Kuka on Kristallin lapsien Senna?

Tammikuussa esittelin Missä sydämen päähahmon, Luvian, ja helmikuussa hänen vastapuolensa, rouva Lis Bellon. Nyt maaliskuussa päätin hypätä Kristallin lapsien pariin ja esitellä Sennan, joka on yksi kirjasarjan tärkeistä hahmoista.
Senna Tarragonintytär on ensimmäisiä hahmoja, jonka loin Kristallin lapsia varten. Hän on luonteeltaan rauhallinen ja hieman epävarma itsestään. Hän kuitenkin ystävilleen uskollinen ja valmis puolustamaan heitä tilanteen niin vaatiessa.

Tämä postaus sisältää jonkin verran juonipaljastuksia Maan mahdista ja Tulen tahdosta sekä pienen kurkistuksen Veden vaistoon. Luet siis omalla vastuullasi tästä eteenpäin.

Sennan tausta


Kannen kuva:
Eveliina Kronqvist
Senna on kotoisin minolalaisesta pikkukylästä, Nahahasta, jossa eletään maanläheistä elämää. Senna on aina kokenut ulkopuolisuutta ja saanut ankaran kasvatuksen. Lapsena tuhmuuksia tehtyään hän sai kuulla isältään olevansa vaihdokas, koska kylässä ei ole ketään Sennan ja hänen siskonsa kaltaista asukasta. Tytöt tulevat äitiinsä punaisine hiuksineen, mutta muuten heidän piirteensä eivät muistuta kumpaakaan vanhemmista.

Sennan äiti on kuollut, ja Senna elää nykyisin isänsä kanssa. Isosisko, Sara, on mennyt naimisiin ja odottaa lasta. Isä on saanut Sennalle neuvoteltua hyvän avioliiton kylän päällikkön kolmannen pojan, Taken, kanssa, mutta Senna ei ole innostunut ajatuksesta.

Pakoreitti löytyy, kun kylään saapuu papitar, joka etsii uutta neitoa Maakristallin temppeliin. Temppeli sijaitsee maan pääkaupungin läheisyydessä kaukana Sennan kotikonnuilta. Isän vastustuksesta huolimatta Senna tulee valituksi ja lähtee vielä samana iltana matkustamaan koti uutta elämäänsä.

 

 

Senna Maan mahdissa


Kannen kuva:
Eveliina Kronqvist
Sennan elämä asettuu uomiinsa Maakristallin temppelissä ja hän ystävystyy itseään railakkaamman, rikkaan perheen tyttären, Momin kanssa. Kesien saatossa tytöistä tulee miltei erottamattomat. Silti Sennan huomion ajoittain varastaa temppeliin saapunut vartija, Nera, joka on tullut haltioiden mailta Avalonista. Momin ansiosta Senna pääsee tutustumaan Neraan paremmin ja ajautuu rikkomaan temppelin tiukkoja sääntöjä.

Elämä on hyvää ja tavallista, kunnes Momi katoaa vieraillessaan pääkaupungissa ja temppeliin hyökätään. Suurin osa papittarista ja vartijoista saa hyökkäyksessä surmansa ja maakristalli pirstaloituu. Senna onnistuu pakenemaan yhdessä Neran ja papitarkokelas Sonjan kanssa kohti pääkaupunkia. Matkalla Senna näkee purossa näyn Momista, joka on vangittuna. Hän ei muista, että hänelle olisi koskaan sattunut vastaavaa, mutta silti näky tuntuu todelliselta.

Pääkaupungissa kolmikko kohtaa pikkurikoksilla itsensä elättävän pariskunna, joka tietää, mitä Momille ja häntä vartioineelle Bladelle on tapahtunut. Heidät on todellakin vangittu, joten Sennan näky on osunut oikeaan.

Kun Momin pelatusoperaatio on käynnissä, Senna joutuu kohtaamaan vanhan tuttavansa, Taken, joka on kesien kuluessa noussut hyvään asemaan temppelin vastustajien parissa. Take ei ole unohtanut annettua lupausta vaan haluaa edelleen Sennan lunastavan sen ja menevän kanssaan naimisiin. Senna kuitenkin pakenee häneltä yhdessä uusien ystäviensä kanssa.

Maakristallin tuhouduttua maailman tasapaino on vaarassa. Kristallia herättämään matkaan lähetetään pieni joukko, johon myös Senna liittyy. Alkaa matka kohti salaperäistä Namuria ja Tulikristallin temppeliä.

Senna Tulen tahdossa


Kannen kuva:
Eveliina Kronqvist
Matka kohti Namuria kulkee Minolan eteläisissä osissa olevan Suurmetsän halki. Alue kuuluu Minolaan vain nimellisesti ja sitä hallitsevat metsähaltiat, jotka eivät erityisemmin välitä vierailijoista. Yhteentörmäykseltä ei voida välttyä, mutta Nera tuntee haltiat ja järjestää joukkion päällikkön puheille.

Sennan ajatukset vaeltelevat kuitenkin muualla. Hän saa jälleen näyn katsomalla veteen eikä hän tiedä, miten outoon ilmiöön pitäisi suhtautua. Kun hän keskustelee asiasta Neran kanssa, Nera ehdottaa harjoittelua. Seuraavan kerran Senna kokeileekin uutta taitoaan Neran seurassa ensin haltioiden kylpypaikalla, myöhemmin Namurissa merenrannalla. 

Momin vieraillessa Tulikristallin temppelissä Senna livahtaa yksin Namurin pääkaupungin satamaan harjoittelemaan. Hän saa näyn Takesta, joka astelee samaiseen satamaan. Näky on hätkähdyttävän elävä, ja kun Senna ryntää satamaan, hän todella törmää Takeen siellä. Valitettavasti Take myös tunnistaa morsiamensa ja työntyy juttusille. Tällä kertaa hänen tärkein tavoitteensa on kuitenkin saada Momi raahattua takaisin Minolaan. Sitä Senna ei voi sallia, joten hän pakenee kaupungista Take kannoillaan.

Senna ja Take pinkovat merenrantaan asti. Take ei suostu luovuttamaan, joten Senna kutsuu näkyjä antavaa vettä avukseen. Seurauksena rantaa pyyhkäisee valtava aalto, joka on hukuttaa heidät molemmat. Kun Senna löydetään rannalta, hän on menettänyt näkönsä.

Senna Veden vaistossa


Huolimatta vastoinkäymisistä kristallia pelastavan joukon matka jatkuu Namurista kohti Avalonia ja Vesikristallin temppeliä. Vaikka Senna haluaisi pysytellä positiivisena, näön menettäminen riipii. Hänellä ei ole aavistustakaan, saako hän näkökykynsä vielä joskus takaisin vai jääkö hän sokeaksi. Senna on jo aiemmin kokenut olevansa taakka muille, mutta nyt hän on sitä mielestään kirjaimellisesti. Neran seura kuitenkin tuo lohtua synkkään tilanteeseen.

Veden vaisto ilmestyy vuoden 2018 aikana.

Lue myös


Tarinan visualisointikuukausi: viikko 2
Kuka on Missä sydämen Luvia Melek?
Kuka on Missä sydämen Lis Bello?

Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja