Lukupäiväkirja 20/2017: HawthornCarol Goodman - Hawthorn (Blythewood #3)


Luin Blythewood-trilogian aiemmat osat, Blythewoodin ja Ravencliffen, vuonna 2015. Jostain syystä viimeinen osa jäi kuitenkin hyllyyn lojumaan ja pääsi luettavaksi vasta nyt.

Hawthorn jatkaa Blythewoodin koulun tyttöjen tarinaa maailmanpelastushengessä. Vaikka tästä eeppisyydestä oli viitteitä ilmassa jo aiemmissa osissa, eskaloituminen oli suurempaa kuin osasin kuvitella. Toisaalta suuren kertomuksen rinnalla kulkivat yksittäisten hahmojen kohtalot ja sisäiset kamppailut. Tarinasta puuttunut jännitteitä, mutta kokonaisuus tuntui hajanaiselta. Samaan kokoonpanoon oli ympätty aikamatkailua, maailmansotia ja avioliittoaikeita. Minua ei varsinaisesti haittaa, että kirjat yhdistelevät erilaisia elementtejä toisiinsa, mutta tällä kertaa yhdistely ei ollut erityisen onnistunutta. Kirjassa oli kohtia, jotka saivat minut turhautumaan toiminnan keskeytyessä kummalliseen hengailuun, ja toisaalta kohtia, joissa mietin, että päähahmo olisi jo tuupertunut nälkään ja väsymykseen, koska lepohetkiä ei suotu lainkaan useampaan vuorokauteen.

Joka tapauksessa Hawthorn summasi Blythewood-trilogian kokonaisuuden ja laittoi pisteen hienosti alkaneelle tarinalle. Syystä tai toisesta koin sen myös helppolukuisammaksi kielellisesti kuin edeltävät osat. Sitä en osaa sanoa, johtuuko tuntemus kirjailijan tyylin muuttumisesta vai oman kielitaidon kehittymisestä.

Suosikkilistalle tämä tarina ei päässyt, mutta on pakko silti sanoa, että ulkoisesti kirja on yksi suosikeistani (kuten myös edeltäjänsä). Kannen toteutus on erittäin kaunis.


Ei kommentteja