Mistä Missä sydän sai alkunsa?

Koska Missä sydän oli minulle salainen projekti, en ole siitä blogin puolella kovinkaan paljon puhunut. Vieläkin on vaikea uskoa, että pusersin kyseisen sen kasaan ja sain ulos astikin. Silti näin kävi. Nyt onkin hyvä aika kertoa, mistä tarina sai alkunsa.

Kannen kuva: Elli Hytti

Vaihtelun virkistys


Olen muutaman vuoden pyöritellyt lähinnä lyhyitä ficcejä ja Kristallin lapsia. Olen ollut pää syvällä fantasiamaailmoissa ja pohdiskellut niin lohikäärmeiden olemusta kuin kristallien merkitystä. Kaipasin jotain erilaista.

Tykkään lukea paranormaaleja romansseja (ja kaipaisin myös sellaisia, joissa päähahmo on aikuinen, saa vinkata), mutta en ole kirjoittanut sellaista itse. En katso suljettuun fantasiamaailmaan sijoittuvaa tarinaa tällaiseksi, vaikka siinä olisi romanssi, jonka toisena osapuolena on esimerkiksi haltia. Ajatus tällaisen tarinan kirjoittamisesta houkutteli koko ajan enemmän, mutta varsinainen sisältö puuttui pitkän aikaa. Minkä olennon valitsisin? Onko tarinassa jotain muutakin kuin se romanssi? Nämä kaksi olivat tärkeitä kysymyksiä.

Sormeni syyhysivät pitkän aikaa, mutten osannut tehdä päätöksiä. Tykkäilen vampyyreistä tosi paljon, mutta vampyyrijuttuja on myös julkaistu pitkä lista. En tiedä, osaisinko kirjoittaa vampyyreistä siten, että mukaan tulisi jotain tuorettakin. Myös lohikäärmeet, keijut ja noidat kävivät mielessäni, mutta pyyhkiytyivät pois listalta erinäisistä syistä.

Lopulta vastaus kuitenkin löytyi, kun sitä vähiten odotin.

Idän inspiraatio auttoi luomaan tarinan


Jälleen kerran täytyy kääntää katse Japanin suuntaan. Katson sekä japanilaisia draamasarjoja että animea enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Käytännössä idea Missä sydämeen syntyikin, kun olin katsellut taas useampaa sarjaa ja täysin toisiinsa liittymättömät palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Joskus siis tekee ihan hyvää olla ajattelematta varsinaista asiaa ja vaihtaa yksinkertaisesti vapaalle.

Niinpä lähdin kirjoittamaan parannormaalia romanssia, jonka toisena osapuolena on serafi, Luvia Melek. Hän saapuu ihmisten maailmaan suorittamaan opintoihinsa kuuluvaa viimeistä harjoittelua ennen valmistumista. Hän on kirjaviisas nuori nainen, jolta eivät käytännön serafihommat vielä oikein suju. Tästä syystä hän on epävarma kykyjensä käyttämisen suhteen.

Luvia päätyy suorittamaan harjoittelunsa kuuluisan kirjailijan, Lis Bellon, assistenttina. Rouva Bello vaikuttaa työnantajana ankaralta, mutta jokin hänessä vetää Luviaa puoleensa. Hän ei vain oikein tiedä, mitä hänen pitäisi tehdä sen enempää elämällään kuin rouva Bellonkaan suhteen.

Tarina kerrotaan Luvian näkökulmasta ja kiertyy hänen ja rouva Bellon ympärille. Oman lusikkansa kuitenkin soppaan työntävät rouva Bellon teini-ikäinen poika ja epämiellyttävä kustannustoimittaja. Kaiken lisäksi Luvian paras ystävä alkaa tapailla epäilyttävää nuorta miestä. Kun kulissit romahtavat, Luvia joutuu tekemään valinnan, joka muuttaa koko hänen elämänsä.

Ideasta paperille, paperilta kansien väliin


Tarina on nyt kansien välissä ja saatavilla verkkokirjakaupoista. Tämä seikkailu Nemurian ulkopuolella oli varsin hauska ja virkistävä. Se oli myös sen verran viettelevä, että Projekti V alkoi huudella minulle keväällä haluavansa tulla kirjoitetuksi. Sekin tarina sisältää serafeja, muttei ole suoraa jatkoa Missä sydämelle. Kirjoittaminen on kuitenkin pahasti kesken, joten vielä sitä ei kannata kauppoihin odotella.

Nyt on kuitenkin hyvä hetki lukaista Missä sydämen prologi. Jos tarina kuulostaa kiinnostavalta, saat sen hankittua e-kirjana tai painettuna.

Ei kommentteja