Tarinan visualisointikuukausi: viikko 1

Törmäsin Twitterissä kiertävään StoryVisuals Month -haasteeseen, jonka ideana on kuukauden aikana postata joka päivä kuva, joka kertoo jotain tekeillä olevasta tarinasta. Porukka näytti toteuttavan haastetta syyskuun aikana. Minä päätin kuitenkin tehdä haasteen hieman myöhässä ja eri tavalla.

Koska tällä hetkellä kirjoitan Veden vaistoa, päätin tehdä tämän sen tarinan pohjalta. Ehkä se auttaa myös ruoskimaan itseäni kirjoitushommissa eteenpäin.


1. Väriteema, joka kuvastaa tarinaasiVeden vaiston vuodenaika on syksy, joten automaattisesti liitän siihen syksyn värikkäät lehdet. Väri liittyy läheisesti myös yhteen hahmoista.

Toisaalta tämä värimaailma olisi sopinut myös Tulen tahtoon. Arvoinkin tämän ja jonkin utuisen sinisen väliltä, mutta päädyin sitten punertavan keltaisiin lehtiin, koska sen tyylisiä kuvia olen katsellut myös paljon Pinterestistä hakiessani lisäinspiraatiota kirjoittamiseen.

Koska kirjoitusprosessi on vielä vaiheessa, en osaa sanoa, olenko väreistä samaa mieltä, kun kirja tulee ulos. Kenties näkemykseni ehtii muuttua tässä välissä. Yleensä en alkuvaiheessa tiedä vielä ihan kaikkea tarinasta, vaikka pääpiirteet minulla suunnitelmassa onkin.


2. Tarinasi miljöö
Tähän en voinut valita vain yhtä kuvaa, koska oleellisia miljöitä on useampi. Poimin siis neljä maisemaa, jotka sopivat omiin mielikuviini.

3. Historia, sosiaalinen organisaatio, kulttuuri tai uskonto tarinassasiKristallit ovat erittäin oleellinen osa tarinaa. Tosin sen taisivat jo tietää kaikki, jotka ovat kaksi ensimmäistä osaa lukeneet tai bloggailuani seuranneet.

Jokainen tarinassa esiintyvä kristalli on sidottu tiettyyn elementtiin, ja Veden vaistossa tämä elementti on (ylläripylläri) vesi. 

Olipa muuten vaikea löytää sellainen kristallikuva, jota saa vapaasti käyttää ja joka vielä miellytti silmääni. Tämäkään ei oikein tuo mielikuvaani esille, mutta parempaa en tähän hätään löytänyt.

4. Iso teema tarinassasiSalaisuudet ja vaikeneminen. Muitakin teemoja on, mutta päätin nyt tämän yhden nostaa tähän postaukseen. Kaikkea ei pidä kertoa tässä vaiheessa, enkä tosiaan halua spoilata tarinaa, joten en nyt ryhdy tätäkään teemaa kovin syvällisesti avaamaan.

Tulen tahdon lukeneet kuitenkin tietävät, millaisia salaisuuksia hahmojen välille on langennut. Veden vaistossa nämä salaisuudet näyttelevät vahvaa roolia.


5. Iso konflikti tarinassasiKuvaa oli todella vaikea valita. En ole kaikkein visuaalisesti fiksuin ihminen (voiko noin edes sanoa?) ja en yksinkertaisesti osaa visualisoida kaikkia abstrakteja juttuja. Sitten jos saankin jonkun idean, en välttämättä löydä kuvaa, joka tähän ajatukseen sopisi. Hankalaa.

Tässä kuvassa on kuitenkin asioita, joita hahmot mm. käyvät tarinan aikana läpi.

6. Kansi tai kansi-inspiraatioTämäkin oli hankala! Kansikuva on itse asiassa jo tekeillä, muttei täysin valmis, joten en voi julkistaa sitä tässä. En kyllä haluaisikaan, koska se ansaitsee sitten ihan oman postauksensa.

Tämä kuva oli lähellä omia ajatuksiani, mutta kansikuva ei kuitenkaan tule olemaan samanlainen. Nätti se on joka tapauksessa, sen verran voin tässä vaiheessa luvata.

Ehkä kansi-inspiraatiosta pitäisikin kysyä enempi Eveltä, joka on jälleen tarttunut haasteeseen. Hän on muutenkin se, jolla on jopa visuaalista silmää, toisin kuin minulla.

7. Jotain, mikä on inspiroinut tarinaasiOlen ehkä joskus maininnut, että Kristallin lapset -sarjan inspiraationa ovat toimineet videopelit. En muista, olenko blogin puolella eritellyt näitä pelejä tarkemmin, mutta Twitterissä olen ne maininnut.

Ensisijaisesti haluan korostaa, että inspiraatio on japanilaisista roolipeleistä, mutta niistä haluan nostaa esille erityisesti kolme: Final Fantasy X, Tales of Symphonia ja Bravely Default.

Hassua tässä on se, ettei mikään noista ole ykkössuosikkini kyseisen genren pelien joukossa, mutta niillä on kaikilla jotain yhteistä: uskontoon liittyvän neidon matka maailman halki, jotta maailma voidaan pelastaa. Jokaisen tarinassa on omat käänteensä eivätkä ne ole toistensa kopioita, eikä Kristallin lapsetkaan ole kopio noista peleistä. Se kuitenkin jakaa kantavan teeman niiden kanssa.

________

Kaikki kuvat viimeistä lukuunottamatta ovat Pixabaysta, josta voi ladata ilmaisia kuvituskuvia omaan käyttöönsä esimerkiksi juurikin blogia varten.

Ei kommentteja