olen varsin innoissani siitä, mitä vuosi 2020 tuo tullessaan. On upeaa päästä ojentamaan Kristallin lapsien päätösosa lukijoille, mutta tämä novellikokoelma on myös askel tuntemattomaan. Sen takia se kutkuttaa mieltäni kovasti.

Epäilemättä vuosi tuo tullessaan paljon muutakin mielenkiintoista ja jännittävää. Minulla on siitä hyvä kutina. Tässä on kuitenkin jo kaksi asiaa, jotka ovat ehdottomasti odottamisen arvoisia. Vai mitä?


Minkä luvatuista tarinoista sinä haluaisit kaikista mieluiten päästä lukemaan?Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja