Kesäsuunnitelmia... niitä kirjoituksellisia ja muitakin

Kesä ehti alkaa niin nopeasti, etten kaiken kiireen keskellä edes pysynyt mukana. Toivomaani tahdin hidastusta ei ole vielä tullut, mutta ehkäpä sitten ensi kuussa viimeistään. Hieman harmittaa se, miten väsynyt olen ollut, koska se tarkoittaa tekstien hitaampaa edistymistä ja muutenkin harrastamisen vähentämistä niin kivoja juttuja kuin ne ovatkin. Olen kuitenkin jotain suunnitelmantynkää kesälle ehtinyt päässäni laatia.

Raapaleita ja muita lyhyttarinoita


Viime kesänä innostuin kirjoittamaan Final Fantasy -pelisarjasta kesä- ja heinäkuussa joka maanantaiksi uuden raapaleen. Se ei kuormittanut kamalan paljon ja oli mukavaa pientä näpertelyä. Niinpä päätin jo pari kuukautta sitten tehdä tänä kesänä saman.

Raapaleet julkaistaan kaikki maanantaisin klo 17 Fanitytön aarreaitassa. Lisäksi postailen niitä Kristallimaailmaan. Tällä kertaa Twitter- ja Facebook-tuttavani pääsivät valitsemaan pelit, joista kirjoitan. Jokaiselle maanantaille toivottiin pelin lisäksi tiettyjä hahmoja. Osa aiheista on minulle haasteellisia, joten ideointiin on mennyt melkoisesti aikaa. Se ei kuitenkaan haittaa, koska tällaisia pieniä raapaisuja fan fictionin parissa on kiva puuhata, isommille projekteille ei juuri nyt ole aikaa, vaikka ne kuinka vetäisivät puoleensa.

Päätin raapaleiden lisäksi osallistua Inspiraation maan #kirjoitakuvasta-haasteeseen. Olen jo ensimmäisen kuvaan pohjautuvan tarinan ehtinyt raapustella, toivon, että ehdin pari, kolme lisääkin kesän aikana. Tällä hetkellä odottelen sellaista sopivan inspiroivaa kuvaa, jotain fantastista. Eiköhän sellainenkin vielä Instagramiin putkahda.

Käsikirjoituksen työstämistä ja kuvauksellisia juttuja


Olen aikataulusta jäljessä TT:n kanssa. Sen piti olla kesäkuun alussa valmis suuntaamaan esilukijoiden käsiin, mutta toisin kävi, koska tosiaan muut hommat ovat pitäneet hyvin kiireisenä ja olen ollut todella väsynyt vähäisenä vapaa-aikanani. Yritän tässä kuitenkin kasailla itseäni ja samalla ottaa tiukan niskaotteen kässäristä. Kesäkuussa sen on nyt tarkoitus pusertua sievään pakettiin ja lähteä esilukijoiden ihmeteltäväksi.

TT:n jälkeen on tarkoitus ottaa pieni aikalisä isoista projekteista, mutta sen jälkeen vilkaisen Maailman laita -kilpailuun lähtenyttä käsikirjoitusta. Tällä tietoa kilpailussa jatkoon päässeille pitäisi tulla tieto juhannukseen mennessä, joten sen jälkeen odotus vihdoin lakkaa. En ihan oikeasti edes kuvittele olevani kuuden jatkoon päässeen joukossa, mutta en myöskään halua tiedon vahvistumista koskea koko kässäriin. Vahva veikkaukseni on, etten koskaan kuule mitään henkilökohtaista koko kilpailun järjestävästä tahosta vaan saan netistä lukea, että jatkoon päässeille on nyt ilmoitettu.

Joka tapauksessa juhannuksen jälkeen kyseinen kässäri ei ole minkään tahon käsissä enää kiinni ja olen vapaa vaikka tanssimaan ripaskaa sen päällä. Niin saatan jopa tehdäkin... tai sitten en, koska olisi musteen tuhlausta tulostaa sitä tässä vaiheessa uudestaan. Jonkinlaisen räjäytyksen se saattaa silti kokea, ennen kuin jatkotyöstö on mahdollista.

Varsinaisen kirjoittamisen ohella muutakin jännittävää on tiedossa. Vaikkei TT ole vielä julkaisukunnossa, on kansikuvauksesta kuitenkin jo tehty sopimus. Olen tästä älyttömän innoissani, koska saan taas päästä näkemään hahmoni paperin ulkopuolella. Muutama viikko on kuvaajan kanssa palloteltu ideoita ja kuvaukset ovat jo hyvin lähellä. Ehkäpä pääsen kannesta höpöttämään teille myöhemmin tarkemmin, tässä kohtaa en halua vielä tehdä suuria paljastuksia.

Kirjoja ja jotain ihan muuta


Kesällä en aio istua näppäimistön ääressä ihan koko aikaa vaan haluan myös nostaa kirjan, jos toisenkin, nokan eteen ja upota uskomattomiin tarinoihin. Yöpöydän alla on kasa odottamassa, samoin Kobon syövereissä on toinen kokoelma. Luettavaa riittää ja varmaan tulee hankittua lisääkin. Olen parantumaton kirjojen ostelija, siitä ei pääse mihinkään. Minulla on puutteita itsehillinnässä, kun näen kiinnostavia kirjoja käsieni tai klikkauksen ulottuvissa.

Mitään määrällistä tavoitetta en aio lukemisen suhteen itselleni asettaa, mutta aion kuitenkin käyttää kirjojen parissa enemmän aikaa kuin arkena ehdin. Ei vain hätäisiä lukupyrähdyksiä juuri ennen nukkumaanmenoa vaan kunnollisia, pitkiä sessioita päivänvalossa ja kauniissa kesäilloissa.

Aion myös pelata. Kesällä ilmestyy kaksi erittäin mielenkiintoista peliä, joihin aion uppoutua oikein kunnolla. Niistä myös varmasti kirjoitan toisen blogin puolelle ajatuksiani, pelaaminen, kun nykyään kytkeytyy minulla erittäin vahvasti kirjoitustyöhön. Noiden kahden uutukaisen lisäksi haluaisin pelata loppuun Bravely Secondin, kurkistaa Unchartedin ja Assassins Greedin maailmoihin ja jatkaa seikkailujani Eorzeassa, kenties myös lanien merkeissä.

Toki lomalla tulee tehdä muutakin kuin kyhjöttää sisätiloissa joko koneiden tai kirjojen äärellä. Tarkoitus on ulkoilla, mökkeillä, reissata ja ehkä vähän shoppaillakin. Nauttia elämästä ilman tiukkoja aikatauluja ja tavata mukavia ihmisiä, joille on arjessa aivan liian vähän aikaa. Osaan tutuista varmaankin törmään Finnconissa, jonne suunnistan ensimmäisenä lomasunnuntaina. Tulin hetken mielijohteesta varanneeksi conissa ajan Morren maailman Morren sparraukseen, joten enää ei ole muuta vaihtoehtoa kuin näyttää siellä naamansa. Samalla voi vähän harrastaa sosialisointia. Saapa nähdä, tuleeko samalla uusia tuttavuuksia vai pysynkö kuplassani ja uskallan puhua vain tutuille.

Kesä kuulostaa tällä hetkellä hyvältä. Toivottavasti kiire pian hellittää ja ehdin paneutua kaikkiin ihaniin asioihin kunnolla. Lomaan on enää kolme viikkoa, tuskin maltan odottaa!

Ei kommentteja