Lukupäiväkirja 16/2017: The Vampire Kiss
Lucy Lyons - The Vampire Kiss


Tämä kirja on peräisin samasta kesälahjoituksesta kuin Taken for the Alien Prince. En ole aikoihin lukenut vampyyrikirjoja, joten halusin pitkästä aikaa kurkistaa tuota genreä. 

Victoria Willow on lapsuudessaan adoptoitu Willow'n vampyyrinmetsästäjäsukuun. Hän elää maailmassa, jossa vampyyrit dominoivat ihmisten elämää ja tappavat kenet haluavat. Vampyyrinmetsästys on laitonta, mutta metsästäjäsukuja on silti useita. Ne vain toimivat mahdollisimman salaa ja niihin kuuluvat tekevät kaikkensa, jotta heidän salaisuutensa (ja henkikultansa) säilyisivät.

Paikallinen, kaikkein vanhin, vampyyrisuku on kuitenkin saanut Willow'n metsästäjien toimista vihiä, joten he hyökkäävät suvun kartanoon tavoitteenaan tappaa kaikki suvun jäsenet. Jostain syystä he kuitenkin sieppaavat mukaansa Victorian ja kuljettavat hänet omaan linnaansa, jossa hän lopulta päätyy töykeän ja etäisen, mutta suojelunhaluisin vampyyriprinssin omaisuudeksi.

Koska Victoria on Willow'n suvun kouluttama, häntä ei voi lumota vampyyrikeinoin, kuten tavallisen ihmisen. Tästä huolimatta hän alkaa hyvinkin nopeasti kehittää yllättävän lämmintä suhdetta vampyyreihin ja erityisesti prinssiinsä. Tukholmasyndrooma haiskahtaa tässä nyt taas kovin vahvasti.

Kyseessä on lyhytromaani, joten tapahtumat tuntuvat etenevän hieman liian nopeasti minun makuuni. Henkilöiden väliset suhteet kehittyvät sivujen välissä, koska varsinaisen tekstin kautta ei saa kiinni Victorian sieppaajaan kohtaan tuntemasta ihastuksesta.

Myönnettävä on, että ajatukseni tuppasi harhailemaan tarinaa lukiessa. Se ei jotenkin vain pitänyt minua otteessaan. Jos kyseessä olisi ollut pidempi romaani, olisin saattanut jopa luovuttaa, mutta 84 sivua on sen verran vähän, ettei sisu antanut periksi.

Ei kai tässä voi oikein muuta todeta kuin, että tulipahan luettua. Kevyenä viihteenä tämä tarina voi toimia, mutta itse en siitä juuri irti saanut. Itse asiassa jopa Twilight sykähdytti enemmän.

Ei kommentteja