Tarinan visualisointikuukausi: viikko 4

Törmäsin Twitterissä kiertävään StoryVisuals Month -haasteeseen, jonka ideana on kuukauden aikana postata joka päivä kuva, joka kertoo jotain tekeillä olevasta tarinasta. Päätin kuitenkin tehdä haasteen hieman eri tavalla ja tunkaista sen blogiin viikottain.

Koska tällä hetkellä kirjoitan Veden vaistoa, päätin tehdä tämän sen tarinan pohjalta. Ehkä se auttaa myös ruoskimaan itseäni kirjoitushommissa eteenpäin.Viimeistä viikkoa viedään ja itse asiassa lokakuun viimeistä päivää. Tämä kuukausi on suorastaan hujahtanut käsistä ja sen takia tämä postaus jäikin näin myöhään. Tuntuu, että koko ajan on enemmän tekemistä kuin järkevästi ehtisi tehdä.

22. Jotain mielenkiintoista, jota tutkit tätä tarinaa varten

Kuvat Pixabaysta

Kissoja ja purjelaivoja. Eipä siitä sitten sen enempää. ;)

23. Suosikkisivuhahmosi
Kuva Pixabaysta

Tästäkään kuvasta en oikeastaan halua kertoa sen enempää. Se ei vastaa niinkään hahmon ulkonäköä vaan on enemmän symbolinen.

24. Jaa jännittävä, romanttinen tai hauska lainaus tarinastasi ja kuva, joka sopii siihen Kuva Pixabaysta

"Momi nielaisi ja tiesi, että hän halusi samaa. Kenties jopa enemmän kuin maakristallin herättämistä, ja samantien hän häpesi itsekkyyttään, muttei samalla voinut olla piehtaroimatta siinä."

Raakatekstiä. Kirjoitan Veden vaiston ensimmäistä versiota, joten en uskalla luvata, onko tämä kohta todella lopullisessa kirjassa. Katsotaan, miten käy.

25. Näytä, millainen kirjoitusprosessisi tämän tarinan kanssa on ollut


Kuvat Pixabaysta

Ensin tutkittiin, sitten suunniteltiin ja sen jälkeen on tuijotettua näyttöä. Tarina ei lähtenyt liikkeelle mitenkään helposti vaan jouduin suorastaan pakottamaan itseni työhön. Aloittaminen on aina minulle vaikeaa, mutta nyt se on ollut suorastaan poikkeuksellisen vaikeaa. Ehkä olen kasannut itselleni paineita Maan mahdista ja Tulen tahdosta saatujen palautteiden pohjalta.

Mutta! Kyllä se tekstikin on kulkenut ja oivalluksia on matkan varrella tullut (suklaatakin on ehkä tarvittu). Myös voitonhetkiä on osunut kohdalle, joten ei tämä aivan toivoton urakka ole. Paljon on kuitenkin matkaa, joten pyörin milloin missäkin kohtaa prosessia.

26. Miltä tuntuisi vierailla tarinasi miljöössä?
Se olisi todella jännittävää ja innostavaa. Tuijottelisin varmaan kaikkea suu auki, vaikkei Nemurian maisemat nyt niin maagisia ja ihmeellisiä ole. Rakastan kuitenkin jylhiä metsiä, usvaa ja toisaalta myös trooppisella saarella olisi huikeaa päästä vierailemaan, joten ihailtavaa ja ihmeteltävää kyllä riittäisi.

27. Mikä motivoi sinua kirjoittamaan tämän tarinan?Videopelit ja pelaaminen noin lähtökohtaisesti. Sieltä pelipuolelta innostus on alun perin kummunnut. Tosin jos mietin puhtaasti Veden vaistoa, osatekijänä on varmasti myös velvollisuus viedä aloittamansa tarina loppuun. Toisaalta kyse ei ole pelkästä velvollisuudesta vaan myös halusta tehdä niin.

Lisäksi minua motivoi lukijoilta saatu palaute. Kyllä, se aiheuttaa paineita, mutta se myös antaa intoa jatkaa. Tiedän, että on olemassa ihmisiä, jotka odottavat tätä kirjaa.

28. Valitse eläin, joka voisi edustaa hahmoa tästä tarinasta
Kissa. Taidan olla nyt vähän mielikuvitukseton, mutta kissalla mennään.

29. Jos voisit viettää päivän päähahmosi kanssa, mitä tekisitte yhdessä?Kuva Pixabaysta

Haluaisin harjoitella näkemisen taitoa yhdessä Sennan kanssa. Ehkä voisimme oppia jotain toisiltamme.

30. Jaa suosikkipostauksesi #StoryVisuals monthista 


Twitterissä olen näitä jonkin verran nähnyt, mutten blogeissa vielä yhtään. Olisikin ihanaa, jos juuri sinä tarttuisit tähän haasteeseen! Minulle saa sitten heittää linkkejä tuonne kommenttiboksiin. Varmasti käyn kurkkimassa, millä tavoin muut ovat visualisoineet tarinoitaan.

Ei kommentteja