Lukupäiväkirja 13/2017: Symbioosi

Tämä lukupäiväkirja on siitä poikkeuksellinen, että tällä kertaa pääsin lukemaan teosta kirjailijalta, jonka matkaa olen seurannut jo vuosia. Symbioosi on S. A. Keräsen ensijulkaisu, mutta olen ollut onnekas ja saanut lukea internetin välityksellä jo lukuisia hänen aiempia tarinoitaan.


S. A. Keränen - Symbioosi


Tanskalainen Luke työskentelee englantilaisessa kirjakaupassa ja on toivottoman ihastunut työkaveriinsa Reediin tämän omituisuuksista huolimatta. Reedille tuottavat hankaluuksia niin muovipussit kuin kopiokonekin, mutta jotain puoleensa vetävää erikoisesssa miehessä on. Kun Luke pääsee vihdoin tekemään lähempää tuttavuutta Reedin kanssa, paljastuu myös salaisuus tämän oudon käytöksen takana. Salaisuus, jota ei ole ihan helppo nielaista, ja samaan aikaan Reed haluaa tehdä Luken kanssa erikoislaatuisen sopimuksen.

Symbioosi yhdistelee paranormaalia romanssia, reaalifantasiaa ja sateenkaarirakkautta. Se on ronskin rehellinen ja häpeilemätön eikä jätä lukijaa arvailemaan, mitä henkilöhahmojen välillä tapahtuukaan. Lukija pääsee aidosti sukeltamaan Luken maailmaan ja tunne-elämään, elämään läpi hänen vuoristoratansa Reedin sopimuksen myötä, mutta kurkistamaan myös hänen  menneisyyteensä, jossa Luke alkaa herätä omaan seksuaalisuuteensa.

Olen suuri fantasian ystävä, mutta sanoisin tämän kirjan sopivan myös sellaisille, joille fantasia ei ole mikään juttu. Fantastiset elementit tukevat tarinaa, eivät ole sen päätarkoitus, vaan Keräsen ote on hyvinkin realistinen. Kieli on elävää ja sopivasti soljuva huumori saa lukijan vähintäänkin virnistelemään, jos ei jopa naurahtamaan ääneen.

Itse pidin erityisesti Reedin hahmosta. Kaikista kummallisista piirteistään huolimatta hän on erittäin symppis ja ajoittain jopa suorastaan halattava herttaisuudessaan. Myös muut hahmot on kirjoitettu taidokkaasti ja psykologisesti uskottavasti, mutta Reed päätyi lopulta omaksi suosikikseni.

Suosittelisin Symbioosia fantasian ystäville, mutta myös teille, jotka pidätte realistisemmista tarinoista. Aivan erityisesti suosittelisin sitä vielä yaoi-faneille, fujosheille ja muille, jotka nauttivat homoerotiikasta ja -rakkaudesta. Tämä kirja on käytännössä kirjoitettu teille, ottakaa koppi!
Ja loppuun häpeilemätön mainos


S. A. Kerästä voit seurata hänen omalla Facebook-sivullaan, mutta olemme perustaneet myös yhteisen: Sateenkaarifantasiaa. Meille yhteistä on se, että nautimme kirjoittaa fantastisia tarinoita, joiden hahmoissa on muitakin kuin valkoisia heteromiehiä. Sateenkaarifantasiaa-sivumme välityksellä haluamme levittää tietoa kirjoistamme, jotta ne saavuttaisivat mahdollisimman monet lukijat. Tykkäämällä tuet tietämme eteenpäin.

Ja toki ilahdumme myös, jos haluat ostaa kirjojamme tai minun tapauksessani vaihtoehtoisesti lainata kirjastosta.

https://www.facebook.com/Sateenkaarifantasiaa/
Kuva: https://www.happen.fi/

Ei kommentteja