Lukupäiväkirja 15/2017: Taken for the Alien Prince

Ruth Anne Scott - Taken for the Alien Prince


Törmäsin netissä kesäiseen e-kirjalahjoitukseen, josta löytyi oma osio spefille ja paranormaaleille romansseille. Mukaan nappasin sitten lyhytromaanin Taken for the Alien Prince (ja pari muuta, joista ehkä joskus tulee blogiin juttua). 

Tarinan päähahmo on pakomatkalla, mutta ei muista, mistä ja minkä takia. Hän vain juoksee päättömästi eteenpäin tuntemattomassa ympäristössä, kunnes lopulta jää uudestaan kiinni. Hänet kuljetetaan salaperäiseen palatsiin, jossa hänelle kerrotaan, että hänet on haettu Maasta huolehtijaksi kyseisen planeetan nuorimmalle prinssille. Huolehtija on käytännössä nimitys prinssien orjapuolisoille, joiden tehtävä on toteuttaa näiden miesten kaikki toiveet.

Tukholmasyndrooma kehittyy varsin nopeasti. Komea ja hyvätapainen prinssi saa sieppauksensa anteeksi ja päähenkilö alkaa lämmetä hänelle. Vaikka prinssi lopulta palauttaa hänelle muistot menneisyydestä, ei hän koe minkäänlaista tarvetta palata entiseen elämäänsä (vaikkei se edes ollut erityisen kurjaa) tai ottaa yhteyttä läheisiinsä. 

Palatsin elämä ei ole huolehtijoille kovin turvallista, sillä suurin osa prinsseistä käyttää hyväkseen siepattuja naisia ja myös hankkiutuu näistä eroon brutaalilla tavalla kyllästyttyään leikkikaluunsa. Nuorimmainen on kuitenkin erilainen ja kohtelee huolehtijaansa arvostuksella, joten hän voittaa isänsä suosion ja saa valtakunnan itselleen. Muut prinssit vähän paukuttelevat ovia, mutta suurempaa draamaa ei synny. Kaikki elävät elämänsä onnellisina loppuun saakka.

En yleensä spoilaa tarinoita näin perusteellisesti, mutta... jotenkin tämä nyt suorastaan huusi sitä. Tarina oli vähän kuin aikuisten satu, jossa mehustellaan eksoottisella miehellä ja parilla eroottisella kohtauksella. Lopussa vielä paha saa palkkansa ja kaikki kääntyy hyväksi. Hahmojen psykologiseen puoleen ei sukelleta kovinkaan syvälle vaan tapahtumat ikään kuin liukuvat pisteestä toiseen. 

Tuskinpa tarinan on tosin tarkoituskaan olla kovin vakava ja käsitellä vaikkapa sieppauksesta aiheutuvia traumoja. Se on tarkoitettu kevyeksi eroottiseksi viihteeksi... joskin mielestäni siinä tapauksessa se olisi nautittavampi ilman sieppauskuvioita ja väkivaltaisia prinssejä, jotka kuitenkin varastavat huomion pääparin välisestä kemiasta.

Ei kommentteja