Lukupäiväkirja 29/2017: Suomalaiset taruolennot


Eero Ojanen - Suomalaiset taruolennot


Helsingin kirjamessuilta löytyi edulliseen hintaan Eero Ojasen Suomalaiset taruolennot, jota olin jo aiemmin vähän sillä silmällä katsellut. Kirja miellytti varsinkin visuaalisesti ja kun sen edullisesti sai, oli se pakko napata matkaan.

Kirjassa avataan nimensä mukaisesti suomalaisten taruolentojen taustoja. Tekstiä rytmittää Sirkku Linnean viehättävä kuvitus, jota jo pelkästään sitä katselee ilokseen. Monesti olikin pysähdyttävä ihan vain tutkailemaan kuvia ja itse lukeminen jäi hetkeksi taka-alalle.

Tietoa kirja tarjosi niukanlaisesti, mihin on varmasti osaltaan vaikuttanut jo tiedon saatavuus tutkimusvaiheessa. Toisaalta kirja on myös tarkoitettu kevyemmäksi luettavaksi ja painotus tuntuu toisinaan olevankin enemmän kuvilla kuin tekstillä, joten en olettanutkaan sen olevan täysin kattava tietopaketti aiheesta. Pitäisikin varmaan joskus hankkia näppeihin Mytologia Fennica, joka tämänkin kirjan lähdeteoksissa mainitaan. Aihepiiri nimittäin kiinnostaa kyllä, mutta tämä kirja antoi siihen vain pintaraapaisun.

Joka tapauksessa olen tyytyväinen  hankintaani ja kirja tulee varmasti luettua uudestaankin (ja kuvia katseltua moneen otteeseen!). Tämä saattaisi sopia myös nuoremmille lukijoille, joten ei ollenkaan huono vaihtoehto pukinkonttiin kääräistäväksi.

Ei kommentteja