Kuka on Kristallin lapsien Nera?

Tässä postaussarjassa olen aiemmin esitellyt Kristallin lapsien Sennan ja Momin. Tällä kertaa on vuorossa Nera, joka sai Twitter-kyselyssä eniten ääniä lukijoilta. Tämä blogipostaus sisältää jonkin verran paljastuksia Kristallin lapset -sarjan kirjoista. Luet siis omalla vastuullasi.Neran tausta


Nera on Avalonissa syntynyt usvahaltia. Hän on vesikristallin papittaren, lady Nerian, ja vartija Garin tytär. Lisäksi hänellä on sisko, Nea, joka niin ikään on kouluttautunut papittareksi. Neraa äidin ja siskon valinnat eivät koskaan innostaneet, joten hän seurasi sen sijaan isänsä jalanjäljissä ja opiskeli vartijaksi. Avalonissa asuessaan hän on kokenut, ettei juuri kukaan näe häntä omana itsenään vaan ainoastaan vanhempiensa tyttärenä.

Neran äiti on usvahaltioiden sukua, mutta hänen isällään on suvussaan myös metsähaltioita. Vaikka molemmat haltiarodut tulevat toimeen keskenään, on yhä tavallista, että sukujuurista pidetään tarkkaa lukua ja rotujen välille tehdään selkeää eroa. Metsähaltiat asuvat Minolan puolella Suurmetsässä ja usvahaltiat ovat asettuneet Avaloniin, johon kuuluu isohko saari ja joitain mantereen puolella olevia ranta-alueita. Nera on kasvanut saarella miltei koko ikänsä mutta päättää eräänä päivänä vaihtaa temppeliä. Hän hakeutuu Minolan puolelle Maakristallin temppeliin, jossa pääsee vartijaksi.

Enemmistö Maakristallin temppelin vartijoista on miehiä, mutta Nera löytää paikkansa joukossa, vaikka joutuu välillä kuuntelemaan kommentteja sukupuolestaan. Vartiointitehtäviä suorittaessaan hän tapaa aralta vaikuttavan temppelineito Sennan, joka herättää hänen huomionsa.

Nera Maan mahdissa


Kannen kuva: Eveliina Kronqvist
Nera on toiminut vartijana jo hyvän tovin muttei ole suoranaisesti päässyt juttusille Sennan kanssa. Tilaisuus koittaa, kun nuoremmat vartijat järjestävät luvattomat juhlat, joihin Nera osallistuu. Paikalle saapuvat myös temppelistä salaa ulos livahtaneet neidot, joiden joukossa on yllättäen myös Senna. Koskaan aiemmin Nera ei ole Sennaa juhlissa nähnyt, mutta tällä kertaa neidon on luvattomille teille houkutellut hänen hieman raisumpi ystävänsä Momi.

Juhlat jäävät lyhyiksi, mutta Nera ehtii vihdoin tutustua Sennaan hieman paremmin. Kun vanhemmat vartijat saapuvat paikalle hajottamaan luvattoman tapahtuman, Nera ja toinen vartija, Blade, auttavat Sennan ja Momin takaisin temppelille. Kohtaamisen myötä Nera rohkaistuu liittymään Sennan seuraan myös päiväsaikaan ja saa neidon suostuteltua kannassaan eväsretkelle. Neran riemuksi tapaamiset alkavat toistua säännöllisesti ja hän saa viettää Sennan kanssa aikaa myös kevään juhlassa, johon Momi on valittu tanssimaan.

Valitettavasti rauhallinen elo temppelissä saa käänteen hieman sen jälkeen, kun Momi ja Blade ovat lähteneet maan pääkaupunkiin, Terakoniin, ostoksille yhdessä erään papittaren kanssa. Kun he eivät palaa matkaltaan, Senna kääntyy huolestuneena Neran puoleen. Sennan öinen karkureissu Neran luokse koituu hänen onnekseen, sillä samana yönä temppelin vastustajat hyökkäävät alueelle ja surmaavat monia papittaria ja vartijoita. Nera onnistuu kuitenkin pakenemaan paikalta Sennan ja papitarkokelas Sonjan kanssa.

Sennan vaatimusten vuoksi Nera taipuu johdattamaan kolmikon Terakoniin, jossa heidän on tarkoitus selvittää, mitä Momille on tapahtunut. Siellä he kohtaavat palkkiometsästäjäpariskunnan, jotka haluavat omista syistään auttaa heitä Momin etsinnöissä. Samalla he saavat tietää temppelin vastustajien olevan myös tytön katoamisen takana.

Momi saadaan pelastettua, mutta temppeli on menetetty. Kun Momi korotetaan papittareksi ja Senna lähetetään hänen kanssaan matkalle temppeliltä toiselle, Nera lähtee heidän mukaansa turvaamaan matkaa. Hän ei ole suoranaisesti mielissään siitä, että hänen on palattava vielä kotikulmille, mutta hän ei näe järkeä jäädä Minolaan, jossa temppelin vastustajat riehuvat.

Nera Tulen tahdossa


Kannen kuva: Eveliina Kronqvist
Matkalaisten ensimmäisenä etappina on kaukaisessa Namurissa sijaitseva Tulikristallin temppeli. Sinne heidän on kuljettava Suurmetsän halki, vaikka se on tunnetusti metsähaltioiden aluetta eivätkä haltiat katso hyvällä metsän läpi kulkemista. Yhteentörmäykseltä ei voida välttyä, mutta Neran sukulaissuhteet antavat tilaisuuden päästä neuvottelemaan metsähaltioiden päällikkön kanssa. Lopulta heltiää myös lupa kulkea kohti Namuria.

Jo Maan mahdissa Nera on epäillyt, että Sennalla saattaisi olla näkijän kykyjä. Näyt ovat vesikristallin lahja, joten Sennalla maakristallin neitona ei kykyä pitäisi olla, mutta silti Nera kannustaa Sennaa kokeilemaan näkyjen näkemistä veden peilin kautta. Harjoitukset jatkuvat läpi matkan ja Nera on yhä varmempi, että Sennalla todella on näkemisen lahja.

Momin suunnatessa Tulikristallin temppeliin Bladen ja seurueeseen liittyneen palkkiometsästäjämiehen, Thymen kanssa Nera ja Senna jäävät Namuriin odottamaan. Heidän seuraansa jää myös Thymen vaimo, Astara, sillä Tulikristallin temppeli ei halua päästää naisia mailleen ja jo Momin vieminen sinne on hankalaa.

Nera ja Senna harjoittelevat päivällä näkyjen näkemistä, mutta illalla Senna lähtee vielä yksin satamaan harjoittelemaan. Nera ei ole suoranaisen mielissään asiasta, vaikkei ryhdy vastustamaan. Kun Sennan entinen sulhanen, joka on liittynyt temppelin vastustajiin, sitten saapuu samana iltana satamaan etsimään Momia, Nera katuu päätöstään. Senna pakenee sulhastaan merenrantaan, ja ikkunasta välikohtauksen nähnyt Nera säntää yhdessä Astaran kanssa heidän peräänsä. Ajojahtiin liittyy myös temppeliltä juuri palannut Blade.

Hätätilanteessa Sennan kyvyt voimistuvat ja hän onnistuu houkuttelemaan rantaan hyökyaallon, joka hukuttaa hänen entisen sulhasensa ja miltei hänet itsensäkin. Kun Nera löytää läpimärän Sennan rannalta, hän ei voi kuin syyttää itseään siitä, mitä tapahtui. Hetkeä myöhemmin hänelle selviää, että Senna on menettänyt näkönsä. Neraa painaa syyllisyys siitä, että juuri hän on kannustanut Sennaa leikittelemään kyvyillään, vaikkei hän ole saanut papittaren koulutusta eikä siten kunnolla edes tiedä, miten näkijän kyvyt toimivat. Nera päättää pyytää Sennalle apua Vesikristallin temppelistä.

Nera Veden vaistossa


Kannen kuva: Eveliina Kronqvist
Veden vaistossa matkalaiset suuntaavat koti Avalonia, Neran kotiseutuja. Neraa painaa huoli Sennasta, jota sokeus vaivaa muutenkin kuin fyysisesti. Samaan aikaan seurueen väleissä tuntuu olevan muitakin ongelmia, mutta Neralle Sennan hyvinvointi on ensisijaista muihin asioihin verrattuna.

Avalonissa Neran on jälleen kohdattava menneisyys, jonka hän on jättänyt taakseen. Entiset tuttavat ja perhe eivät anna hänen unohtaa, ettei hän aina ole toiminut erityisen viisaasti.Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

Ei kommentteja