Fiiliksiä Finnconin taidekujalta

Viime lauantai tuli vietettyä Turussa Finnconissa. Tarkempi sijaintini suurimman osan päivää oli Naturan 2. kerros ja taidekuja, missä vaikutin Sateenkaarifantasiaan pöydän takana yhdessä kirjoittaja S. A. Keräsen kanssa.


Päivä alkoi ihanalla 5:30 herätyksellä ja pitkähköllä ajomatkalla Turkuun, jonne saavuimme hieman yhdeksän jälkeen. Pöytämme on onneksi varsin helppo kasata, joten ehdimme saada kaiken valmiiksi reilusti ennen kymmentä, kun taidekuja avautui.

Loppupäivä meni itseltä tosiaan hyvin pitkälti pöydän takana. Poistuin ainoastaan vessareissuille ja kipaisin pikaisen kierroksen muissa taidekujapöydissä sekä alakerran kirjamyyntipöydissä. Mukaan tarttui kolme kirjaa, joista yksi ei tosin ollut suunniteltu vaan tuli toisen kirjan kylkiäisinä. Päivän päätteeksi olo oli jokseenkin hikinen ja nälkäinen, vaikka henkilökohtainen ruokahuolto olikin minulle päivän aikana evästä toimittanut.

Mukavia tapaamisia


Pöytämme suosituin henkilö oli ehdottomasti Nyaaarrrrl.
Pöydän äärestä ei itse tullut juurikaan jalkauduttua ihmisten pariin, mutta ilokseni muutama henkilö käväisi sitten oma-aloitteisesti tapaamassa meitä. Useimmat näistä olivat toisia kirjailijoita, jotka kyllä tiedän mutten voi oikeasti sanoa tuntevani.

Oli huippua tavata ihmisiä, joiden kirjoja on itse lukenut ja joiden kanssa on netissä muutaman sanan vaihtanut. Osan blogiakin seuraan enemmän ja vähemmän aktiivisesti ja kommentointia on tullut harrastettua puolin jos toisinkin. Silti ihmiset muuttuvat ikään kuin todellisemmiksi, kun heidät oikeasti tapaa. Olen siis iloinen jokaisesta, joka tuli moikkaamaan.

Sanoisinkin, että verkostoitumismielessä Finncon toimi erinomaisesti, vaikken ole mikään sosiaalinen sukkuloija. Ehkä tässä mielessä taidekujapöytäkin oli siis hyvä asia. Meidät oli helppo löytää ja ihmiset tulivat tosiaan puhumaan ilman, että tällä kertaa itse olisi pitänyt käytäviltä porukkaa bongata. Minulla on myös aina jonkinlainen kynnys mennä coneissa käytävillä kulkevia puolituttuja (saati tuntemattomia, jotka vain tiedän jostain yhteydestä) häiritsemään. Koskaan kun ei voi tietää, miten kiire toisella on. Nyt tällaista ongelmaa ei tosiaan ollut, mikä oli tietysti mukava juttu.

Myynnin kannalta hiljaista


Päivä oli siitä hassu, että tapahtuma tuntui loppuvan kauhean aikaisin mutta silti aika kului välillä todella hitaasti. Syy edelliseen lienee vain oma tausta aktiivisena Desuconin ja Traconin kävijänä, jälkimmäiseen taas hiljainen meno.

Taidekujalla kävi huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin muissa tapahtumissa, joissa olen ollut joko kävijänä tai myyjänä. Potenttiaaliset asiakkaat eivät tuntuneet löytävän paikalle, mikäli heitä tapahtumassa oli... ja voisi kuvitella, että spefi-kirjallisuuteen painottuvassa tapahtumassa olisi! Kuulinkin toiselta indiekirjailijalta Janne Kellarilta, että alakerran kirjapöydissä kävi ihan toisenlainen kuhina. Ja kieltämättä siellä tunnelma oli hyvin toisenlainen, kun itsekin kävin ostoksilla piipahtamassa.

Omat myynnit jäivät niin heikoiksi, ettei tällä hetkellä tunnu järkevältä lähteä kujailemaan Finnconiin enää toista kertaa. Ihmisiä voi nimittäin tavata ilman sitä pöytääkin ja koska viihdyn myös ohjelmissa, ilman pöytää on mahdollista osallistua niihinkin paremmin.

Omat fiilikset jälkikäteen


En kadu, että lähdin Finnconiin. Tapahtuma on edelleen käymisen arvoinen ja tarjosi tälläkin kertaa todella kivoja kohtaamisia. Taidekujailu oli sekin omanlaisen kokemus ja antoi osviittaa tulevaa varten. Voisin silti sanoa, että olo on hitusen ristiriitainen. Viihdyin mutta petyin vähän silti. En kuitenkaan syytä tästä Finnconia tai muita ihmisiä vaan korkeintaan omia odotuksiani.

Sanottava myös on, että tästä taidekujakokemuksesta huolimatta odotan yhä innolla syksyn Traconia ja siellä taidekujailua. Saavumme kujalle tällä kertaa sunnuntaiksi S. A. Keräsen kanssa ja luonnollisesti meidät tunnistaa Sateenkaarifantasiaan rouheasta yksisarvisesta. Viime vuonna pöydässämme oli ajoittain melkoinen ruuhka, mitä tietysti toivon myös tältä vuodelta.

Tervetuloa siis pöytäämme jälleen Traconissa. Voit tulla ostoksille tai sitten vain moikkaamaan. Signeeraamme mieluusti myös aiemmin hankittuja kirjoja.

Mikäli toivot Traconiin myyntiin meiltä jotain tiettyä kirjaa, jätä kommenttia tai heitä vaikka Twitterissä viestiä asiasta. Osaamme sitten paremmin varautua conia varten.

Seuraa myös somessa!

https://www.facebook.com/annakkaija/ https://www.instagram.com/afeni84/ https://twitter.com/Afeni84

2 kommenttia

  1. Oli kivaa päästä ostamaan kirjat livenä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että kävit! Lukijoita on aina ilo tavata. Toivottavasti viihdyt hankkimiesi kirjojen parissa. :)

      Poista