Lukupäiväkirja 14/2017: Enchanted Secrets

Teen aika usein e-kirjalöytöjä. Monesti tulee tartuttua jopa sellaisiin teoksiin, joiden kirjoittajasta en ole aiemmin kuullut. Joskus kohdalle osuu helmi, joskus taas jotain ihan muuta.Kristen Middleton - Enchanted Secrets (Witches of Bayport #1)


Enchanted Secrets on taas kirjoja sarjassamme "ostin kun halvalla satuin saamaan". Koko triologia tuli yhdessä e-kirjaboksissa eikä kustantanut kymppiä enempää. 

Kirjaa aloittaessa olin positiivisesti yllättynyt, että päähenkilö paljastui hieman pyöreämmäksi itsestään epävarmaksi tytöksi. Sen sijaan en ilahtunut yhtä paljon, kun tämä lievä ylipaino poistettiin maagisilla keinoilla ilman sen kummempaa syytä kuin se, että se oli kyseisen hahmon elämää häiritsevä tekijä. Olisin ilahtunut enemmän, jos hahmo olisi vaikkapa oppinut arvostamaan itseään sellaisena kuin on ja olla vertaamatta omaa olemustaan kaksoissiskoonsa koko ajan. En sano, etteikö ylipaino olisi pahasta ja etteikö normaalipainoon kannattaisi pyrkiä, mutta samalla on hyvä opetella rakastamaan itseään riippumatta ulkonäöstä.

No joo, se siitä. Enchanted Secrets ei lopulta ollut tarina painon kanssa kamppailemisesta vaan noitasuvusta, joka on kotoisin Salemista. Päähahmotytön äiti on joutunut pakenemaan pienten lasten kanssa omaa siskoaan ja on tuolla karkumatkalla edelleen. Nyt kuitenkin sisko haluaa myös päähahmon äidin voimat käyttöönsä ja ilmestyy Bayportiin, jonne tämä on paennut asumaan. Alkaa taistelu elämästä ja kuolemasta.

Minulle jäi ristiriitainen fiilis kirjan pohjalta. Toisaalta se oli koukuttava miltei jokaisen luvun loppuun jätetyn cliffhangerin vuoksi, kirja jopa päättyi sellaiseen! Tarina tuntui töksähtävän kesken. On siis ihan ok jättää trilogiassa asioita auki, jotta muihinkin kirjoihin riittää käsiteltävää... mutta mielestäni tarina päättyi sellaiseen kohtaan, joka olisi sopinut paremmin luvun kuin kirjan loppuun.

Koukuttavuudesta huolimatta en osannut kunnolla sitoutua hahmoihin emotionaalisesti. He eivät herättäneet mitään suurempia tunteita, mikä on jokseenkin sääli. Olisin halunnut eläytyä heidän tilanteeseensa, mutten onnistunut siinä. Onko vika sitten minussa vai kirjassa? Mene ja tiedä, mutten cliffhangerista huolimatta jaksanut aloittaa sarjan toista osaa heti perään vaan päätin lukea välissä muuta. Katsotaan, palaanko tähän tarinaan vielä joskus.

Ei kommentteja