Tarinan visualisointikuukausi: viikko 3

Törmäsin Twitterissä kiertävään StoryVisuals Month -haasteeseen, jonka ideana on kuukauden aikana postata joka päivä kuva, joka kertoo jotain tekeillä olevasta tarinasta. Päätin kuitenkin tehdä haasteen hieman eri tavalla ja tunkaista sen blogiin viikottain.

Koska tällä hetkellä kirjoitan Veden vaistoa, päätin tehdä tämän sen tarinan pohjalta. Ehkä se auttaa myös ruoskimaan itseäni kirjoitushommissa eteenpäin.


Tällä viikolla käsitellään antagonistia, mikä on Veden vaiston kannalta hitusen hankala juttu. Periaatteessa Maan mahdissa ja Tulen tahdossa antagonistien rooli on langennut temppelin vastustajille, mutta Veden vaistossa kukaan heistä ei ole läsnä kuin korkeintaan muiden hahmojen ajatuksissa. Voiko olla antagonisti, jos ei ole aktiivista roolia? Kaiketi, mutten pysty kirjaan henkilöimään ketään yksittäistä temppelin vastustajaa.

Siispä päätin nostaa antagonistiksi tässä yhden varsinaisista näkökulmahahmoista, Sonjan. Hän ei ole varsinaisesti pahis, mutta muiden päähahmojen suhde häneen on vähintäänkin hankala. Ehkä Sonjaa voisikin kutsua mieluummin kilpailijaksi kuin antagonistiksi, mutta hänellä nyt silti mennään.

15. Kuka näyttelisi antagonistia elokuvassa?Kuva upotettu Pinterestistä

Jodelle Ferland on näytellyt Dark Matter -sarjassa Fivea, joka on hahmona todella erilainen kuin Sonja. Hänen piirteensä kuitenkin sopisivat Sonjalle, erityisesti tuossa upotetussa kuvassa.

16. Antagonistisi tyyli tai esteettiset mieltymyksetKuva upotettu Pinterestistä

Päädyin Sonjankin kohdalla valitsemaan tähän vaatetuskuvan. Ovathan vaatteet usein oleellinen osa hahmojen ulkonäköä. Sonja tosin joutuu tilanteessaan tyytymään siihen, mitä saa, joten hän ei voi aina välttämättä pukeutua juuri oman makunsa mukaan.

17. Antagonistisi motiivitKuvat Pixabaysta

Sonjaa motivoivat tunteet erästä toista hahmoa kohtaan. Hän haluaa saavuttaa kyseisen hahmon hyväksynnän ja rakkauden, mutta toisaalta jopa kokee olevansa oikeutettu niihin. Häntä motivoi myös mahdollisuus saada päätäntävalta omiin käsiinsä ja sitä kautta asioiden muuttaminen, mahdollisesti jopa yhteiskuntajärjestyksen tasolla.

18. Antagonistisi taidot, vahvuudet tai harrastuksetKuvat Pixabaysta

Sonjalla on vahva yhteys maakristalliin ja hän on lisäksi opiskellut parannustaitoja. Hän ei kuitenkaan hallitse kykyjään täysin vaan saattaa toisia auttaessaan vahingoittaa itseään.

19. Tärkeä suhde antagonistisi elämässäKuva upotettu Pinterestistä

Sonja ei suoranaisesti sitä myönnä, mutta Len Kamirinpoika, jolle hänet on luvattu morsiameksi on hänelle tärkeä ja merkityksellinen henkilö. Sonjan ja Lenin suhde ei ole kenties helpoimmasta päästä, mutta joskus se on kaikki, mitä Sonjalla on.

20. Antagonistisi menneisyys tai taustaKuva Pixabaysta

Yleensä tytöt saapuvat Maakristallin temppeliin noin 15-kesäisinä, mutta Sonja on viettänyt siellä suurimman osan elämästään ja siten myös ison osan lapsuudestaan. Hän muistaa äitinsä ja ensimmäisen asuinpaikkansa, mutta temppeli on hänen todellinen kotinsa. Papittaret ja kristalli ovat hänelle enemmän äitejä kuin biologinen äiti koskaan. Sonjan juuret ovat siis syvällä maakristallin rikastuttamassa maaperässä.

21. Miten reagoisit, jos jäisit hissiin jumiin antagonistisi kanssa?
Jos en tuntisi Sonjaa, suhtautuisin häneen hississä samalla tavalla kuin muihinkin tuntemattomiin eli yrittäisin häiritä mahdollisimman vähän ja katselisin toiseen suuntaan. Vaikka tunnistaisin hänet, en todennäköisesti ryhtyisi juttusille, koska kynnykseni keskusteluiden aloittamiseen on hyvin korkea. Saattaisin kuitenkin tarkkailla häntä syrjäsilmällä.

Tämän viikon kysymyksiin oli taas hiukkasen vaikea löytää kuvia, mutta löytyihän sitä lopulta kuitenkin jotain. Huomasin taas innostuvani Sonjasta, mikä onkin hyvä asia, sillä seuraavaksi pitäisi kirjoittaa muutama luku, jossa juuri hän pääsee ääneen.

Viimeisellä viikolla onkin sitten vielä joukko sekalaisia kysymyksiä.

Ei kommentteja